fire bune la clean

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

old_radu
veteran
veteran

Re: fire bune la clean

Mesaj de old_radu » 18 Noi 2014, 19:08

...de la Power Pro am folosit moss green de 5- 8 lbs si din sezonul trecut folosesc Sufix Performance Braid 6lb, fluorescent neon fire .
...Sufix-ul l-am luat pt.salau , dar il bag si la clean.

gyrgy
senior
senior

Mesaj de gyrgy » 18 Noi 2014, 19:41

Cu cateva luni in urma am mers intr-un magazin respectabil din Bucuresti pentru a-mi cumpara un fir bun pentru clean. Am optat pentru un Sunline Super PE de 6 lb, culoare verde fluo dar patronul magazinului, fost pescar de clean cum s-a autointitulat, a zis ca nu e bun...ca e prea strident si il vede pestele...si m-a convins sa iau un fir mono Sunline Super Natural Clear (transparent) de 3 lb (0,14 mm). Avand in vedere ca acesta a costat jumatate din pretul Super PE-ului, nu cred ca a vrut sa ma pacaleasca financiar vorbind...totusi am ramas cu o nedumerire si de asta te-am intrebat si pe tine, crezi ca culoarea are vreun impact atat de mare asupra cleanului? avand in vedere ca si tu folosesti una " tipatoare"? (ma refer la Sufixul portocaliu fluo)...Mersi pentru amabilitate si iti doresc numai bine.

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 18 Noi 2014, 22:10

...Sufix-ul l-am luat pt. salau si il folosesc si la clean pe rau. Exista o grila cu paleta cromatica care arata care sunt primele culori ce "dispar" in apa si rosul este culoarea care "dispare" prima (functie de adancime). Cred ca merita lecturat aici :
http://www.pescar-sportiv.ro/utile/9/Vazul+la+pesti.htm
...personal am un anumit rationament in ce priveste hranirea rapitorilor...cand vor sa "pape" , ataca prada fara a mai sta mult pe ganduri si mai ales pe rau in curent , timpul de reactie trebuie sa fie mult mai scurt . Astfel nu cred ca este foarte importanta culoarea firului mai ales ca am observat cleanul , in special , are momente cand este extrem de mofturos si nu pune gura nici atunci cand dai cu cel mai "invizibil" fir sau din contra , are momente cand "serveste" fara mofturi voblerul , rotativa sau oscilanta.
...pe apa statatoare se cam schimba problema sau asta am observat eu. :mrgreen:

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 18 Noi 2014, 22:55

Am folosit si eu sunline super PE verde fluo, uneori cu un lider de cca 40cm, alteori cu cca 1m colorat cu marker negru, nu au fost diferente notabile fata de mono (in aceeasi partida, cand le-am folosit alternativ). Totusi am avut cateva rateuri si ciupituri care parca s-au redus dupa ce am pus mono dar cum o partida poate diferi mult intre dimineata si seara, nu as trage concluzii din asta.

Nightwish
junior
junior

Mesaj de Nightwish » 18 Noi 2014, 23:04

E pe youtube un filmulet facut de SalmoHungary cu pescuit la clean pe rau, doi pescar,unul cu mono de 0,17, celalalt fir impletit galben fluo de 0,08 legat pe direct, fara struna de fluorocarbon, clenii au muscat fara nici o problema si la montura cu multifilar.

https://www.youtube.com/watch?v=6V8JgnfVrX8

kleniacul
veteran
veteran

Mesaj de kleniacul » 19 Noi 2014, 07:08

gyrgy scrie:Cu cateva luni in urma am mers intr-un magazin respectabil din Bucuresti pentru a-mi cumpara un fir bun pentru clean. Am optat pentru un Sunline Super PE de 6 lb, culoare verde fluo dar patronul magazinului, fost pescar de clean cum s-a autointitulat, a zis ca nu e bun...ca e prea strident si il vede pestele...si m-a convins sa iau un fir mono Sunline Super Natural Clear (transparent) de 3 lb (0,14 mm). Avand in vedere ca acesta a costat jumatate din pretul Super PE-ului, nu cred ca a vrut sa ma pacaleasca financiar vorbind...totusi am ramas cu o nedumerire si de asta te-am intrebat si pe tine, crezi ca culoarea are vreun impact atat de mare asupra cleanului? avand in vedere ca si tu folosesti una " tipatoare"? (ma refer la Sufixul portocaliu fluo)...Mersi pentru amabilitate si iti doresc numai bine.
Super Natural e un fir foarte bun, elongatie foarte mica si rezistenta buna la nod.Cit priveste diferenta de la textil la mono, e ca la salau, cind e miriit, treci pe monofilament. Sfatul primit a fost chiar bun.

stelica
junior
junior

Mesaj de stelica » 19 Noi 2014, 19:50

eu am pescuit 4 ani cu power pro,dar din pacate nu mai gasesc original de 5lb,diferenta intre textil si monofil este enorma,culoarea o atenuez cu marcar sau mai bun este un lider fluocarbon.Dezavantaj la textil ia apa si reduce distanta de aruncare,se schemoseaza daca nu este de calitate si in rest numai avantaje :wink: :wink:

Scrie răspuns