fir pentru forfac

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 25 Aug 2007, 11:22

rog un moderator din aceasta sectiune sa curete acest topic si sa-l mute la "echipamente".
tnx
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 25 Aug 2007, 11:23

eu am masurat multe din firele spuse de voi si sunt supradimensionate. Trabuco e supra la greu in plus nu a trecut teste de rezistenta.
Eu pescuiesc doar la musca si din cauza asta tre sa aleg cu mare grija firul, sa fie rezistent la nod, sa fie transparent daca nu chiar invizibil ( vezi fluorcarbonul) si sa aiba un diametru real cu cel afisat de producator
La mine clasamentul la mono este: Climax urmat de Stroft, Frog Hair de la Gamma si apoi Wizard si ultimul dar cel mai accesibil ca pret este Sufix. Altecav in afara de firele astea eu nu folosesc.
In privinta fluorcarbonului: Climax, Devaux, Rio nu neaparat in ordinea asta.
Problemele cu fluorcarbonul este ca este fragil pe noduri dar mai nou se folosesc un soi de lipiciuri speciale ce se aplica pe nod si nu mai sunt probleme cu ele

Alte fire vandute pe piata noastra ca fluorcarbon sunt chestii false, de exemplu asa zisul Trabuco fluorcabon e un mono tras in camasa de fluorcarbom. Nici macar nu se scufunda, pluteste la greu si e moale ca naiba. Un fluorcarbon e dens, se duce la fund si este un fir rigid.
Cam asta e clasamentul meu:)

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 27 Aug 2007, 12:19

[quote="Michael"][color=darkred]rog un moderator din aceasta sectiune sa curete acest topic si sa-l mute la "echipamente".
tnx[/color][/quote]

Dragi moderatori , ajutati-l va rog pe Michael si mutati topicu sa-si faca si el norma . Multumesc.

Fir Intins!!!

Scrie răspuns