seria team daiwa TD-S,TD-X,TD-Z, a fost una foarte reusita,eu stiu team daiwa TD-X,care e o mulineta foarte buna,TD-S-ul e asemanatoare,are mai putin cu un rulment fata de TD-X si ceva parti din plastic cat si inelul de ghidare a firului din al-oxid,pe cand la TD-X partea laterala-sideplate,e aluminiu si inelul de ghidare a firului titanium nitride,diferentele sunt oarecum minore,mecanismele sunt identice si e made in japan.
TDA-st,am vazut-o recent nu am pescuit cu ea,stiu doar ca e made in china,are magforce-z care e un concept bazat pe magforce-v,cu o usoara imbunatatire,e putin mai eficent,cred ca ambele mulinete si TD-S si TDA-st,lanseaza cam la fel si se preteaza cel mai bine la greutatzi de pe la 9-10 gr in sus,mi-e imi place td-s dar e si chestie de preferinta.
pt greutatzi mici nu stiu ce sa zic,e cam greu,tot mai bine lansezi la spinning,mie mi-a recomandat cineva Abu Revo sx,e la 150$,o mulineta care face toti bani,dar tot asa nu cred ca poti cobori cu ea sub 8 gr si sa ai si lanseu satisfacator,sa te poti descurca in toate situatiile,
mai poti vedea shimano citica 120$,e asemanatoare cu modelul curado nou,atat ca are mai putin cu un rulment,sideplate-ul nu e din aluminiu,e doar frame-ul si e made in malaysia,curado e japan.
cred ca orice mulineta ai alege,diferenta va fi fata de banax tova,sigur vei putea lansa greutatzi mai mici decat poti cu tova,eu zic sa le studiezi putin in magazin daca poti,sigur ai sa-ti faci o impresie.