DISCUTII VOBLERE HOME MADE!!
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: DISCUTII VOBLERE HOME MADE!!
Sorin, te cam pricepi la nestemate. 

I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13
- semlecangheorghe
- veteran
Mah ,am auzit de unu,da'acu ma scarpin pa chelie ,si ma intreb...de ce-s mai multi??Hell scrie:Nu-l sti?
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
- semlecangheorghe
- veteran
Aha,acuma imi raspunzi pe dupa gard..semlecangheorghe scrie:
Ei... ,acuma depinde si de hec...asta vector...Caci muzcarii astia,au mai multi vectori...io nus cum sta treaba ca nu ma pricep la arta asta,da'trag speranta ca tinarul si stralucitorul Hell.o sa-si faca pomana cu mine si o sa explice cum sta treaba cu .....vectorii...
vectori nu au treaba aici. Butt Out!
Deci 'vectori'n-au treaba colo

Da'tot nu inteleg cine-s 'vectori'astia??
Zi si mie,unde naiba in tot cirnatu'asta,is 'vectori"aia care, iti duce tie pamatufu'la musteata chestelui..

Fie A o matrice cu coeficienți complecși, de dimensiune n x n, matricea unei transformări liniare. Un vector x nenul de dimensiune n x 1 (un vector = coloană) se numește vector propriu pentru transformarea liniară dacă există un scalar λ astfel încât:
Scalarul λ se numește valoare proprie a transformării liniare A corespondentă vectorului propriu x.
[modificare]Exemplu
Pentru o matrice diagonală (adică o matrice pătratică care are toate elementele din afara diagonalei principale nule - cele de pe diagonala principală pot sau nu să fie nule), valorile proprii sunt numerele de pe diagonala principală, iar vectorii proprii sunt chiar vectorii componenți ai bazei canonice (și corespund fiecărei coloane în parte). Să considerăm matricea următoare:
Transformarea descrisă de matricea de mai sus denaturează (întinde) fiecare vector din spațiul bidimensional astfel: dimensiunea pe direcția x a unui vector crește de 3 orii, iar dimensiunea pe direcția y se înjumătățește.
Valorile proprii ale matricii sunt 3 și 0.5.
Vectorii proprii ce corespund valorii proprii 3 sunt orice vectori multipli ai vectorului [1, 0] ([1, 0] e vectorul din baza canonică). Toți acești vectori proprii (o infinitate) constituie subspațiul propriu corespunzător valorii proprii 3.
Vectorii proprii ce corespund valorii proprii 0.5 sunt orice vectori multipli ai vectorului [0, 1] ([0, 1] e vectorul din baza canonică). Toți acești vectorii proprii (o infinitate) constituie subspațiul propriu corespunzător valorii proprii 0.5.
Pe de altă parte, orice alt vector din spațiul bidimensional, să zicem [2, 8], își va schimba direcția originală, nu doar dimensiunea. Iată cum: unghiul format de vectorul [2, 8] cu axa de referință Ox are tangenta 4 (8 : 2 = 4). Însă, după ce i se aplică matricea de transformare, va fi transformat în [6, 4], tangenta unghiului fiind acum de 2/3!
Așadar [2, 8] nu este un vector propriu al transformării A, direcția lui nu rămâne neschimbată.
No ,dupa cum vezi,luminata minte care o scris chestia da mai sus(o avut si efecete secundare ,cica o chelit ,si vorbea chineza in somn) o zis ca.....hmmm,'directia lui ramine neschimbata",Atunci,indubitabil si prin urmare este un singur vector,nus cum la tine is mai multi...tu dai cu mai multe fire odata??Ai dooo sutinhadu-ri??Nah,sa nu cumva sa fugi si sa nu-mi raspunzi ca te gasesc si-n gaura de matrita de 1.75gr...

.
.
- semlecangheorghe
- veteran
Mah,si vectoru'tau se intinde??Transformarea descrisă de matricea de mai sus denaturează (întinde) fiecare vector din spațiul bidimensional astfel: dimensiunea pe direcția x a unui vector crește de 3 orii, iar dimensiunea pe direcția y se înjumătățește.

.
.
gigi esti un exemplu pt noi toti...
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
- semlecangheorghe
- veteran
14 septembrie 2012.
Ziua cand Gigi s-a apucat de studiat spatiile vectoriale.
Gigi, ma grabesc sa-ti spun pana nu te apuci sa emiti pareri si in domeniul matematicilor superioare:
vezi ca tot pe google gasesti si altfel de vectori, aia de la fizica. Sunt muuult mai simpli decat astia de la mate si, daca are vreo importanta, despre aia e vorba.
Gigi, ma grabesc sa-ti spun pana nu te apuci sa emiti pareri si in domeniul matematicilor superioare:
vezi ca tot pe google gasesti si altfel de vectori, aia de la fizica. Sunt muuult mai simpli decat astia de la mate si, daca are vreo importanta, despre aia e vorba.

I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
- semlecangheorghe
- veteran
Tavi scrie:14 septembrie 2012.
Pentru intelectul tau,iarta-ma ca am uita sa precizez expres pentru tine......a fost o gluma...
Si acu hai 'nainte cu cliseul ala in care eu ma dau superior in matematici...hai baga pe foc...Numai vezi sa-mi aduci un Pitagora sa-mi zica ca n-am nici o treaba cu matematica..,si astfel sentimentul meu de deja vu,sa fie din ce in ce mai bine conturat..
.
.
- semlecangheorghe
- veteran
Ce vectoru'meu,nu mai poate lumea sa glumeasca...
Hellll,uere ar iu,...io za bes'anglar of ol za tim??????
Hellll,uere ar iu,...io za bes'anglar of ol za tim??????
.
.