DISCUTII VOBLERE HOME MADE!!

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
D_ali
veteran
veteran

Re: DISCUTII VOBLERE HOME MADE!!

Mesaj de D_ali » 28 Ian 2014, 19:05

prea vechi...too old :twisted:

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 28 Ian 2014, 19:55

Noah, cred ca am sarit vreo doua postari :headbash:
Radule, ramai pe ciopleli :respekt:
Ghenaditza, nu-s mah nostalgic ...sau is? :twisted: :P

Ghenadie
veteran
veteran

Mesaj de Ghenadie » 28 Ian 2014, 20:23

ba eshti bre si io is...
stii cand scoteai nuiaua de alun, luai cocoloshu' de paine si fugeai la garla... pe drum intorceai cateva pietre de pe malu' paraului si culegeai rame...e, tutui, esti sau nu nostalgic :wallbash:

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 29 Ian 2014, 09:07

Ghenaditza-tata, nostalgii cu cocoloase io n-am. :lol:
...cel mult cu lacuste, greieri, cosasi, carabusi, muste de mai, corcoduse... :lol: ...unii mai dadeau si cu prune :lol: :lol: ...altii mai dau si azi :idea: :lol1:
...dar sa sti c-am trecut repede la artificiale :twisted: :P (punct)

florin1948
veteran
veteran

De ce voblere turnate din rasina ?

Mesaj de florin1948 » 29 Ian 2014, 18:59

Turnarea voblerelor din rasina are f. multe avantaje pentru cel care le si foloseste, dupa cum urmeaza :
Imagine
capture

1. Timpul de realizare f. scurt. Un vobler in faza de vopsire se realizeaza in 15 - 20 minute ( timpul fiind dictat in principal de
durata de intarire a rasinei)
2. Realizarea matritelor este f. facila, fara scule si dispozitive speciale, din materiale care se gasesc usor in magazine. Realizarea unei matrite mai simple ( ca cea pt. voblerele din poza) dureaza cca 15 - 20 min si costa cca 5 - 6 lei.
3. Armatura, care are lestul deja turnat, se introduce in matrita si se toarna cu tot cu voblerul. Adica la scoaterea din matrita, voblerul are lestul si armatura gata turnate.
4. Se poate introduce lejer in matrita o camera cu bile ( sau doua ).
5. Vopsirea este facila, cu orice metoda, pe rasina "prind "bine orice fel de vopsele.
6. Iar cel mai important pentru un utilizator de voblere este pretul de cost, ridicol de mic fata de cele concacrate ( care pot fi copiate cu mare usurinta ) Voblerele multifunctionale din poza au 5 gr. ( fara lest), deci dintr-un kg. de rasina se pot realiza,
in principiu 200 buc. Cum un kg. de rasina costa cca. 4o lei ( 60 de lei in cel mai defavorabil caz) rezulta un pret de revenire pe vobler de 0,2 lei !!! Armatura,lestul,vopseaua,ochisorii,amortizarea matritei inca 2-3 lei.
Voblerasele din poza ( corpul are 5 cm si greutatea cuprinsa intre 7 - 14 gr ) au fost gandite pentru a pute fi echipate intr-o mare diversitate de moduri : cu fulgi ( gen streamere),cu skirturi, cu lingurite rotative, cu twistere, cu ancore, sau combinatii intre toate astea. Ieftine si foarte utile, Daca le faci pentru comercializare,atunci cost pe putin 30 - 40 lei buc. !!! :wallbash:
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.

draqdevil
veteran
veteran

Mesaj de draqdevil » 29 Ian 2014, 22:28

Ceva mai multe detalii despre materialele folosite?:D Ma intereseaza sa imi fac doar microvoblere pt cleni :) In comert nu gasesc exact ce vreau si din balsa/tei nu am reusit sa le cioplesc cum trebuie :)

florin1948
veteran
veteran

Mesaj de florin1948 » 30 Ian 2014, 06:44

draqdevil scrie:Ceva mai multe detalii despre materialele folosite?:D Ma intereseaza sa imi fac doar microvoblere pt cleni :) In comert nu gasesc exact ce vreau si din balsa/tei nu am reusit sa le cioplesc cum trebuie :)
Cel mai simplu se realizeaza prin copierea unui vobler considerat "prinzator " si multiplicarea lui prin turnare. Le poti realiza in mai multe greutati si cu diverse moduri de lestare. Ca sa nu ocupam spatiul pe forum, iti trimit prin mp ( sau daca ai o adresa de mail) toate detaliile necesare confectionarii. Daca ai un model preferat, pot sa-ti fac eu matrita.
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 30 Ian 2014, 09:00

As fi si eu interesat de confecionarea voblerelor din rasina. Daca nu e secret ...
Imagine

florin1948
veteran
veteran

Mesaj de florin1948 » 30 Ian 2014, 10:02

costi scrie:As fi si eu interesat de confecionarea voblerelor din rasina. Daca nu e secret ...
Nu e nici un secret (poate doar pentru cei care fac in scopul vanzarii). Ca si pana acum, sant deschis sa ajut pe oricine care e pasionat sa-si realizeze singur nalucile de spining, impartasind din experienta acumulata de-a lungul multor ani de hoby. Va rog doar sa-mi dati ceva adrese de mail ca sa nu-i plictisim pe cei neinteresati de acest domeniu.

Ghenadie
veteran
veteran

Mesaj de Ghenadie » 31 Ian 2014, 10:52

un banc de obleti, oare avatu' ce-o zice ? :lol:

Imagine

Scrie răspuns