E destul sa ai o mulineta cu capacitatea de 0,25mm/90m
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- utilizator nou
E destul sa ai o mulineta cu capacitatea de 0,25mm/90m
pentru pescuitul la salau in Dunare?
Pe de alta parte pot arunca la o distanta optima(si care este aceea pe Dunare?) daca am 150 de fir pe un tambur pe care incap 250 din respectivul fir?
Va multumesc mult pentru osteneala de care nu ma indoiesc veti da dovada sa-mi raspundeti:)
Pe de alta parte pot arunca la o distanta optima(si care este aceea pe Dunare?) daca am 150 de fir pe un tambur pe care incap 250 din respectivul fir?
Va multumesc mult pentru osteneala de care nu ma indoiesc veti da dovada sa-mi raspundeti:)
Da, 90 de metri e o distanta maxima suficienta insa sa ai pe mulineta doar 90 de metri in termeni practici e putin...Pe dunare nu stii ce intra, nu stii cat pleaca, in plus in mod curent agati, rupi, tai, etc... in cateva partide mai pierzi cativa metri pana la cateva zeci de metri... din aia 90 in scurt timp o sa ramai cu mult prea putin si esti nevoit sa pui alt fir...
depinde cum pescuiesti si daca din barca sau de pe mal...
150 de metri de fir pe un tambur cu capacitate de 250 inseamna ca iti ramae buza tamburului mult prea mare pt a putea arunca optim... poti insa punela baza niste sfoara sau niste fir gros apoi sa pui dei 150 de metri de fir astfel incat tamburul sa fie corect umplut.... treaba necesita ceva experienta/ochi sa nimeresti din prima dar e cam singura solutie sa pui mai putin fir util decat capacitatea tamburului...
depinde cum pescuiesti si daca din barca sau de pe mal...
150 de metri de fir pe un tambur cu capacitate de 250 inseamna ca iti ramae buza tamburului mult prea mare pt a putea arunca optim... poti insa punela baza niste sfoara sau niste fir gros apoi sa pui dei 150 de metri de fir astfel incat tamburul sa fie corect umplut.... treaba necesita ceva experienta/ochi sa nimeresti din prima dar e cam singura solutie sa pui mai putin fir util decat capacitatea tamburului...
-
- veteran
parintele scrie:...incat tamburul sa fie corect umplut.... treaba necesita ceva experienta/ochi sa nimeresti din prima dar e cam singura solutie sa pui mai putin fir util decat capacitatea tamburului...
...eu stiu ca in 99% din cazuri , mulinetele au cel putin un tambur de rezerva.stefi oprea scrie:da e chestia de ochi si experienta sa stii cat pui .
...in acest caz , se pune firul disponibil pe tambur (pe tamburul nr. 1 , sa zicem

...in cazul in care nu avem un alt tambur de rezerva disponibil , ceea ce este pe tamburul nr.1 se poate infasura pe orice rola , apoi se transfera firul pe tambur . E drept ca in aceasta situatie "manufactura" este de durata mai indelungata , dar merita efortul pt. a obtine un tambur incarcat corect
...

Fir intins !...tuturor.