Fire textile

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

andriipopa75
veteran
veteran

Mesaj de andriipopa75 » 01 Dec 2011, 20:54

in general multifilamentele (6 sau mai bine 8 fire impletite) sunt rotunde.
aici exceleaza japonezii, fire rotunde si f subtiri.
partea negativa este o rezistenta scazuta a firului duoa cateva folosiri, se rup din firele subtiri ce formeaza ansamblul si automat cedeaza firul in locul slabit.

Inclusiv gheata de pe inele poate afecta firele finute.

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 01 Dec 2011, 21:51

mah.. si "scamosatul" ala nu trebuie sa sperie. majoritatea firelor ,ca sa nu zic toate ,au ceva pe, si in impletitura. acel ceva (cica-i teflon) care le face alunecoase prin inele. ala cedeaza primul si" scamoseaza" . structura firului nu-i afectata si nici rezistenta lui. n-ati observat ca un fir "scamosat "e mai moale pe portiunea respectiva?

vasi78
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de vasi78 » 12 Dec 2011, 21:51

fiecare cu parerea lui, pp un fir bun la pret dar ca si calitate mai subtire, sunline bunicel dar are ceva memorie,varivas seabass de 10 si 12 lb bun in apa moarta si curent moale,iar 14 si 16 lb in turbine si la avat,iar 23 lb bun la somn si toray peste tot ce exista la ora asta pe piata iar ca inaintas un floocarbon, exista si aici pareri impartite eu folosesc ceva de la francezi foarte foarte bun parerea mea

dumi_id
veteran
veteran

Mesaj de dumi_id » 12 Dec 2011, 23:16

Nici eu nu am vazut la Varivas sea bass sa se scamoseze. Si a ramas impermeabil dupa peste 15 pescuieli. pacat ca este unul dintre cele mai scumpe fire (oricum mai scump ca mulineta pe care l-am pus :))

bogdan_mihu
senior
senior

Mesaj de bogdan_mihu » 15 Dec 2011, 16:00

pana acum am folosit pp si sunline super pe un fir foarte subtire se lanseaza foarte bine dar din pacate la o captura mai insemnata adica un somn sau un salau capital poti avea surpriza sa-ti plesneasca,anu asta am sa incerc sufix performance braid un fir foarte laudat si ok la pret

Gogol
veteran
veteran

Mesaj de Gogol » 15 Dec 2011, 17:07

bogdan_mihu scrie:pana acum am folosit pp si sunline super pe un fir foarte subtire se lanseaza foarte bine dar din pacate la o captura mai insemnata adica un somn sau un salau capital poti avea surpriza sa-ti plesneasca,anu asta am sa incerc sufix performance braid un fir foarte laudat si ok la pret
Ce grosime are sunline si pp-ul de iti este frica de surprize?

bogdan_mihu
senior
senior

Mesaj de bogdan_mihu » 17 Dec 2011, 14:58

sunlinu e de 10 lb si plesneste usor de pp nu mi-e frica numa vreau sa incerc sufix performance braid mi se pare foarte ok

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 17 Dec 2011, 18:06

Sunline... fir subtire, bun pt lanseuri lungi, isi pastreaza diametrul in timp (lucru care mi se pare cel mai mare plus la el) si cam atat...senzitivitate mica comparativ cu altele, nu stiu daca ati observat dar are elongatie destul de mare pt un fir multifilament.
Urasc atarnatorii!

Gogol
veteran
veteran

Mesaj de Gogol » 17 Dec 2011, 18:14

bogdan_mihu scrie:sunlinu e de 10 lb si plesneste usor de pp nu mi-e frica numa vreau sa incerc sufix performance braid mi se pare foarte ok
Normal ca plesneste usor sunline 10lb, deoarece este de doua ori mai subtire decat PP de 10 lb. In concluzie nu e smecherie PP de 10 lb ca e foarte gros, echivalent cam 16-10 lb sunline. Sufix performance braid este la fel ca Sunline ca si grosime si rezistenta la soc. Nu stiu la abraziune cum se comporta sunline vs sufix performance braid.
Toata lumea recomanda PP ca si rezistenta, dar nu precizeaza grosimea vis-vis de rezistenta.:D Este o franghie ingrozitoare. :lol: din acest motiv tragi craci din apa, altfel e la fel ca un textil banal daca e luat la acelasi diametru.
Sfatul meu este sa va luati textilul care e mai mic in diametru daca vreti sa aveti lanseuri lungi si atacuri multe. Daca vrei prezentari la mal de craci si radacini, go to PP. :P

nasolu
veteran
veteran

Mesaj de nasolu » 17 Dec 2011, 18:21

Cel mai gros fir de 10 lb este de departe Ripcord Cabela's,direct siret!Pescuiesc cu Spiderwire Stealth 8 lb,Fireline 4 lb si Power Pro 20 lb,toate din Usa.La PP o sa renunt in curand!

Scrie răspuns