Cum stiu ce lungime are un jig dupa marimea sa ?
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Cum stiu ce lungime are un jig dupa marimea sa ?
Salut !
Am si eu o intrebare:
Doresc sa cumpar niste jig-uri online dar ma lovesc de urmatoarea problema: Nu stiu ce lungime are un jig (mai exact carligul) de marimea x/x ( ex 1/0 ). Exista niste tabele orientative sau fiecare producator are propriile marimi ?
Am si eu o intrebare:
Doresc sa cumpar niste jig-uri online dar ma lovesc de urmatoarea problema: Nu stiu ce lungime are un jig (mai exact carligul) de marimea x/x ( ex 1/0 ). Exista niste tabele orientative sau fiecare producator are propriile marimi ?
Multumesc! dar tot nu sunt lamurit.Ilarion scrie:http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... 53&start=0
De unde stiu ce lungime are, de exemplu un carlig Mustad 5/0 . Are el aceasi lungime sau macar apropiata la alti producatori ? Am vazut pe un site (nu mai stiu care) jigurile si carligele pozate pe un caroiaj asemantor caietului de matematica, dar nu spuneau nimic de marimea caroiajului, asa ca tot nu puteam sa aflu lungimea acelor carligelor.
Lungime jig
Vei gasi specificatii de genul "long shank" adica un carlig de marimea x cu tija lunga sau "short" ori "medium" shank (cu traducerea de rigoare).
Cat despre caroiaj, garantez ca in orice conditii are fix 5 mm.
In general, jigurile care se gasesc in mod uzual la noi pe piata sunt "medium".
Cat despre caroiaj, garantez ca in orice conditii are fix 5 mm.
In general, jigurile care se gasesc in mod uzual la noi pe piata sunt "medium".
Salut,
Un sistem conventional de determinare nu exista, adica ceva de genul, un 1/0 are tija asa de lunga, curbura de deschiderea aia, varful atat de lung si atat de indoit... etc, cu atat mai mult cu cat carligele difera de la un producator la altul, ca si forma, si ca si tip in functie de aplicatia lor, de exemplu 1/0 la cele offset tip EWG, sau la cele simple tip ABERDEEN, sau la triple, sau la cele de musca sunt "mancaruri de peste" diferite ca sa ma exprim asa.
costas, ai mp
Un sistem conventional de determinare nu exista, adica ceva de genul, un 1/0 are tija asa de lunga, curbura de deschiderea aia, varful atat de lung si atat de indoit... etc, cu atat mai mult cu cat carligele difera de la un producator la altul, ca si forma, si ca si tip in functie de aplicatia lor, de exemplu 1/0 la cele offset tip EWG, sau la cele simple tip ABERDEEN, sau la triple, sau la cele de musca sunt "mancaruri de peste" diferite ca sa ma exprim asa.
costas, ai mp

- edi_curiosul
- veteran
intrebarea poate fii si invers, de ce marime ai nevoie, ce lungime, d c ai nevoie de lungimea aia, ce grosime vrei sa fie sarma, culoarea, cum sa fie ascutit, elastic/rigid, crezi ca 3+ sau 3- mm conteaza la 5/0 dar la 3/0, ce guma pui sa conteze 3mm in sus sau jos?
pt unii este un moft, pt altii e finetze
sa te ajutam? zi ce cauti si poate avem noi si iti dam dimensiunile si apoi poti visa la capturi mari prinse cu acei mm in + sau - la carlig
pt unii este un moft, pt altii e finetze
sa te ajutam? zi ce cauti si poate avem noi si iti dam dimensiunile si apoi poti visa la capturi mari prinse cu acei mm in + sau - la carlig

O sa pregatesc, in zilele urmatoare, un fisier unde se vor regasi lungimile atat la jiguri cat si la plastice. La plastice atat lungimea totala cat si lungimea corpului (a partii folosite pt jig) iar la jigurile turnate, atat lungimea totala cat si lungimea ce intra in plastic. In tabelul asta se vor regasi multe din marcile disponibile in Ro.