Merci Tudor!
In nici un caz nu m-am gandit ca un astfel de echipament ar inlocui pe cel de spinning. Pur si simplu, pt jiguri cred ca ar fi cam stupid sa dai cu asa ceva, mai ales din cauza pozitie mainii.
Oricum, la inceput as pune un fir de unica folosinta. Zicea si Wavedancer ca atunci cand si-a cumparat o scula din asta, a consumat cateva role de nailon pana sa se prinda cum sta treaba.
Deasemenea, are sens ce spui, repsectiv ca ata ar face peruci mai repede, dar pe de alta parte pt asa ceva ma gandeam sa achizitionez obiectul.
Deasemenea, zicea Wave ca la echipamentul de casting nu prea conteaza grosimea firului (de ce oare

). Ceea ce nu se poate spune despre cel de spin!
Am ajuns la conlcuzia ca orice mulineta din clasa 2500 ai avea, poti scoate untul din ea in conditiile pescuitului in zona cu agatatura sau vegetatie la greu, mai ales cu ata.
Pe de alta parte, in emisiunile pe care le-am vazut referitoare la pescuitul pe mare, la pesti mai babani, toti foloseau echipament de casting, de unde concluzia ca este mai robust (insasi sistemul de multiplicare vs cel de "melc" imi inspira mai multa incredere).
Si mai sunt si curios pe deasupra
Ce ziceti?