Fir pentru somn
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- Wavedancer
- veteran
Fir pentru somn
Am citit despre un fir pentru somn (presupun ca este creat pentru Big Game Fishing (marlin, rechin mako, etc.)) confectionat dintr-o tresa metalica imbracata intr-o tesatura de matase. A vazut cineva, pe undeva (Internet, reviste, etc.), ceva asemanator?
Multumesc!
Multumesc!
You can run, you can hide! But... you'll die tired!
Nu. N-am auzit de fir metalic pentru somn. Cu toate ca pun struna des cind pescuiesc, la somn nu vad ce utilitate poate avea. Unii pun fuoro sau nylon gros, dar asta nu pentru ca somnul poate taia firul ci ca sa nu-si taie ei mina cind apuca de fir atunci cind somnul e aproape de barca.
Eu folosesc manusi asa ca am rezolvat problema asta.
N-ai citit cumva chestia asta pe vreun site american ?
Eu folosesc manusi asa ca am rezolvat problema asta.
N-ai citit cumva chestia asta pe vreun site american ?
cred ca lui wave i-a taiat in mal un somn 
wave eu am degand sa incerc un textil pentru crapari, special antiabraziune
mi l-am luat deja sa-mi pun inaintas
vezi link-ul de mai jos
http://www.crap.ro/magazin/product_info ... cts_id=222

wave eu am degand sa incerc un textil pentru crapari, special antiabraziune
mi l-am luat deja sa-mi pun inaintas
vezi link-ul de mai jos
http://www.crap.ro/magazin/product_info ... cts_id=222
- Wavedancer
- veteran
Pt. Tudor:
N-am citi pe site-uri americane. Atunci ar fi fost usor sa aflu "sursa" pentru firele astea.
Pt Dan:
Principial ai dreptate, numai ca nu mi-a taiat UN somn, mi-au taiat zeci de somni (mai ales cind pescuiesc din barca si somnul "fuge" in cuptoarele sapate de curent sub maluri inalte). Muchia este de obicei plina de scoici, care taie mai abitir ca lama de ras. Asa ca orice fir, fie ele si anti-abraziune, nu rezista prea mult. oricum, multumesc pentru "pont", cred ca merita o incercare firul ala.
N-am citi pe site-uri americane. Atunci ar fi fost usor sa aflu "sursa" pentru firele astea.

Pt Dan:
Principial ai dreptate, numai ca nu mi-a taiat UN somn, mi-au taiat zeci de somni (mai ales cind pescuiesc din barca si somnul "fuge" in cuptoarele sapate de curent sub maluri inalte). Muchia este de obicei plina de scoici, care taie mai abitir ca lama de ras. Asa ca orice fir, fie ele si anti-abraziune, nu rezista prea mult. oricum, multumesc pentru "pont", cred ca merita o incercare firul ala.
You can run, you can hide! But... you'll die tired!
-
- veteran
fir pt. somn
Incearca cu textil TRIPLE XXX CAT xxx , de la spro, 0,50 mm-textil..evident. Firul e bestial. Nici o sansa sa te rupa. Eu leg cirligul pe "direct", pun plumb culisant, iar ca opritor , nimic altceva decit Urgo Sival din farmacie . Cea mai simpla si eficienta montura. E valabila si pt. pescuitul la crap in Delta.
-
- veteran