echipament & initiere, sfaturi si ajutoare :)

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
evoIX
junior
junior

echipament & initiere, sfaturi si ajutoare :)

Mesaj de evoIX » 07 Noi 2008, 02:20

Asadar, salutare la toata lumea.

Pescar sunt mai de mult timp ... dar cu echipamente "rudimentare" sa zic asha .. mai pe romaneste .. la unditza domne.
Mai nou vreau dispunand de ceva timp si pentru ca vreau sa am inca un motiv sa ies in weekenduri din bucuresti ma gandesc sa ma apuc "de treaba".
Asadar m-ar interesa spinningul.

Pana aici totul ok.

As dori sa achizitionez lanseta + mulineta. Sfaturi pt un incepator ??
(stiu, o sa intrebati ce vrei sa prinzi/unde/cum/cat/etc).

Pai sa zicem ca vreau sa pot pescui pe raurile de pe langa bucuresti (arges/neajlov chiar si olt (ca nu e asa departe).

Ce vreau sa prind ... salau/biban dar si un clean/mreana nu ma supar).

Cine imi da un sfat/consiliere ce sa aleg. N-am mai pescuit niciodata cu scule "profesionale". Nu vreau ceva extrem de scump dar nici ceva ... nefolositor.

Sa zicem ca pentru inceput vreau sa investesc cam 100E in toata afacerea (deci .. max 3,5 milioane).

Am citit cred ca tot forumul. Sunt interesat si de initiere ..daca cineva se ofera sa ma ... invete .. live si in direct .. undeva in jurul bucurestiului ...(+/- 150km :D) in uichend sunt liber si dornic.

Multumesc de pe-acum si astept sugestii.

(cred ca trebuia sa postez la coltul incepatorului ... asadar ..daca am gresit ..un moderator e rugat sa mute topicul)

mihai florescu
veteran
veteran

Mesaj de mihai florescu » 07 Noi 2008, 15:20

Heartland Walleye 7' HLW702MFS 1/4 - 5/8 oz 170 ron
Lanseta Daiwa Procyon 2,10m 1/4-1 Oz 190 ron
Lanseta Daiwa Powermesh 2,10m/10-35gr 212 ron

Mulineta Okuma Avenger AV20A 104.5 ron
Imagine

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 07 Noi 2008, 15:42

@salut

Pentru inceput iti recomand un batz fast... Sunt betele cu care ma impac cel mai bine. Betele recomandate de Mihai sunt foarte ok. Ca mulinel ti'as recomanda un Ryobi Ecusima, e ft bun ptr start, si iti mai raman si ceva bani pentru niste 'fursecuri'. Daca vrei poate iesim in w/e la o tura pe garla. keep in touch! :twisted:

TopGear
senior
senior

Mesaj de TopGear » 07 Noi 2008, 22:00

... sau
Poti sa incepi spiningul, pe 2 planuri. Unul Light - la clean/biban si altul Medium - stiuca/salau. Pe totalfishing.ro gasesti MAVER Stralis 2,10m putere 5-20gr. la 148 RON, si Ron Thompson Steelhead Spin 2,40m putere 15-40 gr. la pretul de 125 RON. Eu asa te-as sfatui, deoarece trebuie sa te familiarizezi inca de la inceput cu cele 2 stiluri de spining - Light si Medium si sa faci diferenta. Pentru inceput si banii aia, lansetele sunt ok. Mai trebuie sa iti iei o mulineta, care poate deservi ambele stiluri, si nalucile.
De ce zic asta, deoarece cu o lanseta "all round" nu vei putea lansa ok nalucile mici si usoare - rotative Nr. O, mini-twistere, si nici naluci mai grele - 30-50gr.

evoIX
junior
junior

Mesaj de evoIX » 07 Noi 2008, 23:48

Multumesc la toti pt sugestii ..dar .. n-am mai rabdat, si cum nu era nici un raspuns pana la ora cand am plecat la "shopping" ... am luat-o orbeste :)

@Ionut the carp - razi nu ?!? (stie el de ce) :))

Ashadar:
Lanseta: okuma alumina 8'
Mulineta: okuma avenger av20a

luate bineinteles la sugestia omului de la vanzari de la magazinul arrow de la gara de nord.

Cum Ionutz m-a linistit ca e ok pt inceput ... un echipament decent cu alte cuvinte ...

Maine ... ma duc sa ma joc pe olt ..ca peste ... nu cred ca am vreo sansa sa prind. Asadar fiind tarziu si maine la 6 e plecarea, promit sa revin cu detalii si intrebari duminica dupa amiaza ...

Numai bine

Scrie răspuns