Banuiesc ca si daca nu scoti protectia si ii ungi permit lanseuri mai lungi decat cei originali!razvan m. scrie: De asemenea, este bine sa nu se indeparteze scutul rulmentului, deoarece acesta protejeaza rulmentul de apa si corpuri straine.
Exista insa si un revers. Rulmentii ceramici neunsi si fara scutul de protectie permit lanseuri mai lungi.
Cum va curatati mulinetele de bait casting??
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Until next time....Tight Lines!
Am mai zis demult da poate s-a pierdut in negura..
Cel mai light si mai performant ulei ce-l poate cumpara cetateanu obisnuit e ala pentru turbinele stomatologice.E efectiv ca un alcool si iasa mizeria din rulmentul ala de parca o impinge cineva afara.Dau o data la 3-4 luni si lucrez zilnic de mai bine de trei ani cu piesa asta( prima am pus-o pe butuci
ca nu am uns-o vreun an ).Turatiile sint de peste 200 000 rot/min.
Uleiul cu care dau e Henry Schein dar alte marci de care imi amintesc sint Kavo , NSK , Shofu....

Cel mai light si mai performant ulei ce-l poate cumpara cetateanu obisnuit e ala pentru turbinele stomatologice.E efectiv ca un alcool si iasa mizeria din rulmentul ala de parca o impinge cineva afara.Dau o data la 3-4 luni si lucrez zilnic de mai bine de trei ani cu piesa asta( prima am pus-o pe butuci

Uleiul cu care dau e Henry Schein dar alte marci de care imi amintesc sint Kavo , NSK , Shofu....
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.
Cand facem o sedinta tehnica, domnu bu.., adica domnu coleg?jonah scrie:Ca bine zici.Eu ma "destrabalez" cu un Kavo si un W &H

Ajuti un profan, bunutzu te vede..
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team
East Spinning Team
- edi_curiosul
- veteran
da, neunsii sunt galagiosi, pt pretentiosirazvan m. scrie:Pe forumul tackletour producatorul de rulmenti Boca Bearings are o sectiune dedicata, unde raspunde la intrebarile clientilor. Un reprezentat Boca spunea ca este bine sa se unga si rulmentii ceramici. Nu este obligatoriu, insa e bine sa fie unsi deoarece sunt mai putin zgomotosi si uzura lagarului din otel este mai mica, deci rezista mai mult in timp.
De asemenea, este bine sa nu se indeparteze scutul rulmentului, deoarece acesta protejeaza rulmentul de apa si corpuri straine.
Exista insa si un revers. Rulmentii ceramici neunsi si fara scutul de protectie permit lanseuri mai lungi.
cu cat e mai vascoasa ungerea (ulei - vaselina), zgomotul se atenueaza dar si inertia/"franarea" rulmentului creste
asa Numitule ajuta omu'jonah scrie:facem ..de ce sa nu facem !! iarna-i lungaLeba scrie:Cand facem o sedinta tehnica, domnu bu.., adica domnu coleg?jonah scrie:Ca bine zici.Eu ma "destrabalez" cu un Kavo si un W &H
![]()
Ajuti un profan, bunutzu te vede..

Always C&R
http://www.bscteam.ro
http://www.bscteam.ro
Vezi pe unde il ungi pe Leba, are momente cand mai scartaie...nu intotdeauna, numa cand sta pe salai.
...scuze colegu, dar nu m-am putut abtine, ai fost mult prea domn la Sarulesti cand m-ai lasat pe casa aia plina cu bunatati .

...scuze colegu, dar nu m-am putut abtine, ai fost mult prea domn la Sarulesti cand m-ai lasat pe casa aia plina cu bunatati .

Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB
WSB CLUB