Daiwa Exceller X

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

RYOBI
veteran
veteran

Mesaj de RYOBI » 28 Dec 2011, 14:52

Neamtul scrie:Cati dintre voi care au mulinete cu role la galet aveti sau ati avut probleme cu ele?
De exemplu cei cu Caldia X ?
Chiar apar probleme?
Nu stiu de ce dar am impresia ca un galet pe rulment e mai sensibil decat unul pe role. :?
Haideti sa dezvoltam putin subiectul.
Nici vorba e mult mai bun un galet pe rulment o sa te tina si rola o vreme dar.... de preferat sa ai rulment acolo,uzura cea mai mare este acolo la mulineta daca-i sa cedeze ceva roleru cedeaza primu.
Am 60 de bile albe.
fanatic76starter@yahoo.com
0745373235

Neamtul
veteran
veteran

Mesaj de Neamtul » 28 Dec 2011, 15:05

Din cate am citit pe net se gasesc de cumparat rulmenti pentru galet destul de ieftin.
Cam cat rezista o rola de galet? Nu de alta dar eu nu tin o mulineta mai mult de 2 ani si o folosesc in acest timp de maxim 80-90 partide de cate 1-3 ore. Nu cred ca se strica de la atat. Ar trebui sa tina 5-6 ani fara probleme...sau gresesc?
Nici nu pescuiesc in apa sarata si nici nu trag de mulinete ca disperatu si nici nu folosesc voblere mari sau rotative mai mari de nr. 3.
Am avut Shimano Exage RA si FB, Cormoran Rodeo GTi, Daiwa GS8 si nu am avut probleme in alea 1-1,5 sezoane cat le-am avut si pescuiesc aproape exclusiv pe Mures la avat, clean si salau.
Singurele mulinete la care galetul face uneori un zgomot ciudat sunt doua mulinete Okuma: Aquios si Semper X. Dar la astea e de inteles, le-am folosit mult, numai pe Mures si au vre-o 2,5-3 ani si costa impreuna 150lei. :lol:
Daca le desfac si le ung putin galetul sigur vor merge brici! :wink:

Update:
Chiar acum am uns Semper X-ul si cu toate ca nu costa decat 60lei, are rulment metalic la galet. :shock:
Avea putin nisip. Am curatat-o, am uns-o si acum merge ok.

Scrie răspuns