Curatare & Intretinere (Detailing) Barca Gonflabila

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

sosoktm
veteran
veteran

Re: Curatare & Intretinere (Detailing) Barca Gonflabila

Mesaj de sosoktm » 20 Feb 2014, 15:07

frumoasa prezentare si detaliata, am insa cateva comentarii fara nici o intentie de a va deranja eventualul potential de vanzare:
1. materialele nu sunt tocmai ieftine(ca sa nu spun scumpe), iar faptul ca barca avea niste alge, nisi si alte urme de pantofi pe ea nu e tocmai o tragedie. De rahat insa ca un proprietar care isi iubeste barca asa de tare a lasat-o impachetata 1 an ;)
2. Spalatul cu jetul cu presiune nu ii face nici un rau. Atentie, sunt mai multe tipuri de lance pentru aparatul cu presiune.
3. Indepartarea chimica a mizerie probabil ca face mai rau decat indepartarea fizica.
4. Mi-am spalat de multe ori barca folosind un aparat cu presiune (gama pentru acasa, nu cea pentru uz comercial) de la un producator consacrat(nu are importanta care , nu fac reclama nimanui) si spuma activa pentru uz auto, deisgur, diluata cu apa. PH ul la care faceti referire e in stare nediluata, deci preferabil sa comparam mere cu mere.
5. "Materialele" folosite au fost probabil 20 litri de apa, niste spuma activa, o sticluta cu pompa si duza in genul celei de udat florile, un burete de vase (cu suprafata mai aspra pe o parte) si o carpa pt sters. Mai avem si consumul de energie electrica :)

toata treaba(si sunt meticulos) a durat max 30 minute cu tot cu sters , iar barca(airstar 260) am "detaliat-o" cu buretele si spuma pe toate partile.

Am facut aceste comentarii pentru ca am o problema cu marketingul supraevaluat, sper sa nu fiu gresit inteles.

p.s. nu, nu am spalatorie auto si nici nu spal barcile altora

pushtiulk
junior
junior

Mesaj de pushtiulk » 20 Feb 2014, 15:22

@sosoktm:

- barca a stat impachetata timp de 1 an de zile, din cauza lipsei timpului; urmele de alge, nisip, etc de pe conurile din spatele barcii (nu stiu exact cum se numesc) au fost inlaturate in aproximativ cateva zeci de minute de frecat cu peria si solutie;

- si eu detin un Karcher din gama end user (modelul K7.410); am spus ca nu este indicat pentru a fi folosit aparatul cu presiune, deoarece daca apropii lancea prea mult de material se poate taia; daca proprietarul isi spala barca acasa cu un aparat de apa, sunt convins ca nu va apropia lancea prea mult de barca, dar daca o spala la spalatorie, stim cu totii ce riscuri sunt sa apropi 180 bari de materialul barcii;

Nici eu nu detin spalatorie auto si barca din poze este barca personala. Pe lume nu exista doar gama Meguiar's Marine. Fiecare este liber sa foloseasca ce produse doreste la intretinerea barcii sau sa o spele unde doreste. Articolul de mai sus a fost o prezentare a celor doua produse, nu marketing supraevaluat.

Spor!

sosoktm
veteran
veteran

Mesaj de sosoktm » 20 Feb 2014, 15:36

180 bari sunt de fapt 160 la modelul de care ziceti (folosesc ceva similar, dar cu max 140 bar) si materialul barcii (persupun ca e un dtex de macar 1000) nu are nici o problema la folosirea cu lancea pt splare de suprafata (nu cea cu jet rotativ). Serios, data viitoare folositi cu incredere aparatul, cele cateva zeci de minute pt conuri se vor condensa in cateva minute.

Scrie răspuns