Daiwa Ryoga 1016L

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 11 Ian 2011, 10:09

Fain review-ul da e putin deplasat din puctul meu de vedere... sunt 2 mulinete din 2 clase diferite si Calcutta e la jumatate din pretul unei Ryoga... aici e cam ca si comparatia intre un Vw polo si un Touareg :lol: :lol:

Comparatia ar fi trebuit facuta cu Conquest 201 care e in aceeasi liga

http://www.plat.co.jp/shop/catalog/prod ... t-201.html
Imagine

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 11 Ian 2011, 10:15

costi scrie:Fain review-ul da e putin deplasat din puctul meu de vedere... sunt 2 mulinete din 2 clase diferite si Calcutta e la jumatate din pretul unei Ryoga... aici e cam ca si comparatia intre un Vw polo si un Touareg :lol: :lol:

Comparatia ar fi trebuit facuta cu Conquest 201 care e in aceeasi liga

http://www.plat.co.jp/shop/catalog/prod ... t-201.html
da , in locul lui calcutta 51 , era mai potrivit un 201
nu e deplasat , constructia e la fel fiind modele identice doar diferite ca marime , asa ca in loc de touareg pui un tiguan
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 11 Ian 2011, 10:43

Da, dar Calcutta aia e cam 300 $, Ryoga e peste 600. Conquest e pe aproape de 600 cam cat e si Ryoga... nu ma refeream doar la marime ci si la pret.

Oricum e un lucru bun sa gasesti review facute si de romani.

Personal dintre mulinetele astea am pescuit doar cu Calcutta 101TE GT, modelul de state, mi sa parut un mic tanc. Sunt convins ca Ryoga e cel putin la fel, daca nu chiar mai bine construita, insa daca conteaza si suma, Calcutta GT (GT si nu modelul simplu) de state e cam la 360 $. Problema e ca GT nu se gaseste decat in marimile 50 si 100.
Imagine

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 11 Ian 2011, 10:48

costi scrie:Da, dar Calcutta aia e cam 300 $, Ryoga e peste 600. Conquest e pe aproape de 600 cam cat e si Ryoga... nu ma refeream doar la marime ci si la pret.

Oricum e un lucru bun sa gasesti review facute si de romani.

Personal dintre mulinetele astea am pescuit doar cu Calcutta 101TE GT, modelul de state, mi sa parut un mic tanc. Sunt convins ca Ryoga e cel putin la fel, daca nu chiar mai bine construita, insa daca conteaza si suma, Calcutta GT (GT si nu modelul simplu) de state e cam la 360 $. Problema e ca GT nu se gaseste decat in marimile 50 si 100.
da, cu diferentele de pret asa e , sunt mari da daca in loc de 51 punea un 201 tot acolo era diferenta de pret , nu ?
:D

cat despre soliditate , in ciuda aparentelor date de carcasa, forma si review-uri super tari , drive gear si pinion gear sunt la fel ca la orice baitcast low profile , supuse acelorasi forte si aceleasi materiale
Ryoga nu am desfacut-o inca dar nu cred sa fie altfel

mai devreme sau mai tarziu va marai ....
pescuiasca si el va

vipificator III
veteran
veteran

Mesaj de vipificator III » 11 Ian 2011, 16:16

Aici la alegerea intre o Ryoga si Calcuta Conquest (am ales modelul Couquest deoarece sa ne apropiem cat de cat ca pret de ryoga) criteriul de departajare este pur subiectiv. La fel este si intre saltiga si stella.
Ambele sunt mulinete foarte bune care nu te lasa balta cand lumea este mai draga la tine. Daca dai la ciuca ia ceva mai mare marimea 200 pt ambele daca pui fire de peste 35-40lbs.
Marimile mici 100 par sub dimensionate (asa mi se pare mie ca si gabarit) de rezistat rezista fara probleme.

Daca vrei ceva ia nu mai tot sta pe ganduri tot ce s-a insirat pe topicul asta pana acum este ok.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 11 Ian 2011, 16:25

[quote="vipificator III"]......tot ce s-a insirat pe topicul asta pana acum este ok.[/quote

Aveam o emotie puternica ....ca tot ce am insirat nu e ok , da acu ..daca ai confirmat , .....eh.....m-am linistit :D :D :D
pescuiasca si el va

vipificator III
veteran
veteran

Mesaj de vipificator III » 11 Ian 2011, 16:33

Daca cumva din gresala sau voit iei ryoga si nu iti place poti sa-ti recuperezi banii de la mine (ti-o cumpar eu!!!) 8)

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 11 Ian 2011, 16:37

deocamdata m-am axat pe Calcutte , dar am retinut ideea
pescuiasca si el va

vipificator III
veteran
veteran

Mesaj de vipificator III » 11 Ian 2011, 16:38

Stau asa si ma gandesc am un amic care are toata seria dam quik ala adevarat pe snek de cand a aparut pana in prezent noua noute in vitrina (le colectioneaza) cred ca ma apuc si eu de colectionat mulinete round profil ryoga calcutta si morrum!!! :shock: Sunt bijuterii :twisted:

danio
junior
junior

Mesaj de danio » 11 Ian 2011, 18:56

Asa...bun...si cum ramane cu ce am propus eu ca discutie!?

In ceea ce priveste Ryoga...de ce este de preferat...pentru pescuitul la stiuca... modelul 2020L care are gear ratio de 5.1 dar...
-295g
-line per handle turn - 60cm

si nu modelul 1016L care are gear ratio 5.4 dar...
-255g
-line per handle turn 57cm

???

Scrie răspuns