Elemente de siguranta Rapala

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Bogdan_Alex
veteran
veteran

Elemente de siguranta Rapala

Mesaj de Bogdan_Alex » 17 Ian 2008, 13:08

Va salut!
aveti idee ce deosebesc modelele rapala originale de cele contrafacute?
la ce as putea sa ma uit?
astept raspunsuri si particularizate pe un anumit model si trasaturi generale.

thnx!

Aquaro Angler
veteran
veteran

Mesaj de Aquaro Angler » 17 Ian 2008, 13:23

Modelele Rapala originale au o evolutie in apa ... inconfundabila :lol:

Bogdan_Alex
veteran
veteran

Mesaj de Bogdan_Alex » 17 Ian 2008, 14:10

asta nu-mi spune nimic. nu pot sa ma car cu bazinul dupa mine...
si stiu ca pot cumpara fara sa iau teapa din magazinele consacrate dar nici asta nu ma incalzeste cu nimic. intrebarea se refera strict la ce poti depista uitandu-te la produs

seve
senior
senior

Mesaj de seve » 17 Ian 2008, 14:27

originalele au inscriptii pe barbeta...ex: minnow-ul: rapala floating; cauta modele care au inscriptionate pe barbeta made in finland, ireland sau estonia....in plus eu cred ca majoritatea pescarilor de spinn care au mai avut deaface cu ele le cunosc doar dupa patternul cromatic greu de copiat.sau dupa calitatea finisajelor...rasfoieste reviste,intra pe net...dupa o perioada le vei putea deosebi si in reviste(mi se intampla des sa vad prin aventuri un anumit model de vobler care il am sau care imi inspira incredere....cu timpul iti vei da seama...dar prioritar sunt inscriptiile de pe barbeta si patternul cromatic...ia o revista sau un pliant rapala cu tine...sau uita-te la un prieten care are si priveste-le atent

Bogdan_Alex
veteran
veteran

Mesaj de Bogdan_Alex » 17 Ian 2008, 16:07

mersi de raspuns seve.o sa ma uit de patternuri. si pe barbeta chiar nu stiam ca scrie made in.....
eu n-am dat inca cu rapala spre rusinea mea :) . am preferat salmo

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 17 Ian 2008, 17:49

Bogdan_Alex scrie:mersi de raspuns seve.o sa ma uit de patternuri. si pe barbeta chiar nu stiam ca scrie made in.....
Nu scrie pe toate modelele made in ..pe barbeta .

Fir Intins!!!

Bogdan_Alex
veteran
veteran

Mesaj de Bogdan_Alex » 17 Ian 2008, 19:44

SF scrie:
Bogdan_Alex scrie:mersi de raspuns seve.o sa ma uit de patternuri. si pe barbeta chiar nu stiam ca scrie made in.....
Nu scrie pe toate modelele made in ..pe barbeta .

Fir Intins!!!
banuiam....macar Rapala sa scrie, si tot ar fi mai usor de identificat falsurile desi...nu stiu cat de greu e sa scrie si pe falsuri asa

dan popa
senior
senior

Mesaj de dan popa » 17 Ian 2008, 21:13

La cele originale (am cateva modele cumparate in 1994), pe barbeta scrie Ireland...iar la cateva modele cumparate dupa 2000 scrie Finland.......acu nu stiu cum sta treaba cu originalitatea, dar se cunoaste de la o posta cei original si cei fals..... :wink:

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 17 Ian 2008, 21:34

Bogdane, ce am observat la ele este faptul ca nu au defecte, nu vezi zgarieturi, crapaturi, umflaturi sau alte treburi pe ele. E usor de recunoscut un original. :wink:

cipic
veteran
veteran

Mesaj de cipic » 17 Ian 2008, 21:35

Daca iei de la taraba sunt sanse 99,99 % sa fie fals,daca iei de la un dealer autorizat ai sanse sa fie original!!!In general se gasesc falsuri si pe acolo intentionat sau nu :lol: :lol: :lol: !!!La ce nu se gasesc falsuri momentan sunt Salmo,Sebile,River2Sea etc!!!Rapala fiind un nume foarte mare e si normal sa fie falsificat la fel cum e si Power Pro si multe asemenea firme!!!

Scrie răspuns