FIR TEXTIL IARNA !!!

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

iovys
veteran
veteran

Mesaj de iovys » 27 Ian 2010, 23:23

Cum zicea @sbogdan, il tii la temperaturi ridicate si fara umiditate si eventual il folosesti la altceva, dar nu la pescuit(legat borcane sau ceva de genul)

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 27 Ian 2010, 23:24

Daca scrii de tipar, pe forumuri, inseamna ca urli....

si nu e frumos sa se urle la noi ca avem si noi urechili sensibile :lol: :lol:
Imagine

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 27 Ian 2010, 23:24

shirkan1982 scrie:pana la urma care-i faza cu caracterele mari de tipar de deranjeaza pe toata lumea,stiu ca asa zice regulamentul,dar de ce?nu-i tot pe romaneste?intreb si eu nu dau cu parul,asa de curiozitate,v-ati intrebat careva? no offence! :D
Mai intai inveti care sunt regurile net-ului si vi vedea.

T.Adrian
veteran
veteran

Mesaj de T.Adrian » 27 Ian 2010, 23:29

Si in afara de ce s-a spus pana acum mai exista inca o explicatie.
Stim cu totii cand se folosesc literele de tipar dar, in anumite situatii, cand vrei sa scoti CEVA in evidenta poti folosi litere de tipar pentru asta.
Intr-adevar, inca nu e recunoscut de gramatica limbii romane acest lucru, dar la cate cuvinte noi au intrat in dex, sunt sigur ca mai devreme sau mai tarziu va deveni si asta o regula.

In afara de asta mai exista un rgument: se numeste consistenta, motiv pentru care forumul are o imagine estetica, chit ca de multe ori se scriu numai tampenii :lol:
Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.

AndyHunter
junior
junior

Mesaj de AndyHunter » 28 Ian 2010, 09:30

marinica cea mai buna metoda de a prevenii firul textil sa inghete iarna :lol:

iei o cana de vin fiert cu scortisoara si portocala, te asezi comod la masa de lucru, iei o gura mica de vin cald - sa iti pui sangele in miscare - dai firul textil jos de pe tambur - il verifici sa nu fie uzat, cureti mulineta, o ungi, o reasamblezi, reincari tamburul cu fir - si ... dupa ce ai terminat pui mulineta inapoi in debara langa bete, termini vinul pana nu se raceste de tot si apoi te gandesti (ca si noi toti) cum o sa treaca iarna, sa vina din nou caldura sa putem da din nou firele la apa. 8)

si acum ca sa iti dau un raspuns serios: nu stiu :( - iarna nu merg la pescuit, cel putin pana acum nu am fost niciodata - prefer caldura in schimbul gerului, nu de alta dar pana ingheata firul cred ca mi-ar ingheta mie degetele :)

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 28 Ian 2010, 09:43

Impachetari cu slanina.Bai de ulei siliconic.Oricum ingheata ,asa ca dupa citeva iesiri,constati ca poti sa schimbi firul,si nu stiu daca merita.Numai daca ai inclinatii pentru sport extrem.Anul trecut un aradean ,a alunecat pe banchiza de gheata inclinata ramasa la mal ,dupa ce s-a topit gheata,si a facut o baie de namol de toata frumusetea,pe la =1-3 grade.Urmele luptei sale cu namolul si gheata au ramas scrijelite pe mal zile la rind pina a crescut apa.Sport extrem,cum ziceam.
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

aquaelement
junior
junior

Mesaj de aquaelement » 28 Ian 2010, 12:00

Salut ,
...exista solutii sau creme pe bază de propilen-glicol pentru fire si partii componente expuse gerului (pana la -60) se gaseste si pe cabelas ,dar nu te ajuta foarte mult pentru textil ...eu folosesc flourcarbon pe care il dau cu o ceara pe baza de silicon ,ca sa retina cat mai putina apa pe fir ,o lanseta cu inele mai largi si un pulverizator tot timpul in buzunar cu solutia respectiva pe baza de glicol. Dupa cateva lansari pulberizez iara inelele si tamburul ...si tot asa . Pescuiesc mult iarna, atat noaptea cat si ziua ...alta metoda mai buna eu nu am gasit pana acum. Cauta sa-ti cumperi si o pereche de manusi profi (vezi site-urile de alpinism) ,o sa te ajute mult ...la inceput sunt incomode dar cu timpul o sa te obisnuiesti ..cele din neopren sunt bune pana la temperaturi putin peste 0 grade ,mai sus nu mai fac fata .

fir intins !

marinica
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de marinica » 28 Ian 2010, 19:07

multumesc tuturor mai putin sceptici care mi-au dat 1 raspuns coerent , ma scuz cu altii daca am gresit sa deschid acest topic vazand ca suntem in perioada ianuarie februarie cand de obicei se iese la rapitori si iarna !!! :wink:
beast master huchohucho

marinica
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de marinica » 28 Ian 2010, 19:20

tudor scrie:Si nici nu era nevoie sa urli la noi :cry:
scz pt mica neintelegere nu aveam intentia sa atrag atentia negativ pur si simplu nu am bagat de seama scrisul majuscul :? nu stiam ca e rezervat pt anumite situatiii......
beast master huchohucho

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 28 Ian 2010, 19:57

Nici o problema. Incet, incet inveti. :P

Scrie răspuns