Daiwa Luvias 2506 vs Shimano Vanquish C3000
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Daiwa Luvias 2506 vs Shimano Vanquish C3000
M-am oprit la aceste mulinete fiindcă sunt ușoare și, cel puțin după preț, ar putea sa fie considerate dintre cele bune.
Am pipăit la rece Vanquish 3000 și Luvias 2004, noi, și ambele merg fin, cu un plus parcă pentru Luvias 2004. Nu am găsit Luvias 2506 sa văd cu merge.
Deși comparația poate sa para nepotrivita le-am ales fiindcă sunt ușoare, au rapoarte de multiplicare și recuperare apropiate și le găsesc potrivite pentru pescuit la șalău cu lansete medium, greutăți pana la 14 g (în fapt preponderent sub 9g) și multifilament precum YGK de 25 lb (aici m-am gândit la capacitatea tamuburlui).
Intre cele doua, la o utilizare normala fără multe accidente (chinezi), care ar putea sa- și păstreze mai mult timp mersul fin, fără sa ronțăie, sa macine sau cine știe ce alte manifestări de uzura?
Am pipăit la rece Vanquish 3000 și Luvias 2004, noi, și ambele merg fin, cu un plus parcă pentru Luvias 2004. Nu am găsit Luvias 2506 sa văd cu merge.
Deși comparația poate sa para nepotrivita le-am ales fiindcă sunt ușoare, au rapoarte de multiplicare și recuperare apropiate și le găsesc potrivite pentru pescuit la șalău cu lansete medium, greutăți pana la 14 g (în fapt preponderent sub 9g) și multifilament precum YGK de 25 lb (aici m-am gândit la capacitatea tamuburlui).
Intre cele doua, la o utilizare normala fără multe accidente (chinezi), care ar putea sa- și păstreze mai mult timp mersul fin, fără sa ronțăie, sa macine sau cine știe ce alte manifestări de uzura?
-
- veteran
Re: Daiwa Luvias 2506 vs Shimano Vanquish C3000
Cel mai bine ar merge Daiwa Infinity XP pe care o tii la candela.Nu stiu nimic de Vanquish, dar am vazut Luvias -ul ala vindut de Mshad si merge f bine.
- andreisavin
- veteran
Realist vorbind, cred ca Vanquish este cu cateva clase peste Luvias...Multe clase as zice...Eu am avut-o si mi s-a parut mai inchegata si echilibrata decat Stella FI, deci ti-o recomand cu cea mai mare caldura.
- semlecangheorghe
- veteran
Tocmai am servisat un vanquish 2500 s F,ce pot sa spun desprea ea...
-corpul integral din magneziu
-cota de rulment de-adevaratelea la roata dintata principala.Rulmentul intra usor presat, exact cum trebuie.
-rulmentul antirevers solid, rolele sunt presate de arcuri spiralate dispuse din lateral,practic sistemul acesta nu ar trebui sa cedeze in conditii normale de folosire.
-pawl-ul este pe rulment la fel ca si wormshaft-ul , jocul longitudinal pe ax este foarte mult diminuat,aproape inexistent.
-frana de tip suport rigid rulment pe ax,rulment in tambur.Extraordinara finete a franei,cursiva..
-in general cotele sunt de precizie mai mare decat la mulinete din gama stradic-biomaster..
-diferita fata de stella prin roata dintata facuta din duraluminiu.La stella e din bronz..
-uimeste prin greutatea redusa.
Ca si idee..era aproape complet lipsita de vaselina pe roata dintata principala.Avea doar pe o mica portiune in drept cu vreo 3-4 dinti(pe interior)..
-corpul integral din magneziu
-cota de rulment de-adevaratelea la roata dintata principala.Rulmentul intra usor presat, exact cum trebuie.
-rulmentul antirevers solid, rolele sunt presate de arcuri spiralate dispuse din lateral,practic sistemul acesta nu ar trebui sa cedeze in conditii normale de folosire.
-pawl-ul este pe rulment la fel ca si wormshaft-ul , jocul longitudinal pe ax este foarte mult diminuat,aproape inexistent.
-frana de tip suport rigid rulment pe ax,rulment in tambur.Extraordinara finete a franei,cursiva..
-in general cotele sunt de precizie mai mare decat la mulinete din gama stradic-biomaster..
-diferita fata de stella prin roata dintata facuta din duraluminiu.La stella e din bronz..
-uimeste prin greutatea redusa.
Ca si idee..era aproape complet lipsita de vaselina pe roata dintata principala.Avea doar pe o mica portiune in drept cu vreo 3-4 dinti(pe interior)..
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
-
- veteran
Ca si serie de mulinete, modelul Vanquish este situat imediat sub Stella FI. Cunosc persoane care au pescuit aceste mulinete intensiv, inclusiv in conditii destul de grele (voblere crank, pescuit la Dunare cu jiguri de 17-28g) si nu s-au plans de ele nici un moment (este adevarat, mulinetele sunt desfacute, curatate si gresate la sfarsitul fiecarui sezon).
Am pescuit Luvias si Vanquis de 3000 si 4000. Personal mi-as cumpara Vanquish ! De fapt ...am fost aproape 

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
Fiind dintr-o clasa oarecum peste medie mă aștept ca ambele mulinte sa funcționeze corect și după ce au făcut față la oarece solicitări.Dan Stefan C. scrie:Ca si serie de mulinete, modelul Vanquish este situat imediat sub Stella FI. Cunosc persoane care au pescuit aceste mulinete intensiv, inclusiv in conditii destul de grele (voblere crank, pescuit la Dunare cu jiguri de 17-28g) si nu s-au plans de ele nici un moment (este adevarat, mulinetele sunt desfacute, curatate si gresate la sfarsitul fiecarui sezon).
Mă întreb care dintre cele doua mulinete ar își păstrează mai mult timp mersul fin, fiindca de noi ambele funcționează foarte soft.
Se spune despre daiwa ca oricum ar fi utilizate după un timp încep sa mârâie, însă funcționează corect încă o mie de ani.
Ei bine folosesc de 4 ani o daiwa custom R 2500 care nu a început încă sa maraie, deși a avut parte și de solicitari, ba chiar as putea spune ca funcționează la fel de fin ca la inceput. Cam asta încerc sa aflu despre Luvias sau Vanquish.
Luvias 2506 de mai bine de 3 ani folosita intensiv necuratata niciodata
I-am pus si un tambur de certate (7kg drag) pt fir de 30lbs de dat la stiuci in agataturi
Am dat cateva maini si cu un vanquish (2000 sau 2500)nou
Nu mi-a sarit in ochi cu ceva nemaivazut
I-am pus si un tambur de certate (7kg drag) pt fir de 30lbs de dat la stiuci in agataturi
Am dat cateva maini si cu un vanquish (2000 sau 2500)nou
Nu mi-a sarit in ochi cu ceva nemaivazut