Nu stiu...De asta am intrebat pe forum,sa aud pareri de la cei care o au... Dintre Caldia si Advantage o sa aleg una.... Cea mai fiabila din astea doua....ULK scrie:adrian...zaion sau supermetal ce o fi...stii tu ca este mai sensibil decat aluminiul...?
Daiwa Caldia
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
eu zic ca mulinetele sunt construite pe aceasi platforma luata de la daiwa sol(modelul vechi) am avut team daiwa advantage asta
http://cricosfishing.ro/product.php?id_product=1291
si a fost o mulineta de care am fost multumit,am vazut caldia care se vinde la noi in magazin modelu asta si nu mi-a placut nu era bine legata juca din toate balamalele

Am vazut ca se mai vine un model de caldia x foarte asemanatoare cu advantage modelul de state,asta era altceva am vazut-o la un amic am dat cateva ture de manivela nu se compara cu prima aia albastra(neagra),am citit lucrui bune despre caldia kix modelu de japonia dar asta-i mai scumpa era pe plat cu cateva luni in urma la oferta la vreo 170$ am vrut sa o iau dar am renuntat si am luat ceva mai sus ca clasa.
Eu zic sa nu te grabesti sa mai astepti poate prinzi ceva la oferta tinand cont ca sezonul e pe finish.
Eu zic atat sa zici pas la zaion body
http://cricosfishing.ro/product.php?id_product=1291
si a fost o mulineta de care am fost multumit,am vazut caldia care se vinde la noi in magazin modelu asta si nu mi-a placut nu era bine legata juca din toate balamalele

Am vazut ca se mai vine un model de caldia x foarte asemanatoare cu advantage modelul de state,asta era altceva am vazut-o la un amic am dat cateva ture de manivela nu se compara cu prima aia albastra(neagra),am citit lucrui bune despre caldia kix modelu de japonia dar asta-i mai scumpa era pe plat cu cateva luni in urma la oferta la vreo 170$ am vrut sa o iau dar am renuntat si am luat ceva mai sus ca clasa.
Eu zic sa nu te grabesti sa mai astepti poate prinzi ceva la oferta tinand cont ca sezonul e pe finish.
Eu zic atat sa zici pas la zaion body

E o parere personala daca zaionu ar fi asa grozav saltiga ar trebui facuta din zaion e o mulineta de tavaleala pt heavy jigging la care greutatea e o problema,oare-s asa prosti astia de la daiwa cum de o fac tot din aluminiu?
E o chestie de marketing trebuie sa iasa pe piata cu ceva nou sa-i determine pe potentiali clienti sa cumpere si sa raspunda si concurentei care si ei au ceva nou CI4,cine vrea sa fac experimente pe banii lui.....nu pot sa-l opresc dar eu unu nu as lua zaion.
De pret zaion vs aluminu nu mai zic nimic .....
E o chestie de marketing trebuie sa iasa pe piata cu ceva nou sa-i determine pe potentiali clienti sa cumpere si sa raspunda si concurentei care si ei au ceva nou CI4,cine vrea sa fac experimente pe banii lui.....nu pot sa-l opresc dar eu unu nu as lua zaion.
De pret zaion vs aluminu nu mai zic nimic .....
Eu detin din primavara o caldia (real four) si merge "ca unsa " este cea mai ok mulineta pe care o detin si mi-as achizitiona oricand inca una ,tin sa precizez ca nu am avut niciodata mulinete mai scumpe si ca tinand cont de pret mulinetat este ok. Daca doriti mulinete mai nune veti gasi cu siguranta , am pescuit cu Daiwa Luvias, steez si altele care sunt mai ok (bineinteles daca ti le permiti).
am si io mulineta-daiwa caldia 2500 din poza pusa de ryobi.am cumparat-o second acum 2 ani.am folosit-o cu jiguri pe olt o perioada,apoi am trecut-o la cranck-uri si "avat viteza".iti spun ca e un pescuit care scoate untul din mulinete dar nu a protestat niciodata.
merge absolut impecabil in continuare.nu are jocuri,zgomote(inafar de cele tipice de daiwa
) merge extrem de lin si bine inchegat.sunt foarte multumit de ea.
cat despre zaion,comparatia cu saltiga e putin fortata,noi pescuim pesti care nu ar fi buni nici de momeala pt pestii care sunt in targetul mulinetei aleia.zaionul,ca si CI4 sunt clar sub magneziu ca si rigiditate,dar aici vorbim de mulinete cu corp de aluminiu,ca daca vrei magneziu mai pui aproape inca atata la pretul mulinetei.
si ca idee,luvias zaion e de cativa ani una din cele mai bine cotate mulinete.in cazul ei zaionul a trecut testul.deci se poate!
merge absolut impecabil in continuare.nu are jocuri,zgomote(inafar de cele tipice de daiwa

cat despre zaion,comparatia cu saltiga e putin fortata,noi pescuim pesti care nu ar fi buni nici de momeala pt pestii care sunt in targetul mulinetei aleia.zaionul,ca si CI4 sunt clar sub magneziu ca si rigiditate,dar aici vorbim de mulinete cu corp de aluminiu,ca daca vrei magneziu mai pui aproape inca atata la pretul mulinetei.
si ca idee,luvias zaion e de cativa ani una din cele mai bine cotate mulinete.in cazul ei zaionul a trecut testul.deci se poate!

Deci e o parere personala...am crezut ca ai patit tu ceva cu careva..inteleg atunci.
Nu mi s-a facut frica de zaion....Nu folosesc mulinete mai mari de 2500, chiar consider ca nu am dece...din pacate, la ce pesti avem prin zona..si de imi intra o namila ..sunt sigur ca face fata zaionul cu prisosinta.
Daca chiar vrei clasa..iti iei magneziu...eu ma multumuesc cu zaion
Tot o parere personala...bazata pe idei preconcepute...nu neg 
Nu mi s-a facut frica de zaion....Nu folosesc mulinete mai mari de 2500, chiar consider ca nu am dece...din pacate, la ce pesti avem prin zona..si de imi intra o namila ..sunt sigur ca face fata zaionul cu prisosinta.
Daca chiar vrei clasa..iti iei magneziu...eu ma multumuesc cu zaion

-
- veteran