Pt. mine,dupa cum am mai spus de multe ori pe acest forum,pe primul loc este FireLine de 4lb.,apoi ar fi TUF LINE XP si POWER PRO.
FireLine e pe primul loc deoarece eu pescuiesc mai fin si celelalte marci amintite produc fire de 15lb. in sus(TUF LINE) sau 8LB. in sus(POWER PRO).
Daca TUF LINE s-ar fabrica si la dimensiunea de 4lb. ar fi pe primul loc.
Intodeauna folosesc leader de fluorocarbon(SEAGUAR sau XPS)de diferite grosimi functie la ce peste pescuiesc.
Si nu uitati un lucru FireLine de 4lb.(1,8kg.)rezistenta, e mai tare decat multe monofilamente de 8-10lb.insa mult mai subtire avantaj ce se poate vedea la lungimea aruncarilor si ceea ce poate parea ciudat pt. unii si la sesizarea mai bine a atacurilor pescuid la jig in apa mai adanca .
Contrar celor spuse de Sorin,FireLine(si cel mai subtire) are o rezistenta f. buna,scamosarea ce apare in timp nu-i reduce rezistenta si dovada sunt pestii de 10-15kg. prinsi de mine si afisati in Galeria Foto,pesti prinsi cu FireLine de 4lb.si leader fluorocarbon de 4-14lb.
Referitor la calitatea FireLine-ului va pot spune ca am cumparat(comanda in Anglia) firul textil ce dupa datele tehnice era cel mai subtire existent pe piata mondiala si anume un CLIMAX MICRO MATCH DE 0.06mm. si 19lb.(8,7kg.)rezistenta(o rola de 100m cu $30).Comparand grosimea cu FireLine de 4lb. CLIMAX-ul de 0.06mm este mai gros,iar ca rezistenta FireLine de 8lb.(3,6kg.) rupe acest CLIMAX de 19 lb.(8,7kg.) la legatura bucla in bucla si acelas nod.
Am fost neplacut surprins cu atat mai mult cu cat firul CLIMAX e facut in Germania de firma OKERT,deci ma asteptam la o calitate si rigurozitate nemteasca....
Jean Scurtu
fire braided
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
as alege:
1) fireline - pentru avat, clean, pastrav si orice peste mai mic de prins la suprafata si intre ape, diametre de 4, 6, cel mult 8 lbs. motivul: lanseuri mai lungi cu naluci usoare decat cu monofilament
4) power pro pentru stiuca, salau si orice fel de pescuit la peste mai mare la adancime pentru ca e mai rezistent la abraziune
nota: PP e mai bun la nodurile de leader, nu aluneca ca un fireline. daca ar exista si sub 8 lbs as renunta total la fireline.
ca si jean, as mai mentiona tufline xp, l-am vazut si o sa-mi iau dupa ce-mi termin rolele de power pro. e impletit din mai multe fire decat pp si din cate am citit mai rezistent la abraziune. whiplash-ul nu mai e de gasit, ca tot il mentiona cineva.
1) fireline - pentru avat, clean, pastrav si orice peste mai mic de prins la suprafata si intre ape, diametre de 4, 6, cel mult 8 lbs. motivul: lanseuri mai lungi cu naluci usoare decat cu monofilament
4) power pro pentru stiuca, salau si orice fel de pescuit la peste mai mare la adancime pentru ca e mai rezistent la abraziune
nota: PP e mai bun la nodurile de leader, nu aluneca ca un fireline. daca ar exista si sub 8 lbs as renunta total la fireline.
ca si jean, as mai mentiona tufline xp, l-am vazut si o sa-mi iau dupa ce-mi termin rolele de power pro. e impletit din mai multe fire decat pp si din cate am citit mai rezistent la abraziune. whiplash-ul nu mai e de gasit, ca tot il mentiona cineva.