Daiwa Ryukon
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Daiwa Ryukon
Cine a dat cu ea sau macar incercata la rece in magazin ? http://www.totalfishing.ro/lanseta-daiw ... 277_21_287
Pareri, impresii ? Cum se comporta , ce actiune are , cit merge incarcata ? Stiti voi .
Vreau sa-mi iau ceva de jig si nu sunt hotarat .
Ryukon-ul asta sau Sakura Rookie de 15-50 g .
Si ar mai fi si Pulse-ul de la Berkley tot de 15-50g .
Personal inclin spre Sakura , mai am un Trinis si sunt foarte incantat de el .
Voi ce spuneti , pe ce sa merg ?
Ilie , esti multumit de Rookie ? Ai dat la jig cu ea ?
Pareri, impresii ? Cum se comporta , ce actiune are , cit merge incarcata ? Stiti voi .
Vreau sa-mi iau ceva de jig si nu sunt hotarat .
Ryukon-ul asta sau Sakura Rookie de 15-50 g .
Si ar mai fi si Pulse-ul de la Berkley tot de 15-50g .
Personal inclin spre Sakura , mai am un Trinis si sunt foarte incantat de el .
Voi ce spuneti , pe ce sa merg ?
Ilie , esti multumit de Rookie ? Ai dat la jig cu ea ?
am vazut, pipait Ryukonul si e foarte ok... putin cam moale pentru gustul meu dar cu siguranta face fata la jiguri de pana in 40g
una peste alta mi-a placut...
dar cum am cateva bete ranga de Dunare si jiguri grele...nu ma bag...acum caut un bat de 2,10m pt barca si lac
una peste alta mi-a placut...
dar cum am cateva bete ranga de Dunare si jiguri grele...nu ma bag...acum caut un bat de 2,10m pt barca si lac

pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
-
- veteran
Shakura este ok dar cred ca este mai scump nitel. Poate daca culoare nu-ti este pe plac in rest este ok, imi place la ea ca fieltul mandrinei este acoperit de maner cand este cuplata mulineta.
Parerea mea este ca modelul Ryukon este iar o pastila (gen cel mai bun raport pret calitate cum este si infinity Q) a Daiwei de a uple golul de produse de spining pana la gama Morethan pe piata Europeana. Nu fac afirmatia asta si despre mulineta infinityQ acesta se situeaza intr-o clasa diferita, mult superiora raportata la batulQ.
Parerea mea este ca modelul Ryukon este iar o pastila (gen cel mai bun raport pret calitate cum este si infinity Q) a Daiwei de a uple golul de produse de spining pana la gama Morethan pe piata Europeana. Nu fac afirmatia asta si despre mulineta infinityQ acesta se situeaza intr-o clasa diferita, mult superiora raportata la batulQ.
-
- veteran
pai ovidiu da cu H-XH ......deci fata de un speedmaster XH e intr-adevar moale.adrian frunza scrie:Virtualy Zero Blank Twist -asta e chestia care ma intereseaza la ryukon
teoretic acest efect apare in blankurile dincolo de HM 36 si nu prea e influentat de actiunea lansetei .cine are shogun stie ce spun .
ovidiu ,ce inseamna putin cam moale ,fa o comparatie daca poti .
mersic de raspuns
dar mie mi s-a parut ca are un varf permisiv,care sa te ajute sa joci naluca,dar pe 3/4 din lungime e cam ranga.......probabil senzatia e amplificata si de greutatea redusa a lansetei
Greu cu comparatia... mie personal imi pare cam moale pe varf, chiar daca e fast in mana ...cand la capat va fi un jig de 30-40g cam dispare din fast-ul ala...adrian frunza scrie: ovidiu ,ce inseamna putin cam moale ,fa o comparatie daca poti.
pe de alta parte eu am mana decalibrata de la pescuitul cu jiguri grele pe Dunare, plus ca si pe lac pescuiesc cam la fel cu bete foarte tari...
Spre exemplu Ryukonul eu l-as folosi pe lac si asta pentru jiguri de pana in 20g, dar asta nu pentru ca lanseta nu ar merge cu jig mai greu, merge dar cred ca va avea un delay la intepare pe jig greu, gen peste 30g si curenti...
Si ar fi putut fi mai bun Ryukonul, daca avea conicitate mai mare pe talon, ...adica dupa teapa sa pot sa trag cu toata nadejdea de un peste...
totusi am observat ca se mai scapa pesti cu betele prea dure...Ryukonul mi se pare genul de bat care lucreaza frumos in drill si reduce din pestii scapati in drill...
astept totusi sa si-l ia vreun cunoscut si sa-l pescuiesc si eu o data pt niste pareri mai putin generale
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
-
- veteran
H-XH (partial) nu are nici o treaba cu VZBT ;se refera la greutatea nalucilor ce pot fi aruncate corect ,fara risc.
actiunea blank e data de tipul de carbon,profil ,masa inertiala ,bla,bla .
tractoristic vorbind ,cand flexezi liber batul ,varful balangane sau ingheata ?
chestia cu varful permisiv ma depaseste! teoretic cu un bat de fly nu poti scarpina un copac decat daca ai pitici .
chestia cu varful permisiv ma depaseste! teoretic cu un bat de fly nu poti scarpina un copac decat daca ai pitici .
walleye
Nu cred ca ingheata dupa lansare...adrian frunza scrie:H-XH (partial) nu are nici o treaba cu VZBT ;se refera la greutatea nalucilor ce pot fi aruncate corect ,fara risc.