Echipament Dunare
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Echipament Dunare
Ultimele 2 week-end-uri am fost la pescuit la Dunare, la Portile de Fier 2.Nu mai fusesem niciodata, asa ca m-am rugat de niste "veterani" din zona sa ma ia si pe mine, sa ma invete "spilurile". Prima oara am avut batul cu care merg la stiuca, un Trabucco 2,4m, 5-20g. Am dat cu el si mi-a placut, numai ca atunci cand recuperam voblerele contra curentului era destul de solicitat. Tipul cu care eram a ras de mine si mi-a spus sa-mi iau un bat "ca lumea"; el avea o telescopica de 3.6m, actiune 60-...g.
A doua oara am fost cu altcineva, care n-a vrut sa ma ia cu el pana nu mi-am luat bete ca ale lui, adica: telescopica 30-60g,3.6m(pt.salau), telescopica 100-150g, 3m(pt.avat). Am luat doar batul "de salau" si i-am spus ca ma descurc eu daca da si un avat mai mare.
"Norocul" meu ca de fiecare data n-am prins nimic.
Oricum, am vazut ce se poate prinde si vreau sa mai incerc.Totusi parca n-as vrea sa dau cu "pari" din astia. Ce parere aveti, ce echipament mi-ar trebui? Precizez ca in zona curentul e f. puternic.
A doua oara am fost cu altcineva, care n-a vrut sa ma ia cu el pana nu mi-am luat bete ca ale lui, adica: telescopica 30-60g,3.6m(pt.salau), telescopica 100-150g, 3m(pt.avat). Am luat doar batul "de salau" si i-am spus ca ma descurc eu daca da si un avat mai mare.
"Norocul" meu ca de fiecare data n-am prins nimic.
Oricum, am vazut ce se poate prinde si vreau sa mai incerc.Totusi parca n-as vrea sa dau cu "pari" din astia. Ce parere aveti, ce echipament mi-ar trebui? Precizez ca in zona curentul e f. puternic.
Re: Echipament Dunare
scule fine, nu glumabodi1971 scrie: telescopica 100-150g, 3m(pt.avat)

omu a zis ca l-au indrumat altii catre ele dar ca nu ii plac, probabil il doare mana de la ele, dar io nu ma pricep cu dunarea asta, si apoi la shalau nu vad cat de tare ii curentu, pune un jig mai greu, pe la noi mai mari de 30gr nam vazut oricum...ma rog las expertii sa iti dea indicatii, ceva MH sau H iti trebe 

Always C&R
http://www.bscteam.ro
http://www.bscteam.ro
-
- veteran
Nu radeti de bodi1971,intr-un fel are dreptate.La PF2 e groaznic cand merg turbinele si curent e si mai sus la barajul de la Tiganasi.La avat mai dau oamenii si cu plumb de 30-40-50 de grame si se prinde.
Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi!
Multi prosti, putine gloante!
-
- veteran
Nu ride nimeni de ceea ce aspus el, dar cu echipamentul pe care l-a mentionat el chiar faci scurta la mina, e incomod.., behai dupa o ora de pescuit... Din categoria hard, eu folosesc St. Croix Wild River WS86HF2 1/2-2oz, Daiwa Capricorn 3500 ; pt. avat ar trebui sa incerce cu o lanseta de 2,70m-3m sa zic, medium..sau cu dimensiunea cu care este el obisnuit. Pt. pescuit in curent puternic si apa adinca , trebe un echipament mai hard, dar nici chiar sa-ti rupi mina dupa o zi de pescuit.
- PODOSU DOREL
- utilizator constant
cind am fost pe Dunare intre Orsova si Moldova Noua am intilnit mai multi pescari ce dadeau la artificiale si toti recomandau lansete cu act.mare peste 60 g si fire groase de 30 sau 35 .La salau foloseau si plumbi suplimentari de 30 -35 g pt a putea tine plasticele pe fundul apei.In plus spuneau ca atunci cind iti intra ceva mai rasarit fara un echipament mai dur nu ai sanse sa-l scoti .Probabil abia dupa mai multe iesiri si reusesti sa-ti alegi echipamentul potrivit.
dorel
dorel
La Dunare totul e supradimensionat,dar depinde mult si de locul in care dai.Toata chestia e sa nu te oboseasca la mana,sa te poti bucura de ziua de pescuit,nu sa bolesti a doua zi ca te doare mana,spatele,etc.
Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi!
vezi aici,poate-ti faci o idee:
http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... nare#50099
http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... nare#50099
Michael va recomanda Regulamentul forumului