Daiwa:Powermesh vs Tornado X vs Infinity Q

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Neamtul
veteran
veteran

Daiwa:Powermesh vs Tornado X vs Infinity Q

Mesaj de Neamtul » 13 Apr 2009, 17:50

Va salut,sunt nou pe acest forum.
Vreau sa-mi cumpar una dintre lansetele mentionate in titlu.
Lansetele vizate de mine sunt urmatoarele:
Tornado X 2,70m 15-35gr.
Powermesh 2,40/2,70m 10-35gr.
Infinity Q Spin 2,70m 15-45gr.
Lanseta va fi folosita la pescuitul cleanului si avatului cu rotative si oscilante.
Ma intereseaza calitatile si defectele acestor lansete,cum se comporta in drill,care e mai moale,care mai rigida,care e mai usoara,care e mai subtire,frumoasa,ce ati alege voi?
Mulineta va fi Red Arc 10400 sau Exceler Plus 2500.(dintre astea,pe care ati alege-o?)
Daca sunt posesori ai acestor scule pe forum,ii rog sa ma sfatuiasca si pe mine ce sa aleg.
PS:Pescuiesc pe Mures,ultimii 40km inainte de granita.

Cracus
utilizator constant
utilizator constant

Re: Daiwa:Powermesh vs Tornado X vs Infinity Q

Mesaj de Cracus » 13 Apr 2009, 19:10

Neamtul scrie:Va salut,sunt nou pe acest forum.
Vreau sa-mi cumpar una dintre lansetele mentionate in titlu.
Lansetele vizate de mine sunt urmatoarele:
Tornado X 2,70m 15-35gr.
Powermesh 2,40/2,70m 10-35gr.
Infinity Q Spin 2,70m 15-45gr.
Lanseta va fi folosita la pescuitul cleanului si avatului cu rotative si oscilante.
Ma intereseaza calitatile si defectele acestor lansete,cum se comporta in drill,care e mai moale,care mai rigida,care e mai usoara,care e mai subtire,frumoasa,ce ati alege voi?
Mulineta va fi Red Arc 10400 sau Exceler Plus 2500.(dintre astea,pe care ati alege-o?)
Daca sunt posesori ai acestor scule pe forum,ii rog sa ma sfatuiasca si pe mine ce sa aleg.
PS:Pescuiesc pe Mures,ultimii 40km inainte de granita.
la mulineta de departe e mai buna daiwa exceler
lansetele alese de tine sunt cam hardcore pt clean si avat
inteleg ca pe mures e curent puternic dar nu prea se impaca puterea unei lansete de clean cu una de avat decat daca chiar folosesti naluci cuprinse in plaja desemnata de producator xare mie mi se par cam de stiuca(oscilante,voblere)

daca dai de pe mal clar ai nevoie de o lanseta de 2,4 sau 2,7 in fct de abundenta vegetatiei de pe mal si locuri unde mergi mai des.la cleannu ai nevoide de naluci care sa depaseasca 7-8 grame iar la avat pana in 15 grame maxim,parerea mea

Neamtul
veteran
veteran

Mesaj de Neamtul » 13 Apr 2009, 21:27

Cracus,ce anume te determina sa spui ca exceler e mai bun?Poti sa-mi explici mai detaliat?Si eu cred ca Exceler e mai ok dar vorbesc din auzite,nu am avut in mana mulinetele.
Mie imi place sa am in mana o lanseta mai solida.Stiu ca ar merge si cu un echipament mai fin dar aici cred ca deja intervine si gustul...care nu se discuta. :)
Cea mai fina lanseta pe care o folosesc la spinning este un Black Bull HTC Sensiflex 2,70 10-40gr.
Infinity Q e tare scumpa si nu stiu daca merita.De banii aia pot sa cumpar doua lansete bune. :roll: :?
M-am gandit ca poate ptr. pescuitul cu rotative mici,ar merge si un Infinity Q Jigger 8-35gr sau chiar mai fin.Ce parere ai?Ar merge?
Intrebare ptr. posesori:
Blancul de Powermesh 10-35gr e moale sau e mai rigid,adica e placut in drill sau e par?

TheFly
veteran
veteran

Mesaj de TheFly » 13 Apr 2009, 22:59

Ca posesor de Infinity Q si Powermash (am 2,10, 2,40 si 2,70 -iubesc powermash) pot sa iti zic ca pentru clean iti recomand powermash 3-21g , 2,10 m dintre astea, in masura in care nu e prea scurta pentru apa pe care pescuiesti. Este foarte sigura, e un pic cam rapida pentru clean, dar daca ai mana nu dai rateuri cu ea. Infinity Q o folosesc exclusiv la jigging (nu pescuiesc cu altceva). Ca si pret totusi stiu ca e diferenta mare intre Infinity si Powermash (recunosc ca am luat Infinity mai mult de fite si ca sa intimidez partenerii de pescuit inca de la inceputul partidei ca sa prinda nimic :P ) dar lasneta chiar e buna. Pentru clean cred ca nu se merita totusi sa dai banii pe Infinity si Powermash este varianta optima, daca nu esti fanatic in pescuitul cu ultra light. Eu recunosc ca anul asta la clean o sa folosesc o Daiwa mult mai moale si mai scurta si mai usoara decat powermash ca si prima lanseta, avand in vedere ca pe unde pescuiesc e putin probabil sa imi dea ceva peste jumate de kil, in schimb e esential sa reduc spre 0 numarul rateurilor.

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 14 Apr 2009, 07:02

Infinity Q

Neamtul
veteran
veteran

Mesaj de Neamtul » 14 Apr 2009, 09:24

Continuati,am nevoie de cat mai multe pareri.
Cred ca incet,incet incep sa stiu ce vreau. :)

Neamtul
veteran
veteran

Mesaj de Neamtul » 14 Apr 2009, 15:55

Gata!Am luat Infinity Q 2,70m 8-35gr. 8)
Mulineta....oare merita sa renunt la Exceler Plus ptr. GS8 ?Diferenta de pret e destul de mare. :roll: Pareri?

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 15 Apr 2009, 07:09

GS8-model mai nou

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 15 Apr 2009, 08:36

Neamtul scrie:Gata!Am luat Infinity Q 2,70m 8-35gr. 8)
Mulineta....oare merita sa renunt la Exceler Plus ptr. GS8 ?Diferenta de pret e destul de mare. :roll: Pareri?
Cu siguranta merita ....
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

Neamtul
veteran
veteran

Mesaj de Neamtul » 15 Apr 2009, 11:29

Va trebui sa renunt la cateva alte scule ptr. a cumpara GS8.. :roll: ..,mai vedem,depinde de bani. :)

Scrie răspuns