diametru fire mono
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
diametru fire mono
Am o nedumerire legata de diametrul firelor mono.
De ce un sunline sau varivas la rezistenta de 4lb au diametrul de 0.16 iar un stroft sau trabucco au 0.12-0.14.
Ce anume difera?
vreau sa im iau niste fire pentru noul sezon si nu stiu daca un fir de 0.16 e potrivit pentru voblere de 2-4g.
De ce un sunline sau varivas la rezistenta de 4lb au diametrul de 0.16 iar un stroft sau trabucco au 0.12-0.14.
Ce anume difera?
vreau sa im iau niste fire pentru noul sezon si nu stiu daca un fir de 0.16 e potrivit pentru voblere de 2-4g.
there's more to fishing than catching a f.i.s.h.!
Re: diametru fire mono
cam gros. o sa iti reduca din distanta de lansare . un 0.14 pe rau este ok pe lac un 0.12.
Viata bate filmu'
trabucco sunt mai groase in realitate. un 0,14 echivaleaza cam cu un 0,16
cand pescuiam la clean cu voblere intre 2 si 8 grame foloseam de regula un 0,18 de pe la trabucco (nu mai retin numele exact) si a fost mai mult decat OK ... am incercat sa dau la un moment dat inclusiv cu 0,16 dar nu o data mi s-a intamplat sa se duca naibii firul in lansare ... deci la un 0,14 nici nu vreau sa ma gandesc ce s-ar intampla ...
pentru distanta de ce nu incerci un textil de 4lb caruia ii pui un inaintas FC de 0,2 si scapi de probleme ...
pentru distanta de ce nu incerci un textil de 4lb caruia ii pui un inaintas FC de 0,2 si scapi de probleme ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
mersi anem.
am luat si un textil dar nu imi place asa mult ca un mono. face zgomot.
cred ca am sa merg pe sunline 4 si 6 lb la light si pe stroft 0.12 si 0.15 la ultralight.
am luat si un textil dar nu imi place asa mult ca un mono. face zgomot.

cred ca am sa merg pe sunline 4 si 6 lb la light si pe stroft 0.12 si 0.15 la ultralight.
-
- veteran
...asta e! pam-pam!gabbyy77 scrie:cam gros. o sa iti reduca din distanta de lansare . un 0.14 pe rau este ok pe lac un 0.12.

no bine! mersi taica.
asi acuma eu ce mai iau?! macar inainte aveam iluzia. si nemtii astia mint domle!
asi acuma eu ce mai iau?! macar inainte aveam iluzia. si nemtii astia mint domle!

Nu neaparat. Se poate ca la acea masurare cu micrometrul cel care a masurat sa fi strans reglajul superficial - nu cred ca la firele mono acel sistem de masurare sa fie etalon ( parerea mea ) caci daca "insisti" putin poti scoate dintr-un 0,25 un 0,18!!!!!! Din experienta proprie firele Tubertini si Cralusso sunt "pe acolo" referitor la diametre in ceea ce priveste Stroftul am comandat o rola care trebuie sa ajunga pe luni-marti si atunci imi exprim parerea. Numai bine.Spring scrie:no bine! mersi taica.
-
- veteran
fflorin scrie:Nu neaparat. Se poate ca la acea masurare cu micrometrul cel care a masurat sa fi strans reglajul superficial - nu cred ca la firele mono acel sistem de masurare sa fie etalon ( parerea mea ) caci daca "insisti" putin poti scoate dintr-un 0,25 un 0,18!!!!!! Din experienta proprie firele Tubertini si Cralusso sunt "pe acolo" referitor la diametre in ceea ce priveste Stroftul am comandat o rola care trebuie sa ajunga pe luni-marti si atunci imi exprim parerea. Numai bine.Spring scrie:no bine! mersi taica.
Mersi pentru increderea acordata

Oricum se vede ca nu sti cum functioneaza un micrometru

Crede-ma ca n-am nici o intentie sa "fraieresc" pe cineva