Daiwa Ryukon vs Sakura Shukan

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

T.Adrian
veteran
veteran

Daiwa Ryukon vs Sakura Shukan

Mesaj de T.Adrian » 05 Sep 2010, 20:53

Ok. M-am hotarat sa imi iau o lanseta de avat,cu putere de aruncare maricica si care sa fie cam par.
Oscilez intre http://www.totalfishing.ro/lanseta-saku ... -5817.html
si
http://www.totalfishing.ro/lanseta-daiw ... -9417.html

Va rog ca cei care ati folosit lansetele astea sa imi dati si mie un oarecare feedbak cat sa imi fac o idee mai clara.
Deasemenea sunt deschis la sugestii de alte lansete care s-ar preta la pescuitul avatului (pe Dunare) si care sa se invarta in jur de 600 de lei.

Noroace :bere:

Edit: eventual sa fie luat in calcul si pescuitul la salau din cand in cand cu jiguri grele :)
Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.

cristi cristi
veteran
veteran

Mesaj de cristi cristi » 05 Sep 2010, 21:25

am eu un shukan merge bine si la avat si la salau daca si la somn daca te intereseaza sa si cumperi sh ma poti contacta. vreau sa-ti mai spun sa te gandesti bine si la lungimea batului care il vei lua deoarece in multe cazuri trebui lansat foarte departe pt avat

Radu_T
veteran
veteran

Mesaj de Radu_T » 06 Sep 2010, 07:49

http://www.xxx.ro/lansete-spinn ... p-987.html

si te incadrezi in 600 de ron sau vreu mai lunga?

Ungureanu Ovidiu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Ungureanu Ovidiu » 06 Sep 2010, 07:56

-in cazul tau as opta pentru un st. croix WS86HF2, se invarte in jurul pretului specificat de tine si este bun la avat cat si la somn si salau atat cu jiguri cat si cu oscilante grele.

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 06 Sep 2010, 08:03

Radu_T scrie:http://www.xxx.ro/lansete-spinn ... p-987.html

si te incadrezi in 600 de ron sau vreu mai lunga?
Prima data verificati daca mai au ceva pe stoc cei de la mimteam, e foarte multa vreme de cand nu au mai actualizat stocul... :wink:

T.Adrian
veteran
veteran

Mesaj de T.Adrian » 06 Sep 2010, 08:30

Ungureanu Ovidiu scrie:-in cazul tau as opta pentru un st. croix WS86HF2, se invarte in jurul pretului specificat de tine si este bun la avat cat si la somn si salau atat cu jiguri cat si cu oscilante grele.
Si de unde as putea sa imi iau asa ceva de la noi?

Cu ryukon nu a pescuit nimeni?

AdrianHD
veteran
veteran

Mesaj de AdrianHD » 06 Sep 2010, 09:14

T.Adrian scrie:
Ungureanu Ovidiu scrie:-in cazul tau as opta pentru un st. croix WS86HF2, se invarte in jurul pretului specificat de tine si este bun la avat cat si la somn si salau atat cu jiguri cat si cu oscilante grele.
Incearca la Fishshop :D
Until next time....Tight Lines!

Ungureanu Ovidiu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Ungureanu Ovidiu » 06 Sep 2010, 09:19

T.Adrian scrie:

Cu ryukon nu a pescuit nimeni?
-de la dealerii st.croix romania, ebay sau eu stiu ce alte alternative, eventual incearca fishshop ca doar de el stiu 100%, si din cate stiu eu este pretul de catalog +tva-ul aia ar veni 150$+24%=186$, suni pe caius si vezi in cat timp ti-l aduce, dar batul merita plus ca are si 5ani garantie 8)

T.Adrian
veteran
veteran

Mesaj de T.Adrian » 06 Sep 2010, 12:57

Vad ca de Ryukon nu zice nimeni nimic deci trag concluzia ca nu prea e folosita.
Am fost astazi si am "probat" o Sakura Shukan de 2.33 14-60 si mi s-a parut, ca sa zic asa...placuta :lol: E mai usoara decat ma asteptam, se echilibreaza excelent cu mulineta pe care tocmai mi-am luat-o si e extrem de comoda.
Intrebarea este, in conditiile in care o sa dau cu textil de 10, ar trebui sa ma orientez spre ceva mai lung?

Alta chestie, as aprecia daca unul din posesorii de St Croix Wild River din Bucuresti m-ar ajuta si pe mine sa "probez" lanseta. :idea:

Multumesc pentru raspunsurile de pana acum. :bere:

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 06 Sep 2010, 14:02

unde pescui?

Shukanul nu este o lanseta de avat cu textil (eu o folosesc si la asta) e pentru jiguit la salau, somn, avat si stiuca in ordinea asta , pe rau , daca vrei si avat (vobler, lingura - recuperate liniar) mergi pe Avid Salmon and Steelhead pana in 1-1/2 oz , e mai usor decat Shukanu, putin mai senzitiv si putin mai parabolic decat shukanu, adica e Fast , Shukanu fiind extra fast (parere personala)

lanseta de 2.33 nu cred ca te ajuta foarte mult pe Dunare/Olt , ramai la 2.60, iar daca crezi ca nu iti trebuie asa mare (plaja de greutate), pentru confortul tau iti recomand

http://www.fishshop.ro/Products/customview.aspx?id=125

daca nu mizezi pe naluci mai mari de 25 gr sa zicem

Scrie răspuns