discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
Gerula
- veteran

Apropo de actiunea betelor de biban, eu prefer bete UL fast si intep mai bland. N-am rupt vreodata gura unui biban semnificativ ca dimensiune. La Rogojesti mi s-a intamplat ce-i drept sa scot o bucata de limba, dar pestele cred ca abia avea 15cm

.
Evident, daca dai teapa ca la salai sariti de 2 kile

, si mai ai si vreun par MH Ex-fast, probabil ca scoti afara gura dupa gura

.
Cu lacrimi Bastus!
-
MeHigh
- utilizator constant

-
Scuze acuma vad pe tambur ca e 3 LBS ( nu 2 lbs... tot un drac) Crystal Fireline... oricum la test sunt mult mai rezistente. Cineva l-a testat shi tzinea undeva in vecinatatea la 6 LBS.
In fine, cu bota fast shi textil la wobler nu am avut rupturi de guri, dar la soft plastic vre-o 4 din vre-o 20 de prezentari, ceea ce mi se pare mult. Shi in nici un caz nu erau dintre cei mici. Catziva din cei scoshi in barca shi agatzatzi de coltzul gurii aveau gauri de puteai trece degetul prin ele. Plus ca drilul chiar la un biba de kil jumate cu o bota rapida shi textil il simtzi cum simtzi un drum de tzara fara suspensii la mashina. Toate astea au fost deajuns sa ma convinga ca sa folosesc o bota mai moale.
Oricum asta e parerea mea de 5 centzi... In nici un caz prescriptzie medicala!
-
Gerula
- veteran

Fiecare cu stilul lui, dar depinde mult si ce clasa de bat folosesti. Eu dau la biban cu un Loomis SR841-2 (1/32-3/8 ), fast ca actiune, dar care e suficient de fin incat sa nu se opuna in mod dur zbaterilor pestelui. Cu un bat fast mai puternic sunt convins ca se schimba treaba, si ca le poti face gura harcea-parcea.
Cu lacrimi Bastus!