dispozitiv de filtrat apa

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
eugend
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 146
Membru din: 15 Ian 2005, 22:24

echipamente accesorii

Mesaj de eugend » 18 Ian 2005, 18:15

multumesc d-lui Costica . costa destul de mult. cu banii astia mai fac o barca.cine stie unde pot gasi un dispozitiv pt. filtrat apa si cat ar costa . am vazut intr-o emisiune la televizor asa un obiect care arata ca un termos de 3 l dar era transparent si din doua corpuri,filtra 1l apa in 2-3 ore.

Avatar utilizator
costica_fishing
veteran
veteran
Mesaje: 2092
Membru din: 21 Mai 2004, 11:45
Localitate: Constanta
Contact:

Mesaj de costica_fishing » 18 Ian 2005, 21:40

la Carrefour. Au filtre cu carbon activ inauntru. Dar la 1 l/h, mai bine cari cu tine un bax de bere. :D
near the beer

eugend
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 146
Membru din: 15 Ian 2005, 22:24

echipamente accesorii

Mesaj de eugend » 19 Ian 2005, 20:13

din pacate am TREI LUNI de cand nu mai beau produse pe baza de alcool.(asa se explica si timpul care il am in plus).intr-un an am cazat la o manastire in delta iar unul din parteneri a reusit sa se spele cu apa de baut adusa de noi.am fost nevoiti sa bem apa din fantana manastirii .cei drept calugarii ne-au avertizat ca s-ar putea sa nu ne faca bine apa.pot spune ca urmarea a fost aproape o luna de chin cu burtile noastre.experienta m-a convins ca numai borsul de peste se poate face cu apa de dunare si numai dupa palinca se poate bea apa de dunare.in concluzie un filtru pt. apa chiar si de 1l/h este necesar.sa va dau un pont .daca o sa patiti ca noi singurul remediu eficient este o lingurita de cafea macinata nefiarta amestecata cu palinca sau vatca numai cat sa se umezeasca bine si inghitita asa fara apa dupa ea .(o sa mearga pe gat mai greu dar da rezultate). ,,cei din urma vor fi cei dintai"

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 19 Ian 2005, 21:03

Eugend,

Ai dreptate cu lingurita (poate fii lingura) de cafea dar e bine sa fie macinata ca pt. expresso si o poti lua linistit si cu apa sau cu ceai.Pui praful de cafea in gura si ca sa se duca unde trebuie bei apa sau ceai sau chiar cafea.
Am patit-o si eu prin 1970 intr-o vara fierbinte lucrand in padure la Satu-Mare cand la invitatia padurarului am baut un vin (de casa)rece tinut la rece ...in fantana(nu era curent la casa padurarului)
Eu fiind incalzit si vinul rece nu mi-am dat seama ca nu e prea bun si urmarile au fost ca la voi.
Am fost la medic,mi-a dat medicamente dar imbunatatirea situatiei aproape zero.
Deorece inainte de acest evenimet intrasem in gratiile unei chelnarite de la ''TABAC BAR " din Satu Mare,la auzul celor intamplate barmanita mi-a spus solutia cu cafeaua macinata si care m-a vindecat.
Aici i-am invatat pe mai multi americani aceasta solutie si sa nu mai dea banii pe IMODIUM,medicament folosit in aceste situatii.

Am spus apa sau ceai deoarece nu stiu cati(mai ales daca nu sunt ardeleni) pot bea cam cat ar incapea intr-un pahar de vin,palinca fara sa uite si de ce a baut-o.

Sanatate si chiar cate o palincuta fiecaruia din noi,

Jean Scurtu

paul
Moderator
Moderator
Mesaje: 3580
Membru din: 02 Iul 2004, 18:21
Localitate: Iasi
Contact:

Re: echipamente accesorii

Mesaj de paul » 20 Ian 2005, 08:20

eugend scrie:..........experienta m-a convins ca numai borsul de peste se poate face cu apa de dunare si numai dupa palinca se poate bea apa de dunare
@eugend... Am baut de multe ori apa de Dunare, mai precis, direct din Dunare ... si n-am avut nimic. Ce-i drept cam constipa.
Acum, cred ca e vorba de constitutia fiziologica sau patologica (nu stiu cum sa zic) a fiecaruia dintre noi.
Au fost cazuri cand au murit oameni band apa din canale ale Deltei... dar... Efectiv cand am mers la Dunare si am stat 3 - 4 - 5 zile acolo am baut apa doar din Dunare.. Ce sa-i faci, distractia costa :)

Avatar utilizator
bogdank
veteran
veteran
Mesaje: 892
Membru din: 03 Sep 2004, 09:43
Localitate: Timisoara
Contact:

Mesaj de bogdank » 20 Ian 2005, 08:58

Caracteristicile de potabilitate ale apei de Dunare cred ca pot fi subiect separat de discutie. Intervin doi factori majori: incarcatura microbiana a apei (numar total de germeni si germeni coliformi), care poate fi "rezolvata" prin fierberea apei, chiar daca in acest fel apa primeste un gust salciu deoarece pleaca oxigenul. In mod normal in apa exista o multitudine de bacterii, dar daca cele coliforme depasesc o anumita limita, "fugareala" e sigura! Nu mai vorbesc de o Salmonella. In privinta contaminarii chimice, problema se complica, dar sansele sa patesti ceva sunt mici, neexistind concentratii mari de substante chimice (ar muri si pestii).
Un plus de siguranta il poate da filtrarea urmata de fierbere. Prin filtrare sunt indepartate in primul rind suspensiile, eventualii paraziti sau/si chisti, iar prin fierbere se purifica dpdv bacteriologic.

lipoveanu

Mesaj de lipoveanu » 20 Ian 2005, 13:08

......sa inventat berea de mai bine de 200 ani...

eugend
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 146
Membru din: 15 Ian 2005, 22:24

rfiltru pt. apa

Mesaj de eugend » 20 Ian 2005, 19:47

ar trebui sa facem diferenta intre apa bauta din dunare si apa bauta din canale si lacuri. una este sa bei chiar si fortat o gura de apa de delta dupa o vtca si alta esta dupa o bere.daca lucrurile se petrec intre barbati, nu ar fi mare lucru ,dar daca in anturaj este si o femeie cred ca mai indicat ar fi sa poti folosi apa potabila sau filtrata. ramane in discutie alternativa la un filtru daca ramai fara apa potabila.asa ceva se poate intampla nu numai celor fara experienta in ale deltei. candva am cazat la o cherhana iar cand am terminat apa potabila pe care o adusesem,a trbuit sa beau apa dintr-un cazan din care beau si localnicii.la cateva zile am avut ocazia sa vad cum preparau apa .trageau cu o pompa apa din dunare intr-un butoi de 2-300 l dupa care aruncau in acea apa o lopata cu clor .amestecau bine supa iar dupa o saptamana (timp in care se decantau clorul , nisipul si alte impuritati ),apa putea fi bauta . ei asa faceau ,o beau. tot atunci am vazut cum preparau bautura din spirt medicinal.odata pe saptamana fiecare cumpara si punea intr-un cazan mare cate 1l de spirt ,cand aproape cazanul era ochi, mai puneau doua lopeti cu nisip si amestecau bine .dupa ce decanta nisipul ramanea un lichid incolor si tare de se ducea pielea de pe limba si se increteau sosetele in pantofi.in fiecare dimineata erau pe marginea vitrinei magazinului si beau cu o cana din acea licoare inainte de a pleca la pescuit.nu va sfatuiesc sa incercati.pe vremea aceia nu se gasea vatca.

Avatar utilizator
costica_fishing
veteran
veteran
Mesaje: 2092
Membru din: 21 Mai 2004, 11:45
Localitate: Constanta
Contact:

Mesaj de costica_fishing » 20 Ian 2005, 20:23

In ceea ce priveste tratamentul cu cafea, io mai mestec boabele intregi.

Bogdank,
e tare explicatia schimbarii gustului apei prin fierbere. Chiar ma intrebam de ce se intampla!
near the beer

eugend
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 146
Membru din: 15 Ian 2005, 22:24

Mesaj de eugend » 28 Ian 2005, 22:32

multumesc d-lui costica. am cumparat de la carrefour filtru pt. apa.

Scrie răspuns