Echipament de spining

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 03 Feb 2009, 17:08

Pop Vasile scrie:Vali, cu siguranta va trebui sa trec la alt nivel.

Cind voi avea placerea sa te intilnesc, am sa te rog sa ma lasi sa pun mina pe Daiwa Stezz sau Daiwa Exist .
Vasile ,nu incercam decit sa-ti spun ca e chestie de propiu gust in primul rind.Daca Malin crede ca Stella e Rolls-Royce nu pot decit sa zic ca e doar parerea lui si o respect ca atare .
Daca eu spun ca Daiwa Exist e Mybach ma crezi?
In principal ar trebui sa compari cele doua mulinete la mai multe capitole si apoi eventual sa te pronunti.
Eu pot sa-ti spun doar atit ca americanii scriu despre Daiwa Steez de 2508 ca e cea mai usoara mulineta din lume din clasa ei.
Verifica si ai sa vezi. :wink:
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

porto
junior
junior

Mesaj de porto » 04 Feb 2009, 23:39

Eu am o Daiwa Exist si e superba fff usoara 195 g si 7kg forta (cel mai nasol e ca nu am un tambur de rezerva) si o am de trei ani si am pescuit cu ea numai la rapitor si e exact ca atunci cand am luat-o! Mare minune!

razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 05 Feb 2009, 00:06

Chiar trebuie sa fie cea mai usoara o mulineta,ca sa fie cea mai tare?Eu am o Team Daiwa Z 2500CU(=Daiwa Tournament Z 2500C) care era cea mai scumpa in Catalogul Cabelas prin 2000( aprox. 500$) si are 250 si ceva de grame,iar pt. mine e high-endul mulinetelor.Se spunea de ea pe site-urile americane ca rezista ceva mai mult ca o stella(binenteles tot a aceleiasi epoci)O mulineta care e sub 200 grame,si marime minim 2500 mie nu-mi inspira incredere referitor la testul timpului.Dar eu sunt cam subiectiv in pareri,pt. ca sunt un colectionar al echipamentelor(in special mulinete) pe care le vedeam in reviste in anii `90, cand am inceput spinningul,dar le si folosesc nu le tin in vitrina.

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 05 Feb 2009, 00:53

Pentru spin Shimano Biomaster 2500 + Daiwa Procyon medium iar cast Shimano Scorpion Metanium XT + Fenwick Eagle GT MH .
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

porto
junior
junior

Mesaj de porto » 05 Feb 2009, 04:44

Da!
Pentru ca odata combinata cu un bat fff usor si bun ca Kistler LTX II care are la randul lui cam pana in 100 g iese o super scula sub 300 g si crede-ma de trei ani mi-am vandut padurea de bete si am ramas cu unul singur si bun.

Pop Vasile
senior
senior

Mesaj de Pop Vasile » 05 Feb 2009, 11:18

Jedi scrie:cast Shimano Scorpion Metanium XT + Fenwick Eagle GT MH .
Eu am luat pentru casting Shimano Calcuta TE 201 DC.
Ce pot sa spun, este primul ( si singurul deocamdata ) multilpicator pe care am pus mina, si este OK.
Fir PP 15 lb, trei partide de pescuit. Nu am avut nicio incilcitura !
Nici chiar atunci cind am uitat sa blochez tamburul ( inainte sau cel tirziu cind naluca atinge apa).
Am dat cu voblere de la 48 la 115 gr .

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 05 Feb 2009, 12:44

porto scrie:Da!
Pentru ca odata combinata cu un bat fff usor si bun ca Kistler LTX II care are la randul lui cam pana in 100 g iese o super scula sub 300 g si crede-ma de trei ani mi-am vandut padurea de bete si am ramas cu unul singur si bun.
Intru totul de acord cu tine . Detin si eu un Kistler LTX armat cu Daiwa Infinity Q de 2000 si pot pescui 2 zile intruna si nu -i problema de a obosi ...

In definitiv fiecare pescuieste cu ce are ...nu cu cea ce-si doreste. :lol:
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

Scrie răspuns