Dilema alegere blank...

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
cata_asp
veteran
veteran

Dilema alegere blank...

Mesaj de cata_asp » 06 Ian 2011, 22:22

Am o dilema in ceea ce priveste alegerea unui blank, dintre doua modele diferite, cu aplicatii diferite, iar pe unul dintre ele as vrea sa-l "imblanzesc" si sa-l transform intr-o lanseta de spin destinata pescuitului la jig pe Dunare, mai ales din barca.
Concret, e vb. de un blank de la MHX de 8,6, fast, ce arunca intre 14 - 42 gr destinat pescuitului la somon/steelhead, iar celalalt este un Lamiglas IM700 casting de 7' , fast, ce arunca intre 10 - 35gr, din seria bass.

Eu as inclina spre Lamiglas, in primul rand datorita lungimii ei ceva mai potrivita jiggingului din barca mai ales, insa nu cunosc deloc cum sunt Lamiglasurile din seria IM700, si mai ales cat de bine s-ar preta transformarea unui bat de cast intr-unul de spin.
De cealalta parte, am un MHX, care imi place, nervos, si m-as astepta ca si blank-ul ales sa fie la fel de naravas, dar lungimea ma cam descurajeaza....

Daca aveti ceva pareri/idei care m-ar mai lumina un pic, va foarte multumesc... :)

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 06 Ian 2011, 22:45

Eu mi-am facut pe un blanc stcroix ,care in varianta de fabrica exista numai de casting,o lanseta de spinn pentru voblere..Pestii n-au sesizat amanuntul,mie mi-a placut la nebunie,pina o voce mi-a soptit la ureche :oare cum o fi una de cast?? :roll:
Iar in privinta lungimii,eu prefer lansetele mai scurte,mai ales pentru usurinta cu care iti permit sa joci naluca..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

cata_asp
veteran
veteran

Dilema

Mesaj de cata_asp » 06 Ian 2011, 22:59

Thx!

La capitolul jocul nalucii, nu ma gandisem suficient de bine....corect!

Ce e drept, am avut un bat de 8,6 folosit pt jig, si pe langa lungimea suparatoare a reargrip-ului, mi se parea ca miscarea de intepare era un pic intarziata, chiar daca era un bat suplu si usor...

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 06 Ian 2011, 23:17

dpdv fizic se cam compensau... un bat scurt iti faciliteaza rapiditatea inteparii dar, un bat lung inclinat in acelasi unghi 'ridica' mai mult fir :)

singura problema care ma deranjeaza la betele lungi cand pescuiesc din barca este faptul ca atunci cand aduci pestele 'sa'l salti' lungimea te poate incomoda si e mai greu de controlat :)

eu as zice totusi sa te orientezi spre rainshadow sau lamiglass G1000 :)

cata_asp
veteran
veteran

Dilema

Mesaj de cata_asp » 06 Ian 2011, 23:40

Mdaa....un bat mai lung te ajuta si in dril un pic...
Ma uitam peste ceva blankuri din seria G1000, si gasisem ceva interesant de 7'6" pana la 2oz.....dar...dar parca ma deranjeaza un pic ca actiunea este moderat-fast, si nu fast cum mi-as fi dorit.
Oricum este de retinut si de rumegat parerea ta.
Thx!

cata_asp
veteran
veteran

Dilema...

Mesaj de cata_asp » 07 Ian 2011, 11:33

Poate cineva sa-mi spuna cate ceva despre Lamiglas, eventual despre seria IM700?
Sunt ok, isi merita banii?
Stiu ca e un producator mare, in schimb nu stiu nimic despre produsele lor.
Thx

Scrie răspuns