discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
rine
- veteran

grey-wolf scrie:king
la ce iti mai trebuie,, fire de iarna " doar tu te lasi de pescuit ! eu asa am auzit
eu am o idee care nu stiu daca e buna dar am de gind sa o incerc in iarna asta . vreau sa ceruiesc inelele si firul textil sa vad daca are efect . nu stiu cit va rezista ceara pe inele dar....? pareri ?
bunicica ideea

dar ce fel de ceara? parca "muscarii" foloseau niste sprey-uri pentru impermeabilizarea(greu cuvant de scris

) mustelor uscate

-
kingofbeasts
- veteran

-
grey-wolf scrie:king
la ce iti mai trebuie,, fire de iarna " doar tu te lasi de pescuit ! eu asa am auzit
eu am o idee care nu stiu daca e buna dar am de gind sa o incerc in iarna asta . vreau sa ceruiesc inelele si firul textil sa vad daca are efect . nu stiu cit va rezista ceara pe inele dar....? pareri ?
vad ca ai glume in program (partea cu lasatul de pescuit)
cat despre ceruit ar fi o idee dar la textil nu prea cred sa faca minuni. mie mi-a recomandat cineva un monofilament saptamana trecut dar inca nu dau de el pe google.
mistral se cheama producatorul si e facut in germania
-
kzoli
- veteran

Eu am incercat cu un spray folosit la muste dar am facut doar "floating "din textilul respectiv si tot se ingheta apa pe el si pe inele. Problema apare cand apa ingheata pe inele si devine un fel de lama la fiecare 4-5 aruncare zboara o naluca cu cativa metri de fir.... si asa pana se termina firul sau nalucile

...
-
rine
- veteran

exista un fir 'special de iarna" tot de provenienta germana,se numeste polar,comercializat de g....l-am folosit la copca.scrie pe el ca-i recomandat pana la -40C

din pacate nu-i decat la role de 50m.nu se face sarma,dar nici nu elimina problema margelelor de gheatza.
-
kzoli
- veteran

La copca eu foloseam fir mono obisnuit si puneam in gaura cate un strop de ulei "din bucatarie" (de floarea soarelui )sa nu inghete... au fost friguri in care a inghetat cu pluta cu tot dar erau zile cand era ok. Am auzit ca uni au turnat vodca in gaura si au prins..... La spining este altceva. ... au fost cazuri cind seara nu era inghetat apa, iar cand ajungeam dimineata pe intuneric la prima lansare patina jigul pe gheata

.
-
Nemernic
- veteran

De cele mai multe ori ....peste noapte ingheata apa... spre dimineata. Au fost zile cand stateam in masina 1-2 ore ... pana pe la vreo 10-11 ... shi atunci gheata subtire formata peste noapte se ducea..... mai putin primii 2-3 m de la mal
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...
-
Leba
- veteran

-
Folosesc de 2 ani
Power Pro Ice iarna.
Nu e perfect insa e mai bun decat restul textilelor, in sensul ca nu tine apa asa mult, deci nu prea ingheata.
Cu toate astea mie mi-a inghetat cam pe la -20 si s-a comportat ca si restul firelor, adica urat.
Concluzia: nu iesiti la mai putin de -20 de grade.

-
spinfreak
- utilizator nou

Eu m-am linistit de mult timp cu textilul pe timp de iarna. Aduna apa in inelul de varf si chiar face dop. Asta e valabil si pentru Power Pro - l-am pescuit putin toamna trecuta.
Incearca un monofilament special pentru spinning. Astea sunt in general acoperite cu mai multe straturi, ultimul fiind special pentru reducerea frecarii, asta se traduce prin aderenta foarte mica; deci apa nu adera aproare deloc.
Eu am folosit anul trecut, dupa Power Pro (cu care am pescuit cand era mai cald) Imperial Spinning-ul de la DAM - cred ca am mai zis printr-un forum pe-aici - .
La frig se comporta ok; oricum textilul ingheta bat de cand iesea din apa