fir textil

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

claudiu
utilizator constant
utilizator constant

fir textil

Mesaj de claudiu » 26 Mar 2009, 15:48

A probat un coleg rezistenta la un fir textil (fir de pescuit, de pe mulineta direct... ). L-a comparat cu un fir textil mai subtire de la ... un cizmar.

Durere, ala de la cizmar e mai tare. Tine mai mult si pare sa aiba aceleasi proprietati fizice (e.g. nu e mai elastic, mai rasfirat, etc).

E funny dar ma intreb de ce nu ne-am cumpara fire de la cizmarie.
:lol:
Nu conteaza ce mashina ai, conteaza ce lanseta ai :)))

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 26 Mar 2009, 17:32

ce marca de txtil a comparat cu cel de cizmar?
erau uscate amandoua, nu?
te-ai gandit ca in apa cel de cizmar poate se face ca "cizma" ? :lol:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Jonin
veteran
veteran

Mesaj de Jonin » 26 Mar 2009, 20:13

Dar te-ai gandit ca firele textile de pescuit sunt mult mai slabe decat firele care se baga in anvelope?Sau decat cele de la spital(unele alb verzui,nu stiu la ce se folosesc dar am primit si eu acum vreo 10 ani un mosor)?
Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi!

Multi prosti, putine gloante!

nightfishing01
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de nightfishing01 » 26 Mar 2009, 20:42

Jonin scrie:Dar te-ai gandit ca firele textile de pescuit sunt mult mai slabe decat firele care se baga in anvelope?Sau decat cele de la spital(unele alb verzui,nu stiu la ce se folosesc dar am primit si eu acum vreo 10 ani un mosor)?

mai ai mosoru ce diametrul are firu ,il vinzi :?: :roll:
si ca sa nu fiu off topic stiati ca unele fire considerate slabe de multi inclusiv de mine la inceput se comporta extrem de bine pe un anumit tip de nod nu ma intrebati cum se cheama ca nu stiu denumirea stiu doar sa-l execut
nodul folosit nu apare in topul preferintelor voastre dar inclin sa cred
ca este de departe cel mai bun atatatimp cat reuseste sa faca dintrun fir considerat de kk un fir fara probleme :?: :roll: :roll:

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 26 Mar 2009, 23:28

Aveam si eu un ghem alb din fir textil impletit, il folosea mamaia la urzeala, cand tesea covoare. Cred ca erau vreo 10 km de fir in ghemul acela... Il foloseam cand prindeam puraci sau broaste, cand eram mic.
Ehee.. ce vremuri

mihaif99
senior
senior

Mesaj de mihaif99 » 27 Mar 2009, 03:21

Jonin scrie:Dar te-ai gandit ca firele textile de pescuit sunt mult mai slabe decat firele care se baga in anvelope?Sau decat cele de la spital(unele alb verzui,nu stiu la ce se folosesc dar am primit si eu acum vreo 10 ani un mosor)?
Se foloseau ca sa te coasa, sa iti puna copci chestii de genul asta.
Unele se dizolva, altele nu, iar nodul se numeste Surgeon's knot
Mi-a trecut mie prin cap sa fur un mosor acu vreo luna cand am fost sa ma coasa, dar mi-a fost rusine. F R A I E R !

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 27 Mar 2009, 10:12

mihaif99 scrie: Se foloseau ca sa te coasa, sa iti puna copci chestii de genul asta.
Mi-a trecut mie prin cap sa fur un mosor acu vreo luna cand am fost sa ma coasa, dar mi-a fost rusine. F R A I E R !
puteai sa intrebi asistenta sau medicul de unde se aprovizioneaza si sa cumperi unul. produsele de genul asta se distribuie si in unele farmacii dar sigur gasesti la depozitele farmaceutice.
respect

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 27 Mar 2009, 10:17

on topic
intradevar "ata " chirurgicala cum se mai numeste e foarte buna (de multe ori mai buna decat un textil)si se folosea cu precadere la pescuitul crapului cu mamaliga, insa are dezavantajul ca e foarte vizibila in apa. de asemenea e facuta in general numai din fibre naturale (de regula bumbac) ceea ce o face sa nu fie foarte rezistenta la abraziune.
respect

mihaif99
senior
senior

Mesaj de mihaif99 » 27 Mar 2009, 14:09

kingofbeasts scrie:
mihaif99 scrie: Se foloseau ca sa te coasa, sa iti puna copci chestii de genul asta.
puteai sa intrebi asistenta sau medicul de unde se aprovizioneaza si sa cumperi unul. produsele de genul asta se distribuie si in unele farmacii dar sigur gasesti la depozitele farmaceutice.
respect
Era caterinca, dar am uitat sa pun emoticon ca sa fie evident :wink:

boby sj
utilizator constant
utilizator constant

Re: fir textil

Mesaj de boby sj » 29 Mai 2015, 12:33

A folosit careva ata cerata de cizmarie la monturile pentru somn si ce grosime?Intreb lucrul asta pentru ca mi se pare mult sa dai 30 ron pe 10-20m de fir textil .

Scrie răspuns