Despre PVC

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
feugen
veteran
veteran

Despre PVC

Mesaj de feugen » 29 Iun 2011, 15:57

Oare PVC-ul din care sunt facute barcile pneumatice se poate vopsi?
Pun aceasta intrebare deoarece cu totii am constatat ca barcile care au o culoare diferita de alb, cand sunt expuse la soare, aerul se dilata existand pericolul ca barca sa faca "poc". Stiu ca atunci cand soarele este puternic trebuie eliberata din presiune insa este ca dracu sa stai cu pompa in barca si dimineata mai dai cateva pompe, la pranz scazi presiunea, iar seara iar pompaje :lol:
Banuiesc ca la barcile vopsite in alb efectul dilatarii este mai redus decat la cele verzi, rosii etc
Daca PVC-ul nu poate fi vopsit, oare confectionarea unei huse din panza alba (gen cearceaf) care sa protejeze balonul barcii de razele directe ale soarelui are vreun efect?
Am pus aceste intrebari pentru ca posesori de pneumatice sunt destui si fiecare dintre ei s-a "izbit" de problema asta Mi-as dori ca cei care au experimentat diverse metode de protectie sa ne povesteasca si noua despre bune si rele (sa nu repetam aceiasi greseala). :bere: :respekt:
Bucuresti

c.catalin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de c.catalin » 30 Iun 2011, 09:29

am o barca energo 3.30 alba si sistemul este acelasi : umfla, desumfla, umfla functie de perioada zilei - dim, pranz, seara ... si crede-ma ca diferenta de presiune este mare.
dupa mine nu se merita (mat/man) vopsirea ei in alta culoare.

Puiu.BZ
veteran
veteran

Mesaj de Puiu.BZ » 30 Iun 2011, 09:32

Uite, asta problema imi puneam si eu bunaoara, cu intrebarea daca barcilea astea "pleumatice" se pot da cu vopsea cauciucata...

Poppy
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Poppy » 30 Iun 2011, 11:19

Oameni buni, ce proprietati asteptati de la acea vopsea sau ce tehnologie de aplicare sa suporte, ca atunci cand strangi barca (dezumfli) vopseaua sa nu crape si sa nu se exfolieze ? La RIB-uri este cu totul alta poveste dar pana si in cazul lor am vazut cateva vopsite de aratau ca naiba.

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 30 Iun 2011, 16:00

mai bine o umfli cu azot si nu ai treaba :)
Nu termin o relatie cu o femeie pana nu o vizitez in trei locuri !

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 30 Iun 2011, 17:26

atata timp cat sta pe apa, o barca pneumatica nu poate patii nimica.
ma refer la barcile din pvc si la presupusa lor spargere din cauza soarelui.
atat timp ca sta pe apa nu se sparge, apa actioneaza ca un radiator, dar va sfatuiesc sa o desumflati imediat ce o trageti la mal

Scrie răspuns