fire degradabile ?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
edy.tm
veteran
veteran

fire degradabile ?

Mesaj de edy.tm » 12 Iun 2010, 12:46

buna ziua.

Am deschis acest topic deoarece am o mare problema cu firele pentru Spinning. eu am monofilament de 0,25 marca destul de buna, insa cand e nou este foarte bun si dupa una , doua sedinte la pescuit mi se rupe repede.
Chiar de curand am pierdut un vobler Rapala din cauza unui ca..t de fir.

Se degradeaza firele ?? dupa un anumit timp de folosinta. cam cat ati folofit cel ami mult un fir ? cat timp ?

imi pute-ti recomanda un anumit fir ? toti dati la spinning cu textil sau mai dau unii si cu monofilament. ? un anumit monofilament de calitate costa enorm ?? :?:?

am fost in magazine si toti spun minciuni numai ca sa isi vanda marfa. :(
Am cautat si nu am gasit ceva destul de bun. ce ati putea sa imi recomandati ?

numa' bine

nasolu
veteran
veteran

Mesaj de nasolu » 12 Iun 2010, 13:01

Verifica inelele lansetei!Sa nu fie d-acolo buba!

edy.tm
veteran
veteran

Mesaj de edy.tm » 12 Iun 2010, 13:13

l;anseta este noua. am folosit-o doar de vreo 4-5 ori, i in stare perfecta. inelele nu au probleme. insa nu stiu de ce mi se rupe asa de repede firul . dupa un timp de vreo luna sa zic.

evin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de evin » 12 Iun 2010, 15:20

Nu ar trebui sa se rupa mai usor dupa o luna, eventual dupa un an.
Incearca un P-line, eu am folosit si mi-a placut cum se comporta, poti sa il vezi inainte ca-i importatorul la tine in oras.

edy.tm
veteran
veteran

Mesaj de edy.tm » 12 Iun 2010, 19:53

evin scrie:Nu ar trebui sa se rupa mai usor dupa o luna, eventual dupa un an.
Incearca un P-line, eu am folosit si mi-a placut cum se comporta, poti sa il vezi inainte ca-i importatorul la tine in oras.
scuza-ma te rog ca te intreb insa ma duc la magazin si cer pur si simplu un P-line ? sau se mai spune si altcumva ??

scuze pentru intrebare, si mersi mult de raspuns. numa' bine

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 12 Iun 2010, 20:19

cauta pe forum.
s-a vorbit i para vorbit despre firele monofilament si textile.
un monofilament bun ar trebui sa te tina ~ un sezon de spinning (primavara-toamna) cel putin, insa depinde foarte mult si de apa in care pescuiesti.
daca respectiva locatie prezinta multe reziduri chimice, este posibil sa se uzeze mai repede, dar in nici un caz la 1 luna cum spui tu.
eu folosesc SunLine MachineGuncast si este super, dar cu toate astea mai pierd si eu voblere (chiar azi am pierdut un Owner foarte drag mie :cry: ), dar asta este, sunt consumabile in stilul nostru de pescuit.
daca nu esti pregatit sa pierzi, nu esti pregatit sa castigi (prinzi peste) :wink:

Radu_
veteran
veteran

Mesaj de Radu_ » 12 Iun 2010, 20:40

edy.tm scrie:l;anseta este noua. am folosit-o doar de vreo 4-5 ori, i in stare perfecta. inelele nu au probleme. insa nu stiu de ce mi se rupe asa de repede firul . dupa un timp de vreo luna sa zic.
daca pescuiesti mult la rotativa firul se rasuceste tare si slabeste.
verifica sa nu ai blocat galetul de la mulineta, ca ti se incalzeste firul si slabeste.

edy.tm
veteran
veteran

Mesaj de edy.tm » 12 Iun 2010, 22:19

georcaef scrie:
edy.tm scrie:l;anseta este noua. am folosit-o doar de vreo 4-5 ori, i in stare perfecta. inelele nu au probleme. insa nu stiu de ce mi se rupe asa de repede firul . dupa un timp de vreo luna sa zic.
daca pescuiesti mult la rotativa firul se rasuceste tare si slabeste.
verifica sa nu ai blocat galetul de la mulineta, ca ti se incalzeste firul si slabeste.
.

nu prea pescuiesc mult cu rotative. mai mult cu voblere si oscilanta,shad-uri. Am sa ma uit si la mulineta insa si ea este destul de noua. am luat-o in toamna/ psre iarna trecuta 2009.

Va multumesc la toti pentru raspuns.

O sa merg la magazine sa mai vad inca o data cam ce fire bune/calitate au.

numa' bine

Scrie răspuns