firul textil si rezistenta la nod

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Fario_nebunu
veteran
veteran

firul textil si rezistenta la nod

Mesaj de Fario_nebunu » 29 Ian 2010, 10:17

Deschis acest topic si imi cer scuze anticipat daca s-a mnai discutat pe forum dsp asta. Sunt curios sa stiu daca firul textil are si el aceeasi vulnerabilitate la nod ca si firul mono tip nylon. Ma intereseaza sa pun ca inaintas vreo 8-10 m de textil solid ptr surf casting sau pescuit la somn/crap la distnta mare de mal, dat fiindca voi folosi plumb de 120 grame si mi e teama ca un fir mono de 0.40-0.45 se rupe la lansare. Cat de rezistent e un textil caruia i se fac 1-2 noduri ca sa leg carlige in sistem pater noster?

pensionaru
veteran
veteran

Re: firul textil si rezistenta la nod

Mesaj de pensionaru » 29 Ian 2010, 11:49

Fario_nebunu scrie:Deschis acest topic si imi cer scuze anticipat daca s-a mnai discutat pe forum dsp asta. Sunt curios sa stiu daca firul textil are si el aceeasi vulnerabilitate la nod ca si firul mono tip nylon. Ma intereseaza sa pun ca inaintas vreo 8-10 m de textil solid ptr surf casting sau pescuit la somn/crap la distnta mare de mal, dat fiindca voi folosi plumb de 120 grame si mi e teama ca un fir mono de 0.40-0.45 se rupe la lansare. Cat de rezistent e un textil caruia i se fac 1-2 noduri ca sa leg carlige in sistem pater noster?
Da de ce legi carligele in sistemul asta,ca nu inteleg.
"Cand vulturii sunt tacuti,papagalii incep sa trancaneasca"

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 29 Ian 2010, 12:40

pensionaru scrie:
Sa zicem ca voi pescui in Mediterana sau Egee la pesti care traiesc mai in larg: rechinas, pisica de mare, lufar, chefal etc. Vreau sa pun un inaintas de textil ca sa pot lansa cu petere fara sa rup. Si pe acest inaintas voi pune 2 carlige legate cu fir nylon transparent 0.30-0.35 unul mai sus si unul mai jos. Dar le voi prinde in buclele facute pe textil si de aceea voiam sa stiu cat reduce rezistena firului un asemenea nod.

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 29 Ian 2010, 12:56

Nu pune inaintas de textil. E mult mai sensibil la abraziune. Pune un mono gros.
Iar textilul cu apa de mare nu prea se impaca si trebuie neaparat spalat bine dupa fiecare utilizare in apa sarata.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 29 Ian 2010, 13:17

Il speli daca o sa faci urmatoarea partida peste doua saptamini sau mai mult , in rest nu spal nimic inafara de bete , nici mulinetele !

Fario , nimeni nu leaga chiostece pe textil !

pensionaru
veteran
veteran

Mesaj de pensionaru » 29 Ian 2010, 13:27

Fario_nebunu scrie:
pensionaru scrie:
Sa zicem ca voi pescui in Mediterana sau Egee la pesti care traiesc mai in larg: rechinas, pisica de mare, lufar, chefal etc. Vreau sa pun un inaintas de textil ca sa pot lansa cu petere fara sa rup. Si pe acest inaintas voi pune 2 carlige legate cu fir nylon transparent 0.30-0.35 unul mai sus si unul mai jos. Dar le voi prinde in buclele facute pe textil si de aceea voiam sa stiu cat reduce rezistena firului un asemenea nod.
Acu m-ai luminat. Poti folosi fluorocarbon pt inaintas.
"Cand vulturii sunt tacuti,papagalii incep sa trancaneasca"

Scrie răspuns