discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
Puscalau Bogdan
- utilizator nou

-
as dori sa stiu care sunt cele mai adecvate scule pentru pescuitul la clean.am pescuit la clean in vara asta(prima data cand am pescuit)dar nu prea stiam asa multe deci m-am luat,in mod firesc,dupa ceilalti.De asemenea m-ar interesa daca pecuitul pe timp de noapte la cleand da rezultate.Despre momeli stiu ca se folosesc porumb,greieri,cosasi...dar nu stiu care este cea mai indicata nada.

-
fisherman
- veteran

rotativa si voblerul. parerea mea. da rezultate bune si la goange si fructe dar exemplarele mari le-am luat exclusiv la artificiale. noaptea, sa-ti spun drept n-am incercat, dar cred ca nu ai avea rezultate notabile intrucat cleanul ataca "la vedere" si nu dupa miros.
The WORST day fishing is better than the BEST day working!
-
Nick
- veteran

Noaptea se prinde bine clean la naturale(lipitoare, broscuta).La artificiale pe vremea aia nu pescuiam, asa ca nu stiu daca merge noaptea la vobler.Incearca si in mod cert nu vei regreta.
-
Puscalau Bogdan
- utilizator nou

-
shi ce fel de ifr ar trebusa folosesc
-
Puscalau Bogdan
- utilizator nou

-
iar voblerele de ce marime trebuie sa fie?adica nu cred ca o sa muste cleanu' la ce musca stiuca sau alti..balauri.shi foarte important mulineta.o mica explicatie care-i chestia cu rulmentii....
-
Tavi
- veteran

Pt. clean poti sa dai cu voblere intre 1-2 cm pana la 6-7 cm fara probleme.
Incerci mai multe marimi pana vezi ce-i place.
Rulmentii mulinetei au rolul de a reduce frecarile intre piesele in miscare, asta asa mai simplist. Mai este un rulment care se invarte intr-un singur sens, atunci cand e cuplat,care asigura antireturul instant. Desi nr. rulmentilor e important, e mult mai importanta calitatea lor.
-
Puscalau Bogdan
- utilizator nou

-
aha inteleg.shi ce nr. de rulmenti ar trebui sa aiba o mulineta de casting shi cati ar trebui sa aiba una de spinning ?
-
georgel_spin
- utilizator constant

-
pt spinning iti recomad o mulineta cu minim 5 dar daca are 13 nu-i bai ci cu atat mai bine,si daca te apuci de spin,nu te vei mai gandi la casting
si eu asa am patit acu cativa ani buni
si tare bucuros ii pescarul care-ti scrie
SPINNING!!!!
-
Puscalau Bogdan
- utilizator nou

-
ok,ms mult.ma gandeam eu ca trebuie sa aiba mai multi...si o lanseta?asa mai pt un 'junior' in de-ale pescaritului...SHI UN FIR bun,nu tre' sa reziste la 1000 kg da sa nu ma 'dezamgeasca' prea repede.Si ce inseamna 'memorie' la fir.
-
georgel_spin
- utilizator constant

-
un fir bun e unul caruia nu i se vad spirele cand atarna desfacut de pe mulineta,
vrajala ii ca la spin ca sa lansezi voblere de 1,5-2g iti trebe un fir fara memorie si scufundator,sa fie putin mai greu si culoarea nu mi se pare ca ar fi importanta daca ii cat de cat aproape de natural sau chiar incolor,
iti recomand un trabucco t-force trout de 0,16 asa de inceput si la bete vezi shimano catana sa inceapa cu 2-3 g actiunea
iti trebuie un bat parabolic sau semi(adica mai moale si sa nu depaseasca 2.10m hai max 2.40m daca ii foarte lata apa unde mergi
la restu te las pe tine si sa dai un semn cand te-ai hatarat ca poate ti-ar mai prinde bine un sfat de la un impatimit al cleanului