fir spinning

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 19 Apr 2007, 18:46

eu unu folosesc yo-zuri bass arms 8 lbs.....super multumit deel...cat despre struna...aia o am mereu pe batz....am gasit ceva ff subtire kevlar banuiesc si este permanent atsata la voblere.....m-am ars de multe ori si am ramas fara voblerele prefereate...:(( acum te vei decide si tu intr-un final ...doar parerei cautai>> :wink:

THE-_CROW
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de THE-_CROW » 19 Apr 2007, 19:06

Ucu_ocmd scrie:voblere(Rapala) si lingurite am cateva zeci,asta nu e problema,am de unde alege.....numai cu firul eram confuz.Firul fluo nu sperie pestele?
....Este vorba de fir fluocarbon.....care e aproape transparent in apa....eu mi-am cumparata un seaguard invizix de 6 lbs.....abia astept sa vad cat de "transparent" e in apa... :wink:

Ucu_ocmd
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Ucu_ocmd » 19 Apr 2007, 20:30

THE-_CROW scrie:
Ucu_ocmd scrie:voblere(Rapala) si lingurite am cateva zeci,asta nu e problema,am de unde alege.....numai cu firul eram confuz.Firul fluo nu sperie pestele?
....Este vorba de fir fluocarbon.....care e aproape transparent in apa....eu mi-am cumparata un seaguard invizix de 6 lbs.....abia astept sa vad cat de "transparent" e in apa... :wink:
Folosesti acest fir pentru tot tamburul sau doar leader?

Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 19 Apr 2007, 20:45

Ucu_ocmd,vezi ca nu te-ai exprimat bine sau nu ai fost foarte explicit cand ai spus de fir fluo,
fir fluo e in general firul de culoare galben fluorescent si care e folosit de obicei in tehnici in care este necesara observarea atenta a firului si mai este firul fluorocarbon,care e total alceva,fir care este aproape invizibil in apa folosit pt leadere si uneori pt linia intreaga de pe tambur,dar aici conteza foarte mult de cine e facut,pt ca fluorocarbonul e in general un fir mai sarmos,rigid si pot apare probleme la lansare,peruci etc,sunt unele firme care fabrica aceste fire si recent se pare ca au inlaturat acest incovenient.

THE-_CROW
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de THE-_CROW » 20 Apr 2007, 07:17

Ucu_ocmd scrie:
THE-_CROW scrie:
Folosesti acest fir pentru tot tamburul sau doar leader?
...Inca nu stiu.... l-am pus pe tambur ca sa vad cum se prezinta la lansare....cum zicea si Cristi fluocarbonul e mai sarmos....nu exagerat dar se simte....am cumparat azi o rola de nailon pe care mi-a recomandat-o un prieten de pe forum.....Trilene XL smoth casting .....atat seaguard-ul cat si trilene-ul sunt de 6 lbs....DAR....ca si diametru difera ...trilene-ul e mai gros in diametru adica 0.23 mm iar seaguard-ul 0.20....la "pipait"...trilene-ul e mai matasos :!: ....deci cu acesta din urma presupun ca voi lansa mai bine....
...Acum legat de fluocarbon...este fluocarbon line ....adica pt linie principala.. :!: .si este fluocarbon leader material ....care se foloseste doar ca si lider.... :!: :!: :!: .....vezi sa nu le confunzi... :!:
....Sper ca ti-am fost de ajutor... :wink:

Scrie răspuns