Salut. De anul trecut am inceput sa folosesc la spinning (stiuca) fir textil subtire, conrect un Spiderwire de 0,10. Am fost in total la 6 partide, dupa care am facut o bucla sa vad cat de rezistent mai este pocnea foarte usor. Am desfasurat cam 10 m de fir de pe mulineta, pocnea si acolo...inca 10 m, acelasi rezultat.
Este normal asa ceva la firele textile subtiri? Nu mi se pare acceptabil sa aiba o asemenea calitate dupa 5-6 partide, dar sunt curios daca si altii au avut asemena experiente. In alta ordine de idei, ce fir textil de 0,06-0,10 sa folosesc care rezista 2 sezoane cel putin?
Multumesc ptr sfaturi.
Fir textil - rezistenta la abraziune
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: Fir textil - rezistenta la abraziune
Firul e copt, vezi ca este topic apuca te de citit ca sa sti ce cumperi
Spiderwire ultracast de 0,12 0,14 si 0,17 am folosit si eu mult timp si inca il mai am. E un fir care mi-a mers foarte bine si nu se rupe usor. Opinez precum si Ryobi ca firul tau e copt
...sau bucla facuta de tine pwrmite forfecarea usoara a firului.Probabil insa ca e copt.
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
Folosesc si eu Spiderwire de 0,14 cu inaintas de fluorocarbon si mi se pare ca firul rezista bine la tractiune, nu am avut probleme. Iti recomand PP de la 10/15lb, ala din state, mi se pare firul cu rezistenta cea mai buna la abraziune/tractiune.lucacci scrie:Salut. De anul trecut am inceput sa folosesc la spinning (stiuca) fir textil subtire, conrect un Spiderwire In alta ordine de idei, ce fir textil de 0,06-0,10 sa folosesc care rezista 2 sezoane cel putin?
Multumesc ptr sfaturi.
multumesc ptr sfaturi
-
- veteran
Daca doresti rezistenta la abraziune incearca firele fabricate din Spectra (Power Pro, Power Strike, Tuf Line).