Salut,
Caut un fir de finete, 4-8 maxim 10lb, care sa poata fi folosit la salau pe lacuri si biban. vreau sa ofere un lanseu lung, sa transmita ce se intampla sub apa si sa nu retina apa. evident, un PE, si daca e si matasos, atunci succesul e garantat. va fi folosit cu leader. n-am folosit pana acum nimic foarte subtire. Momoi, Tournament 8x, PeeWee, ce recomandati?
fir de finete
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
fir de finete
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !
Re: fir de finete
YGK, cel mai bun fir pe care l-am folosit eu. Cele de 16 lb sau 12 lb imi par foarte fine.
-
- senior
Votez pt. Momoi dar nu cred ca gasesti asa de subtire. Eu folosesc Daiwa Tournament si e destul de ok pt. lansari lungi. Doar ca se decoloreaza f. repede.
-
- veteran
Sunline sau Varivas ar fi doua obtiuni dintre cele mai bune ..
Ceea ce mi se pare putin ciudat e faptul ca vrei sa pescuiesti la doua specii cu acelai fel de fir ...
Un fir de 4-6 lb mi se pare prea subtire pt pescuitul salaului , iar un fir de 8-10 lb un fir prea gros pt pescuitul bibanului...
Nu zic ca e imposibil dar s-ar putea sa ai mici neplaceri in drill cu firul prea subtire la salau si lanseuri si control al nalucii in cazul bibanului cu firul mai gros...
Ideal ar fi sa ai doi tamburi cu doua fire textile diferite , unul de 3-6 lbs pt biban si unul de 8-15 lbs pt salau ....parerea mea .
Ceea ce mi se pare putin ciudat e faptul ca vrei sa pescuiesti la doua specii cu acelai fel de fir ...
Un fir de 4-6 lb mi se pare prea subtire pt pescuitul salaului , iar un fir de 8-10 lb un fir prea gros pt pescuitul bibanului...
Nu zic ca e imposibil dar s-ar putea sa ai mici neplaceri in drill cu firul prea subtire la salau si lanseuri si control al nalucii in cazul bibanului cu firul mai gros...
Ideal ar fi sa ai doi tamburi cu doua fire textile diferite , unul de 3-6 lbs pt biban si unul de 8-15 lbs pt salau ....parerea mea .

pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!
-
- veteran
Tocmai am primit in stoc Sunline Super PE White 8lb.. Este rotund, senzitiv si nu retine apa. Alta varianta este Momoi Ryujin. De asemenea si la firele Sufix Nano Braid am avut un feedback foarte bun.