Fir textil sarmos!

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 04 Apr 2007, 19:24

power pro 5lb ;) iar ca forfach iti recomand fluorocarbon ;)

dan popa
senior
senior

Mesaj de dan popa » 04 Apr 2007, 20:52

Nu recomand deloc fir multifilament la varga.....pacat de bat :( :(

Armand
veteran
veteran

Mesaj de Armand » 04 Apr 2007, 21:40

Vergile de fibra de sticla de la cormoran sunt foarte bune si foarte rezistente si nu imi fac probleme in privinta lor(am un Eurocor de vreo 7 ani cu care am pescuit foarte mult si inca nu i-am inlocuit nici un segment)!

La un pescuit viteza, sau la peste mic, sau la distanta intradevar vergile de carbon sunt mult mai bune!

In cazul specific in care vreau eu sa le folosesc(barca, stuf, posibilitate de peste mare) se justifica atat folosirea vergilor de fibra de sticla cat si a firului texil...

Cea mai mare problema pe care am intalnit-o este faptul ca firele textile incercate de mine pana acum se incalceau relativ usor si ingreunau pescuitul. :(
Spining....Prea bun ca sa fie light...

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 04 Apr 2007, 21:53

salut Armand!
am prins din barca, intre pomi, crap de 12 kg pe varga de 7m cu mono de 0,20mm, si de 9kg (pe liber) cu mono de 0,16mm.
esti sigur ca vrei sa pescuiesti cu textil..?
intreb ca daca ai de gand sa faci asta iti vei face pescuitul f dificil, si asta pentru ca textilul fiind f rigid, fara elongatie, in momentul in care vei intepa, pestele, se va panica instant..si-ti va intra si mai repede la agataturi.
cu textilul e o chestiune de timp pana vei intepa un crap/cteno mare si-ti va face undita bucati...tronsoane smulse..pleznite... si alte intamplari fioroase...
si crede-ma ca stiu ce vorbesc, pescuiesc de ceva timp din barca..si de regula dupa crap, pe Olt si Dunare, preferabil cu undita.
cel mai gros fir folosit, a fost un mono de 0,30 si crapul nu face figuri de finete...cand ai o linie bine echilbrata....
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 04 Apr 2007, 21:54

dar nu ti-am raspuns!
un textil destul de rigid, este firline, desi cred ca ti-ar trebui un fir negru, si nu sunt sigur ca exista fireline negru/gri... dar cauta!
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

Bogdan_Alex
veteran
veteran

Mesaj de Bogdan_Alex » 05 Apr 2007, 05:31

exista, am avut eu (si inca mai am un pic)

Armand
veteran
veteran

Mesaj de Armand » 05 Apr 2007, 10:51

Oka!
Merci mult pentru raspunsuri!

Cel mai probabil o sa ma lecuiesc si eu in momentul in care o sa imi faca bucati o varga...

Oricum stiti ca nu exista standard pentru pescari si fiecare are o abordare diferita!

Incerc si va spun....
Spining....Prea bun ca sa fie light...

Jonin
veteran
veteran

Mesaj de Jonin » 05 Apr 2007, 18:36

Foarte multi prieteni de-ai mei pescuiesc cu fir textil,in special la baltile napadite de vegetatie,stuf si cioate de copaci si nu ar schimba textilul cu mono pt nimic in lume.
Acum,conteaza si locul de pescuit,iar pt locuri dificile ti-ar trebui si o mulineta,parerea mea!Sunt locuri bune de pescuit unde nu te astepti si vei avea nevoie si de un bat mai mic din cauza copacilor de pe malul apei.
Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi!

Multi prosti, putine gloante!

Scrie răspuns