Cum stiu ce lungime are un jig dupa marimea sa ?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

costas65
junior
junior

Cum stiu ce lungime are un jig dupa marimea sa ?

Mesaj de costas65 » 05 Dec 2010, 20:32

Salut !

Am si eu o intrebare:

Doresc sa cumpar niste jig-uri online dar ma lovesc de urmatoarea problema: Nu stiu ce lungime are un jig (mai exact carligul) de marimea x/x ( ex 1/0 ). Exista niste tabele orientative sau fiecare producator are propriile marimi ?

IlieNeamt
veteran
veteran

Mesaj de IlieNeamt » 05 Dec 2010, 20:35

www.pentrupescuit.ro

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 05 Dec 2010, 20:40

Cam difera marimea de la producator la producator... :wink:

costas65
junior
junior

Mesaj de costas65 » 05 Dec 2010, 20:48

Multumesc! dar tot nu sunt lamurit.
De unde stiu ce lungime are, de exemplu un carlig Mustad 5/0 . Are el aceasi lungime sau macar apropiata la alti producatori ? Am vazut pe un site (nu mai stiu care) jigurile si carligele pozate pe un caroiaj asemantor caietului de matematica, dar nu spuneau nimic de marimea caroiajului, asa ca tot nu puteam sa aflu lungimea acelor carligelor.

IlieNeamt
veteran
veteran

Mesaj de IlieNeamt » 05 Dec 2010, 20:53

Eu am postat link-ul in care s-a mai vorbit despre asta...
www.pentrupescuit.ro

cata_asp
veteran
veteran

Lungime jig

Mesaj de cata_asp » 05 Dec 2010, 21:26

Vei gasi specificatii de genul "long shank" adica un carlig de marimea x cu tija lunga sau "short" ori "medium" shank (cu traducerea de rigoare).
Cat despre caroiaj, garantez ca in orice conditii are fix 5 mm.
In general, jigurile care se gasesc in mod uzual la noi pe piata sunt "medium".

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 05 Dec 2010, 22:45

Salut,

Un sistem conventional de determinare nu exista, adica ceva de genul, un 1/0 are tija asa de lunga, curbura de deschiderea aia, varful atat de lung si atat de indoit... etc, cu atat mai mult cu cat carligele difera de la un producator la altul, ca si forma, si ca si tip in functie de aplicatia lor, de exemplu 1/0 la cele offset tip EWG, sau la cele simple tip ABERDEEN, sau la triple, sau la cele de musca sunt "mancaruri de peste" diferite ca sa ma exprim asa.

costas, ai mp ;)
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

edi_curiosul
veteran
veteran

Mesaj de edi_curiosul » 06 Dec 2010, 21:34

intrebarea poate fii si invers, de ce marime ai nevoie, ce lungime, d c ai nevoie de lungimea aia, ce grosime vrei sa fie sarma, culoarea, cum sa fie ascutit, elastic/rigid, crezi ca 3+ sau 3- mm conteaza la 5/0 dar la 3/0, ce guma pui sa conteze 3mm in sus sau jos?

pt unii este un moft, pt altii e finetze

sa te ajutam? zi ce cauti si poate avem noi si iti dam dimensiunile si apoi poti visa la capturi mari prinse cu acei mm in + sau - la carlig :lol:

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 06 Dec 2010, 22:13

Pana la urma cam asa e cum zice Edi. Trebuie sa ai mai multe, sa ai din ce alege, gramaje si marimi diferite, si le potrivesti tu pe balta in functie de naluca, peste, dimensiune, adancime, curent...
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Florin M
senior
senior

Mesaj de Florin M » 06 Dec 2010, 22:37

O sa pregatesc, in zilele urmatoare, un fisier unde se vor regasi lungimile atat la jiguri cat si la plastice. La plastice atat lungimea totala cat si lungimea corpului (a partii folosite pt jig) iar la jigurile turnate, atat lungimea totala cat si lungimea ce intra in plastic. In tabelul asta se vor regasi multe din marcile disponibile in Ro.

Scrie răspuns