Probabil s-a mai discutat acest subiect...Vreau sa cumpar 2 mulinete SS 1600 pentru spinning pe Dunare(le voi folosi doar cu fir textil si doar la pescuitul cu jiguri).
Ii rog pe cei care au aceste mulinete si au pescuit intr-adevar cu ele pe Dunare sa-mi spuna cum se comporta.
Stiu ca nu au antiretur infinit,insa nu ma incurca deloc .
daiwa ss tournament 1600 whisker
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: daiwa ss tournament 1600 whisker
Am avut 1300 ss
Nu cred ca au cum sa se strice
Zgomotoase dar isi fac treaba si sunt o alternativa excelenta la mulinetele scumpe daca nu ai pretentii sa ruleze ca o stella
Nu cred ca au cum sa se strice
Zgomotoase dar isi fac treaba si sunt o alternativa excelenta la mulinetele scumpe daca nu ai pretentii sa ruleze ca o stella
pescar particular
Raspund cam tarziu. Poate ti-ai luat deja mulinetele. Am si eu un SS1300.
Minusuri:
- jocuri in toate angrenajele
- foarte zgomotoasa
- nu are anti revers infinite
Plusuri:
- troliaza tot ce vrei tu fara sa chitaie
- e un tanc
- frana excelenta cu plaja mare de reglaje
- e usoara (235 g)
Daca nu urmaresti somnul mare, sub nicio forma nu ai nevoie de SS1600. 1300 e arhisuficienta si se descurca fara probleme cu orice fel de peste, mai putin somnii mari, unde oricum nici macar SS1600 nu face fata.
O folosesc cu un Avid 8'6" de 2 oz. Am agatat accidental un novac de aprox 7 kg cand frana era destul de stransa. Lanseta s-a facut covrig. Mulineta nici car nu a zis.
Spor la cumparaturi si fire intinse.
Minusuri:
- jocuri in toate angrenajele
- foarte zgomotoasa
- nu are anti revers infinite
Plusuri:
- troliaza tot ce vrei tu fara sa chitaie
- e un tanc
- frana excelenta cu plaja mare de reglaje
- e usoara (235 g)
Daca nu urmaresti somnul mare, sub nicio forma nu ai nevoie de SS1600. 1300 e arhisuficienta si se descurca fara probleme cu orice fel de peste, mai putin somnii mari, unde oricum nici macar SS1600 nu face fata.
O folosesc cu un Avid 8'6" de 2 oz. Am agatat accidental un novac de aprox 7 kg cand frana era destul de stransa. Lanseta s-a facut covrig. Mulineta nici car nu a zis.
Spor la cumparaturi si fire intinse.
Am avut și eu, dar 1300.
Minusurile sunt într-adevăr alea cu jocurile și antireversul. Plusurile sunt ceva standard la multe mulinete din categoria ei de preț.
Părerea mea e că e o mulinetă care are farmecul ei dar ca performanțe cred că e supra-evaluată. Încă n-am avut vreo mulinetă de +100 de dolari pe care să reușesc să o distrug, cam toate sunt „tanc” cu anumite limite.
Minusurile sunt într-adevăr alea cu jocurile și antireversul. Plusurile sunt ceva standard la multe mulinete din categoria ei de preț.
Părerea mea e că e o mulinetă care are farmecul ei dar ca performanțe cred că e supra-evaluată. Încă n-am avut vreo mulinetă de +100 de dolari pe care să reușesc să o distrug, cam toate sunt „tanc” cu anumite limite.
Uite, ca și grad de comparație Daiwa Laguna XT 2500 era odată cam la același preț, cu 2 tamburi și mi se părea peste SS la toate capitolele în afară probabil de greutate - la care pentru mine trebuie să fie o diferență de sute de grame ca să conteze.
-
- veteran
O mulineta depasita din cateva puncte de vedere dar cu adevarat "indestructibila ", care nu te lasa la greu si care mai are avantajul ca se gasesc piese de schimb la un pret mai mult decat modest ( la toata seria). Mai merita incercate ( eu folosesc la stiuca) vechile mulinete pe melc - roata melcata ( schnek) gen ABU , Pezon, etc.
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.