daiwa powermes 210cm 3-21 pt ce sa o folosesc? pescuit

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Zelea D
utilizator nou
utilizator nou

daiwa powermes 210cm 3-21 pt ce sa o folosesc? pescuit

Mesaj de Zelea D » 28 Feb 2012, 19:29

Salut,

Domnilor pescari am aceasta lanseta daiwa powermesh 210 din 2 elementi actiune 3-21 gr si nustiu exact pt ce este defapt ce tip de pescuit merge mai bine adik voblere linguri jiguri ? Eu personal am folosit pe ia si linguri si voblere mai putin jiguri, cel mai mult am prins pesti cu rotative meps, cu voblere salmo si am prins cu linguri berti (rulz) ceva marlane si somni pana in 80centi. Nu prea am incredere sa dau cu naluci mai mari de 12 gr desi are 21 gr max. Si inca ceva parca cu voblere nu simt nimika mai ales alea de 3-4 gr in schimb la linguri de 8 gr simt si albitura cand da in lingura sunt un pic nedumerit adik cred eu k cel mai bine la o lanseta actiunea e pe undeva la mijloc !?

P.S. acum pot pescui si in Timisoara pe Bega nu doar pe Timis in Cavaran :D :respekt:

Adi G
veteran
veteran

Re: daiwa powermes 210cm 3-21 pt ce sa o folosesc? pescuit

Mesaj de Adi G » 28 Feb 2012, 19:35

Zelea D scrie:Salut,

Domnilor pescari am aceasta lanseta daiwa powermesh 210 din 2 elementi actiune 3-21 gr si nustiu exact pt ce este defapt ce tip de pescuit merge mai bine adik voblere linguri jiguri ? Eu personal am folosit pe ia si linguri si voblere mai putin jiguri, cel mai mult am prins pesti cu rotative meps, cu voblere salmo si am prins cu linguri berti (rulz) ceva marlane si somni pana in 80centi. Nu prea am incredere sa dau cu naluci mai mari de 12 gr desi are 21 gr max. Si inca ceva parca cu voblere nu simt nimika mai ales alea de 3-4 gr in schimb la linguri de 8 gr simt si albitura cand da in lingura sunt un pic nedumerit adik cred eu k cel mai bine la o lanseta actiunea e pe undeva la mijloc !?

P.S. acum pot pescui si in Timisoara pe Bega nu doar pe Timis in Cavaran :D :respekt:
3-21g suna cam moale, probabil de aia nu simti nimic. la jiguri nu tzi-as recomanda-o, in rest, daca itzi place, itzi vine bine pe mana si zici ca prinzi si peste cu ea... care e problema? oricum ce scrie pe lanseta nu-i batut in cuie, itzi dai tu singur seama la ce merge mai bine sau nu....
spor!

TheFly
veteran
veteran

Re: daiwa powermes 210cm 3-21 pt ce sa o folosesc? pescuit

Mesaj de TheFly » 27 Mar 2012, 21:43

eu cel mai bine o folosesc la clean (mepps nr 1,2). Dar a mers si la jig la biban. Arunca bine si meppsul de 5, dar acolo prefer varianta de 2,4m

E o lanseta buna, chiar daca intre timp pentru clean mi-am luat cormoran ulx si black bull si o daiwa trout tournament, powermash m-a incantat in sezonul 2008. Se potriveste totusi mai mult la jig cred acum, pentru ca e destul de batoasa. Fata de cormoranuri si de trout tournament are actiune rapida. As zice ca aplicatia ideala ar fi din barca la jig 5-7-9 gr.

Scrie răspuns