Dilema Daiwa baitcasting

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 03 Iun 2007, 06:19

cu siguranta va fi! e ca si cum ai cobora de la volanul unei dacii si te urci la volanul unui mertz ;) o sa vezi...eu am avut un cormoran corcast, dar am facut si ceva lansari cu zx, prodigy si prodigy-ul nou, si tot sa spun ca prodigy-ul nou a reusit lansari multumitoare ptr o mulineta de casting. intervin enjdemii de sisteme care mai de care de te doare capul...oricum un lanseu cu un echipament de casting este mult mai scurt decat cel al unuia de spin :D ptr naluci mici as opta si eu tot ptr sol, nu am probat dar nu mai retin exact pe ce forum am vazut ca o laudau cu niste voblere de 3,5g :? ca batz...vezi lamiglas ;)

Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 03 Iun 2007, 07:39

in general toate mulinetele de baitcasting si care arunca greutatzi mici,au tambur super usor facut din materiale de supercalitate si o capacitate de incarcare cu fir mai mica decat la un model obisnuit,tamburul mai mic deci mai usor,permite un start mai bun al nalucii.
eu zic ca nu prea are rost sa te chinui cu greutatzi mici,foloseste baitcastingul de pe la 8 gr in sus,sub ramai pe spinning,tot mai bine vei lansa nalucile mici.
uitate pe japantackle sunt niste subiecte interesante despre tamburi si alte chestii legate de mulinetele de baitcasting.

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 03 Iun 2007, 16:27

Cred ca am facut o confuzie.De fapt era vorba de Daiwa Fuego nu de Sol nu-i asa?

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 03 Iun 2007, 16:59

Da, Fuego are carcasa din magneziu, cei de pe tackletour zic ca e o mulineta mai versatila, merge la mai multe stiluri. Sol este dedicata pescuitului de finete. Pentru finete gasesti si shimano Calcutta CTE 50GT ( http://www.cabelas.com/cabelas/en/templ ... &noImage=0 ), dar e mult mai scumpa. La fel si modelele japoneze.

E mult mai important batul, trebuie sa se incarce corect cu nalucile pe care vrei sa le lansezi, daca il echipezi cu un Sol si exersezi putin sunt convins ca vei obtine rezultate bune si nu e musai sa iei mulinetele alea mult mai scumpe. Depinde si cat de jos vrei sa mergi cu gramajul nalucilor, cred ca pentru un ML ar fi ok dar mai jos, L si UL nu cred ca merita.

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 06 Iun 2007, 02:14

Spuneai Cristi E ca ai prefera-o pe Team Daiwa S.Ce stii despre ea.Parca imi aduc aminte ca era la 150$ cind era pe piata,dupa care urma TD-X-ul cu vreo 200 iar in top era TD-z.Acum am vazut ca pretul e 170 $ canadieni ,pret special.Nu stiu cum vine asta.Daca cineva cunoaste si TD-S-ul vechi si Advantage-ul Super Tuned il rog sa-mi spuna care ar fi de preferat si de ce.Am mai spus ca ma intereseaza aruncarile cit mai lungi cu greutati cit mai mici.Multumesc P.S. TDS are Magforce V iar Advantage ST are Magforce Z.

Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 06 Iun 2007, 09:16

seria team daiwa TD-S,TD-X,TD-Z, a fost una foarte reusita,eu stiu team daiwa TD-X,care e o mulineta foarte buna,TD-S-ul e asemanatoare,are mai putin cu un rulment fata de TD-X si ceva parti din plastic cat si inelul de ghidare a firului din al-oxid,pe cand la TD-X partea laterala-sideplate,e aluminiu si inelul de ghidare a firului titanium nitride,diferentele sunt oarecum minore,mecanismele sunt identice si e made in japan.

TDA-st,am vazut-o recent nu am pescuit cu ea,stiu doar ca e made in china,are magforce-z care e un concept bazat pe magforce-v,cu o usoara imbunatatire,e putin mai eficent,cred ca ambele mulinete si TD-S si TDA-st,lanseaza cam la fel si se preteaza cel mai bine la greutatzi de pe la 9-10 gr in sus,mi-e imi place td-s dar e si chestie de preferinta.

pt greutatzi mici nu stiu ce sa zic,e cam greu,tot mai bine lansezi la spinning,mie mi-a recomandat cineva Abu Revo sx,e la 150$,o mulineta care face toti bani,dar tot asa nu cred ca poti cobori cu ea sub 8 gr si sa ai si lanseu satisfacator,sa te poti descurca in toate situatiile,
mai poti vedea shimano citica 120$,e asemanatoare cu modelul curado nou,atat ca are mai putin cu un rulment,sideplate-ul nu e din aluminiu,e doar frame-ul si e made in malaysia,curado e japan.

cred ca orice mulineta ai alege,diferenta va fi fata de banax tova,sigur vei putea lansa greutatzi mai mici decat poti cu tova,eu zic sa le studiezi putin in magazin daca poti,sigur ai sa-ti faci o impresie.

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 08 Iun 2007, 01:41

Gata cu dilema.Am luat Daiwa Advantage HSTL .N-am apucat sa o incerc cu toate ca am o girla linga casa.Pe linga Banax Tova e ca un ceas "SEIKO" pe linga unul luat din talcioc.As fi vrut si o lanseta dar singura medium_light o Shimano Clarus mi s-a parut a fi adecvata pt Serghei Bubka.Poate daca nu gasesc ceva mai usor o sa incerc sa fac eu una mai light.Numai bine.

Scrie răspuns