Echipament salau
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Echipament salau
Salul.Am nevoie de sfaturi pentru achizitia unui echipament spinning orientat spre salau.Pescuiesc pe anumite canale prin Italia,cam 20-30 metri latime,adancimea variaza dar nu depaseste 2,3 metri cred.Apa este inchisa la culoare si nu se observa fundul.Salai sunt destui,majoritatea in jurul a 1-2 kg,dar am auzit si de salai de 7,8 kg prinsi.Ca idee am nevoie de sfaturi pentru lanseta,mulineta,fir si ce momeli sa folosesc+orice alte sfaturi legate de salai.Mersi anticipat.
- dumanelutu
- senior
Re: Echipament salau
un avid de 1 oz este suficient cu un textil de 10 lb de calitate
mulineta nu conteaza ff mult pt ce-ti trebuie, dar sa fie de calitate
mulineta nu conteaza ff mult pt ce-ti trebuie, dar sa fie de calitate
-
- veteran
Pe ce canale pescuiesti ti-ar fi suficienta o lanseta e 2.10 m fast din gama ML cu putere de aruncare de pina in 10,5 gr.lordklax scrie:Salul.Am nevoie de sfaturi pentru achizitia unui echipament spinning orientat spre salau.Pescuiesc pe anumite canale prin Italia,cam 20-30 metri latime,adancimea variaza dar nu depaseste 2,3 metri cred.Apa este inchisa la culoare si nu se observa fundul.Salai sunt destui,majoritatea in jurul a 1-2 kg,dar am auzit si de salai de 7,8 kg prinsi.Ca idee am nevoie de sfaturi pentru lanseta,mulineta,fir si ce momeli sa folosesc+orice alte sfaturi legate de salai.Mersi anticipat.
Mulineta potrivita ca marine ar fi una de 2000-2500 cu dragul (frina) de min. 3kg, daca ar de 4 sau chiar 7kg. ar fi si mai ok.
Un fir textil de calitate de 10-15 lbs ar fi suficient iar ca naluci asi folosi gume(soft plasticuri) de 6-12cm armate cu jiguri pina in 10 gr.
Nu asi exclude nici pescuitul cu voblere mai ales cu rattlinguri , primavara si toamna ...
Enjoy.

pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!
-
- veteran
O lanseta cu actiune Fast din categoria de putere ML (4-12 lb sau 6-12 lb.) este suficient de puternica daca nu sunt structuri mari unde salaii pot face problem in drill.
Lungiemea lasnetei poate sa fie de 7`ft dar o lanseta de 7`6``ft s poate sa te ajute in controlul nalucii doar daca ai nevoei sa lansezi la distante mari sau este nevoie sa ocolesti stufuri sau alte structuri la mal.
Pentru un echipament cat mai usor o mulineta Rarenium CI4 2500 face ca o partida de pescuit mai lnga sa nu fie obositoare.
In functie de cate stanci,scoci sau alte obstacole submerse sunt merita folosite fire rezistente la aabraziune sau daca este curat un fir mai subtire japonez (G-Soul, Varivas, Sunline,...) de 8-10lb.care iti asigura un control mai bun asupra nalucii comparativ cu unul de genul Power Pro sau Sufix Performance Braid.
Lungiemea lasnetei poate sa fie de 7`ft dar o lanseta de 7`6``ft s poate sa te ajute in controlul nalucii doar daca ai nevoei sa lansezi la distante mari sau este nevoie sa ocolesti stufuri sau alte structuri la mal.
Pentru un echipament cat mai usor o mulineta Rarenium CI4 2500 face ca o partida de pescuit mai lnga sa nu fie obositoare.
In functie de cate stanci,scoci sau alte obstacole submerse sunt merita folosite fire rezistente la aabraziune sau daca este curat un fir mai subtire japonez (G-Soul, Varivas, Sunline,...) de 8-10lb.care iti asigura un control mai bun asupra nalucii comparativ cu unul de genul Power Pro sau Sufix Performance Braid.
-
- veteran
Eu as mai completa la ce au spus ceilalti colegi sa iei in considerare ca acolo unde pescuiesti sunt si foarte multi somni si nu din aia mici. Sa iei in calcul calitatea firului,inaintasului si a agrafelor daca folosesti ca eu sunt patit.lordklax scrie:Salul.Am nevoie de sfaturi pentru achizitia unui echipament spinning orientat spre salau.Pescuiesc pe anumite canale prin Italia,cam 20-30 metri latime,adancimea variaza dar nu depaseste 2,3 metri cred.Apa este inchisa la culoare si nu se observa fundul.Salai sunt destui,majoritatea in jurul a 1-2 kg,dar am auzit si de salai de 7,8 kg prinsi.Ca idee am nevoie de sfaturi pentru lanseta,mulineta,fir si ce momeli sa folosesc+orice alte sfaturi legate de salai.Mersi anticipat.
"Cand vulturii sunt tacuti,papagalii incep sa trancaneasca"