discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
Diver
- utilizator constant

CHILÃ2, chile, s.f. Element principal de rezistenþã al osaturii unei nave, aºezat pe axa longitudinalã a fundului navei. – Din fr. quille.
Sursa: DEX '98 | T
Eu nu am vazut live gonflabila sa gliseze....poti sa ma acuzi de ignoranta ca nu am citit pe net ce "vand" astia ce produc barci gonflabile,poti sa ma acuzi de rea vointza,poti sa ma acuzi de ce vrei tu dar nu ma poti face sa-mi schimb parerea despre barcile gonflabile cu motor pe care le vad de ani buni trecand pe langa mine......tata astea nu gliseaza.....se taraie cu motorul mugind din greu si se comporta ca un jelibon pe apa sfidand cele mai elementare legi ale hidrodinamicii.....nu ma intereseaza ce prostii vand astia pe diverse site-uri k sa-si vanda marfa eu stiu ce-mi vad ochii

Trebuie sa te contrazic: Am o gonflabila de 4 m, cu 3 baieti bine facuti si bagajele de o saptamina de Delta intra in glisaj pe la 23-25Km/h. O viteza de croaziera economica e 35Km/h, unde imi maninca 12 L/h (motor Tohatsu 40CP, 2 timpi). Viteza maxima la incarcarea asta e de 43Km/h iar cu ea goala am mers cu 55Km/h. Toate vitezele sint de pe GPS, nu apreciari subiective. Deci..." e pur si muove"
Diver
-
romica
- utilizator constant

barcile gonflabile gliseaza mai greu si le trebuie motoare mai mari pentru a face asta (forta de frecare cu apa este mai mare). cam dublu fata de o barca de dimensiuni similare de fibra.
gliseaza si barcile de la areca si cele de la kingfisher (experienta proprie prin portul tomis la expozitiile tomis yacht). o barca de cca 3 mt cu chila si podina gliseaza cu 15 cp in doi timpi.
pentru dan. motorul pe care ti l-ai luat este foarte bun, dar nu cred ca te va scoate in glisaj cu doi oameni si bagaje in barca. este foarte bun sa te duca unde vrei cu viteza maxima, este usor, are un consum redus etc, dar cu glisajul mai greu. nu prea mai ai ce imbunatatiri sa aduci la barca sau motor. cele ce ti-am povestit despre elice si restul sunt valabile la motoarele mai mari. exista turometre si pentru motorul tau dar nu-ti foloseste cu nimic, asa ca lasa-l asa si bucura-te de el.
-
danr
- Site Admin

am fost duminica cu ea pe lac
fara vant si fara val
barca se ridica pe apa si cu 2 insi si echipamentul de pescuit ( fara bagaje deci ), viteza estimez undeva la 15-20 km/ora
singur, merg undeva la 25-30 km/ora
se ridica clar, pe masura ce accelerezi ridica botul si lasa fundul in jos, simti cum impinge apa ca bolovanul, apoi se ridica, lasa botul jos ridica fundul, aluneca pe apa si creste viteza semnificativ
o sa-mi cumpar totusi o placa anticavitatie suplimentara, ca nu e nici o paguba
ce sici, sa fie
SE Sport 200
sau
Sting Ray

-
musKloiu
- veteran

Daca o sa ti-o montezi nu mare o sa ne fie mirarea sa te vedem glisand pe apa doar cu cizma de la motor mai ceva ca hovercraftul...
Sting Ray ....parerea mea....

Ce poate fi mai trist decat mediocritatea in viciu....
-
danr
- Site Admin

razi tu razi da gliseaza
ca incepusem sa intru la idei......

-
musKloiu
- veteran

Eu nu am vazut nici una .....cand o sa vad una o sa postez

si barai motorul de ani buni pe apa....
-
danr
- Site Admin

nu iti imagina ca imi iau zborul si ating apa din cand in cand

-
musKloiu
- veteran

eee...eu asta ma gandesc da nici chiar asa ....pe aproape

-
musKloiu
- veteran

danr scrie:nu iti imagina ca imi iau zborul si ating apa din cand in cand

Am patit ata pe Isac cand am avut parte de o furtuna pe cinste cu valuri cat "casa"de ma si vedeam angajat cu norma intreaga in filmul ala "FURTUNA PERFECTA" ....a trebuit sa-l traversez in max gandind la ce am facut in viatza si mai ales la ce nu am facut....(se auzea motorul ambalandu-se in gol cand iesea din apa) zburand din creasta in creasta. Atunci a fost prima data cand am mimat o statuie batuta de vant si apa cu mainile inclestate pe comanda si fara sa clipesc indiferent de cata apa imi intra in ochi....sa vezi atunci glisade extreme.....

Am facut asta de nevoie(a iesit un extrem pe cinste)pentru ca am o barca sport 4.70 m cu bordajul mic....
PS pasagerii mei nu am inteles daca s-au culcat in barca de frica sau k sa nu-i stropeasca valurile dar bine au facut pt. k mi-au coborat centrul de greutate si mi-a fost mai usor sa virez si sa calaresc valurile in viteza....