Daiwa Saltist 4500

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

SF
veteran
veteran

Re: Daiwa Saltist 4500

Mesaj de SF » 27 Aug 2018, 18:55

dragosh13 scrie:Dupa ce am studiat putin problema cu barele de torsiune si am analizat schema componenta a Saltist-ului am ajuns la concluzia ca are o singura bara de torsiune. .
Ii grav frate , pai unde mergi tu cu o singura bara ....pai te omoara codu si halibut ala din Marea Nordului cat zici peste :lol: :lol:

Stai linistit ca glumesc :lol: , noua moda ii sa ai doua bare antitorsiune in mosor , ca de nu ii bai :lol:

Daca o folosesti pentru pescuit cu natural ii ok , daca jiguiesti cu pilkere nu as trece de 150 de grame , capete lestate cu soft poti mai mult ca alea le misti mai incet , daca dai la natural poti face orice cu ea , insa ii un mosor de pescuit artificiale , chiar daca pare mare , vezi un 6500 cum ii si tot pentru spin ii , si chiar 7000 .
Nu stiu daca te favorizeaza raportu de recuperare , daca nu ma insel recupereaza peste un metru , pestii de apa rece is ceva mai lenti , insa daca te acomodezi de ce nu !

Poti sa o echilibrezi cu orice bat facut sa lanseze naluci intre 60 si 130 gr as zice , daca jiguiesti pilkere din barca ceva pana in 180 de gr , insa cum zic , nu baga pilkere chiar asa mari ca ii cam mult si ar fi de suit la una mai mare . La natural poti arunca de pe ea cu mai mult , daca ai bat .
Vezi bine la bat daca vrei sa lansezi , daca ai prea aproape primu inel si nu-i destul de mare o sa lansezi destul de putin , bine , poti sa schimbi inelele sau sa cauti un bat pe masura , insa asta ii valabil pt. lansat , daca jiguiesti vertical din barca aspectu asta nu mai conteaza .

dragosh13
junior
junior

Re: Daiwa Saltist 4500

Mesaj de dragosh13 » 01 Sep 2018, 07:17

Salut! Multumesc pentru recomandări, mulineta o voi folosi atat de pe mal cat si de pe barca,voi achizitiona 2 bete cu puteri diferite pt fiecare aplicatie in parte. În principiu de pe mal voi folosi momeala naturală +pilkere pana in 120g(momentan nu mi-a trebuit mai mult) iar de pe barca pilkere plus jiguri...e drept ca pana acum dădeam cu big de 90-120g +guma dar parca tot nu e de ajuns.Cat despre raportul de recuperare stiu ca nu e cel mai fericit 5.7:1 dar o sa incerc sa compenseze printr-o recuperare mai lenta...după cum ziceam mulineta este primită cadou iar persoana care a cumpărato s-a bazat mai mult pe spusele vânzătorului,de aceea aveam o dilemă, sa o vand si sa iau altceva sau sa o păstrez.

Scrie răspuns