discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
nightfishing01
- utilizator constant

adrian frunza scrie:cand o sa percutati ca nu bataia unui plastic e miezul in pescuitul salaului ,s-ar putea sa deveniti PESCARI.
culoarea,frecventa de lucru,consistenta plastisolului sunt doar aspecte ce pot fi modificate daca gandesti.
frumusetea acestui pescuit e faptul ca trebuie sa gandesti .daca mergi pe tipare vanturi apa .

-
rine
- veteran

asa e!eu le bag longitudinal o scobitoare si la alea mai mari un batz de frigaruie ca , ma enerveaza balabaneala aia a lor.cat despre culoare ...pe inserat la adanc...a mers si "motor oil".azi am luat unele negre de la mann,s
-
Leba
- veteran

-
adrian frunza scrie:cand o sa percutati ca nu bataia unui plastic e miezul in pescuitul salaului ,s-ar putea sa deveniti PESCARI.
culoarea,frecventa de lucru,consistenta plastisolului sunt doar aspecte ce pot fi modificate daca gandesti.
frumusetea acestui pescuit e faptul ca trebuie sa gandesti .daca mergi pe tipare vanturi apa .
arogant dar corect.
-
ciprian savu
- utilizator constant

.
ok... daca bataia nu e miezu.... atunci la ce sa ma gandesc sa nu vantur apa?
ps: spune niscaiva moduri de a juca pasticele , cind cum si de ce ,asa pt noi cei amarasteni.....
-
johnnybravo
- Moderator

-
sa revenim la diferentele la kopyto

chiar nu stie nimeni cum le zice la cele 2 modele?

-
nightfishing01
- utilizator constant

johnnybravo scrie:sa revenim la diferentele la kopyto

chiar nu stie nimeni cum le zice la cele 2 modele?

ma-m uitat dimineata pe unu si nu scrie decat relax pe o parte si cupito pe alta
eu cand cumpar cumpar dupa codul produsului si perssonal am redus f mult diversificacarea plasticilor si ma multumesc doar cu 3 modele cu care acopar tot anu si toate gradele de activitate in rest mai iau cate o punga diferita pt probe si pt a induce vanzatorul in eroare pt a nu pricepe prea mult inainte pana sa fie criza cumparam 10 buc care imi trebuiau si 20 de buc de care nu aveam nevoie dar acu

cele de care nu aveam nevoie le foloseam la stabilirea unui traseu f precis in agatatura groaznica unde daca apucai sa faci trei aruncari fara sa agati erai un om fericit si dupa ce lasam 7-8 jiguri la rand ma apucam de pescuit

-
rine
- veteran

am cunoscut un pescar profesionist pe razelm care punea siruri de cate o suta de gume.zicea ca prinde salau mai bine ca la plase.erau puse la ceva distanta de varsarea unui canal in lac.probabil ca era si ceva curent dar nu sesizabil.intrebare:nu facea toata treaba" bataia "twisterului in cazul asta?nu a prins nimeni tarsaind liniar pe fund?fara joc si alte alea?

-
catalin66
- veteran

Despre pescuitul salaului la gume nu stiu mai nimic . Adevarat, trebuie petrecut foarte mult timp pe apa . In toate conditiile posibile.
Toti salai care pe care i-am prins la gume i-am luat pe tarat foarte incet pe substrat . Iar cativa i-am luat cam din greseala cand ridicam si incepeam recuperarea .
La batait din varga nu am luat nici unul . Dar experienta mea la salau cu gume e nula . Prefer salaul la voblere pe inserat sau noaptea .
-
nightfishing01
- utilizator constant

sunt balti unde mananca numai tarsind jigul pe fund si unde nu ai ce cauta cu el mai sus si balti unde nu mananca pe taras nici sa-l pici cu ceara
sunt balti unde ataca numai in momentull cand practic jigul ajuns pe fund se misca mai putin de 1cm si majoritatea pescarilor spun ca era un strap mic dar de fapt poate fi un voinic in toata regula si sa nu uitam gradul de activitate care in opinia mea este al dracu de important si pescarul trebuie fara prejudecati sa treaca de la un stil de recuperare la altul renuntand la idea ca daca a prins de ce sa schimbe ceva
hai ca aberez