discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
Hell
- veteran

-
eu unu folosesc yo-zuri bass arms 8 lbs.....super multumit deel...cat despre struna...aia o am mereu pe batz....am gasit ceva ff subtire kevlar banuiesc si este permanent atsata la voblere.....m-am ars de multe ori si am ramas fara voblerele prefereate...

( acum te vei decide si tu intr-un final ...doar parerei cautai>>

-
THE-_CROW
- utilizator constant

Ucu_ocmd scrie:voblere(Rapala) si lingurite am cateva zeci,asta nu e problema,am de unde alege.....numai cu firul eram confuz.Firul fluo nu sperie pestele?
....Este vorba de fir fluocarbon.....care e aproape transparent in apa....eu mi-am cumparata un seaguard invizix de 6 lbs.....abia astept sa vad cat de "transparent" e in apa...

-
Ucu_ocmd
- utilizator nou

THE-_CROW scrie:Ucu_ocmd scrie:voblere(Rapala) si lingurite am cateva zeci,asta nu e problema,am de unde alege.....numai cu firul eram confuz.Firul fluo nu sperie pestele?
....Este vorba de fir fluocarbon.....care e aproape transparent in apa....eu mi-am cumparata un seaguard invizix de 6 lbs.....abia astept sa vad cat de "transparent" e in apa...

Folosesti acest fir pentru tot tamburul sau doar leader?
-
Cristi E
- senior

Ucu_ocmd,vezi ca nu te-ai exprimat bine sau nu ai fost foarte explicit cand ai spus de fir fluo,
fir fluo e in general firul de culoare galben fluorescent si care e folosit de obicei in tehnici in care este necesara observarea atenta a firului si mai este firul fluorocarbon,care e total alceva,fir care este aproape invizibil in apa folosit pt leadere si uneori pt linia intreaga de pe tambur,dar aici conteza foarte mult de cine e facut,pt ca fluorocarbonul e in general un fir mai sarmos,rigid si pot apare probleme la lansare,peruci etc,sunt unele firme care fabrica aceste fire si recent se pare ca au inlaturat acest incovenient.
-
THE-_CROW
- utilizator constant

Ucu_ocmd scrie:THE-_CROW scrie:Ucu_ocmd scrie:voblere(Rapala) si lingurite am cateva zeci,asta nu e problema,am de unde alege.....numai cu firul eram confuz.Firul fluo nu sperie pestele?

Folosesti acest fir pentru tot tamburul sau doar leader?
...Inca nu stiu.... l-am pus pe tambur ca sa vad cum se prezinta la lansare....cum zicea si Cristi fluocarbonul e mai sarmos....nu exagerat dar se simte....am cumparat azi o rola de nailon pe care mi-a recomandat-o un prieten de pe forum.....Trilene XL smoth casting .....atat seaguard-ul cat si trilene-ul sunt de 6 lbs....DAR....ca si diametru difera ...trilene-ul e mai gros in diametru adica 0.23 mm iar seaguard-ul 0.20....la "pipait"...trilene-ul e mai matasos

....deci cu acesta din urma presupun ca voi lansa mai bine....
...Acum legat de fluocarbon...este fluocarbon line ....adica pt linie principala..

.si este fluocarbon leader material ....care se foloseste doar ca si lider....

.....vezi sa nu le confunzi...
....Sper ca ti-am fost de ajutor...