ET Spin Blade 8' 0-10g

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

YoNutzu
senior
senior

ET Spin Blade 8' 0-10g

Mesaj de YoNutzu » 03 Sep 2009, 13:54

Cine poate sa-mi spuna cate ceva despre bat ... eu vreau sa-l folosesc numai la pescuitul cleanului, se preteaza??
Il are cineva de vanzare si nu stiu ce sa fac ... eu vroiam altceva dar in lipsa am spus ca-l iau pe asta dar acum sunt pe ganduri...oare se marita?? :?:

Dreamer
Moderator
Moderator

Mesaj de Dreamer » 03 Sep 2009, 14:00

E destul de moale batul. daca ai loc sa driluiesti clenii, e ok, daca sint obstacole si trebe sa mai fortezi putin pestii (cei peste 1 kil) atunci e cam moale.
Am schimbat si eu destule bete pt clean in ultimul timp si am ajuns la concluzia ca cel mai bun e un batz cu varful flexibil...si rezerva de putere.
Incearca un batz din fibra de sticla.

uite si un articol ca sa vezi cum se comporta modelul ales de tine. Pozele spun totul. :lol:

http://www.energofish.hu/news.php/Perge ... 9nt/1/437/
https://flyfishingoutlet.ro/ - Magazin online de pescuit la musca
http://www.dreamfish.ro/ - Solutii complete pentru piscicultura

nasolu
veteran
veteran

Mesaj de nasolu » 03 Sep 2009, 14:13

am eu batul,nu mi se pare grozav la clean,in schimb e un bat excelent pentru jiguri usoare la biban,etc..rezerva de putere are,eu nu zic ca ar fi moale,dimpotriva,clean peste 1 kg te joci cu el!daca mai ai intrebari iti stau la dispozitie

parintele
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de parintele » 03 Sep 2009, 14:20

Si eu am intrebat pe forum si am cautat sa vad seria asta dar si skill-urile, care sunt ceva mai scumpe...skill-ul nu l-am vazut ca nu am avut unde, pe astea le-am vazut si intr-adevar mi s-au parut cam moi.... bune pt aruncat orice, oricat de mic (desi cam balangane si da "stopuri" daca nu faci miscarea mai ampla si mai lina...)

Treaba e ca uneori, asa cum zice si dreamer, in drill sau la intepare e nevoie de control serios al cleanului, nu merge cu fineturi...

Prin urmare am ales ceva mai tapan, pare impropriu pt voblere mici dar merge de minune...

Maver stravis spigot spin de la TF...am luat un 2.40, 5-12...
Necazul e ca are cotorul cam lung asa ca inainte sa-l pescuiesc l-am taiat serios si am lestat, l-am facut cam de 2.20 si e brici... cum pescuiesc aproape exclusiv pe neajlov la clean e foarte bun, nici prea lung sa te incurce, nici scurt astfel incat poti arunca decent orice vobler mic (eu am 0.18 dar un 0.14-0.16 ar fi fost si mai indicate, chiar ca aruncam orice, oriunde, pe orice vant... )

Principala problema in opinia mea nu e puterea de aruncare ci controlul...cu batul asta am control.

Iti sugere sa arunci un ochi si la maveruyl de 2.70, ca si aruncare e la fel, varful e la fel, siferenta e in partea de baza a blankului...
Daca ii tai cotorul (batul e foarte usor si necesita un lest minim pt echilibrare ...) ramai cu un bat de 2.30-2.35 de fapt, partea utila de la mandrina la varf e cam aceeasi ca la un 2-10 usor cu cotor scurt in cazul 2.40-ului, deci 2.70-ul e doar cu vreo 10-15 cm utili mai lung
La pescuitul de pe mal, la pescuitul de pe maluri inalte pe rau, in curent sau pt un control mai de la distanta al nalucii si eventual pestelui (pescuit din spatele unor obstacole din apa, tocmai acolo unde se inghesuie grasii...) 2.70-ul ala poate fi si mai bun...
Eu cred ca imi voi lua si un 2.70 pt mai la iarna...

Partea buna cu betele descrise mai sus este ca sunt foarte versatile...mi-au mers excelent la clean dar in acelasi timp fac treaba si la stiuka... am adus la mal una de vreo 2.5-3 kile plus, chestii gen 1-1.5 kg sunt floare la ureche...Eu sunt mai comod si n-am chef sa car n-spe scule cu mine, ca sa nu mai spun ca uneori pescuiesc alternativ...vobler si cand e cazul de vreun loc de marla agat o struna subtire si gata echipamentul...

Dreamer
Moderator
Moderator

Mesaj de Dreamer » 03 Sep 2009, 14:28

Chestia cu taiatul cotorului poate avea efecte negative, poate dezechilibra mult lanseta si sa oboseasca mana.
Skill 1 imi pare destul de potrivit pt clean, dar la fel..daca e sa iti intre ceva mai serios..si trebe fortat, e cam dificil.

Pe acelasi principiu merg si eu ca si parintele ..controlul pestelui in drill...probabil pt ca pescuim pe aceleasi ape :lol:
https://flyfishingoutlet.ro/ - Magazin online de pescuit la musca
http://www.dreamfish.ro/ - Solutii complete pentru piscicultura

nasolu
veteran
veteran

Mesaj de nasolu » 03 Sep 2009, 14:34

nasolu scrie:am eu batul,nu mi se pare grozav la clean,in schimb e un bat excelent pentru jiguri usoare la biban,etc..rezerva de putere are,eu nu zic ca ar fi moale,dimpotriva,clean peste 1 kg te joci cu el!daca mai ai intrebari iti stau la dispozitie
clean"pana-n1kg"am vrut sa scriu

marcel gheorghita
senior
senior

Mesaj de marcel gheorghita » 03 Sep 2009, 14:39

Daca vrei Maver pt clean, ia-ti cel mai bine Spigot Light Plus, eu le am pe amandoua (Spigot Spin si Light Plus) si Spigot Spin sigur nu e de clean....mai degraba merge spre pescuitul salaului sau stiucii, e mult mai rigida...singura problema la ele ar fi ca au cu cel putin 1 inel mai putin decat ar trebui, si daca ai mai multi bani ia-ti o americana, ca nu se compara... :wink:

parintele
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de parintele » 03 Sep 2009, 15:14

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 03 Sep 2009, 18:06

Dreamer scrie:Chestia cu taiatul cotorului poate avea efecte negative, poate dezechilibra mult lanseta si sa oboseasca mana...
Nu are nimic sa tai cotorul la Maver Stralis Light Plus Spigot-ul de 2,40m 5-12gr. Eu am avut 2 bucati de-a lungul timpului si la ambele le-am scurtat manerul. Pe una am lestat-o, pe celalta nu. Si acum imi aduc aminte cu placere de ele. E un blanc foarte reusit, senzitiv, suficient de elastic sa arunce bine naluci usoare, dar robust si cu rezerva de putere. N-avea nici o problema cu cleni de 2kg sau avati de 3-3.5kg. Nu stiu de ce Maver a decis sa puna un maner atata de lung. Eu am taiat cam 10-12cm din cotor si am obtinut un bat comod.
E o foarte buna lanseta de clean.
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 03 Sep 2009, 18:14

marcel gheorghita scrie:...si daca ai mai multi bani ia-ti o americana, ca nu se compara... :wink:
Eu am o usor alta opinie. Eu zic ca se pot compara linistit cu americane entry-level. Numarul inelelor la Light plus este corect. Fortand un pic comparatia, daca te uiti la un G.Loomis sau un Lamiglas G1000, au cam aceeasi filozofie. Inele mai putine decat clasicul Fuji Concept. Singurul lucru de reprosat acestui tip de Maver e faptul ca inelele sunt zgomotoase cu fir textil. Rezista fara probleme, dar sfaraie.
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

Scrie răspuns