discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
johnnybravo
- Moderator

-
sal,
sunt in mijlocul "operatiei", pacientul e varza deja asa ca mai incerc o data pana sa inchid la loc....
ati servisat stella 2014? cum ati scos nuca (rotor nut)? desurubare in sens invers acelor de ceas? sunt ceva sigurante ce nu le observ eu si trebuiesc scoase? help
merci
-
tdum
- veteran

Buna seara. Daca este vorba de piulita ce asigura rotorul, atunci destrangerea acesteia se face in sensul acelor de ceasornic. Daca nu cedeaza din prima, atunci trebuie stransa inca putin si apoi la urmatoarea incercare de destrangere va ceda. Chiar nu stiu de ce i-au facut filet invers din moment ce are prevazuta si o siguranta de acoperire si blocare cu doua suruburi. Spor la treaba!
Rew.
-
johnnybravo
- Moderator

-
da da...maine la dedeman dupa tubulara teava de 12...cheia franceza si cheia simpla nu i-au dat de cap

-
tdum
- veteran

Am de facut o recomandare daca nu este cu suparare:
Grija mare cu sculele la axul tamburului cand desfacem piulita rotorului. Au ajuns la mine ceva mulinete cu axul deformat de la sculele nepotrivite (cleste patent cel mai adesea) cu care proprietarii au incercat sa destranga acea piulita. Este util sa miscam rotorul pana ce axul tamburului intra la maxim in corpul mulinetei si apoi sa desfacem piulita ca sa nu atingem din greseala axul (filetul acestuia etc.)
Inca odata, spor la treaba si scuze daca sfatul de mai sus a fost in plus. Numai bine!
Rew.
-
johnnybravo
- Moderator

-
nu e loc de suparare cand sunt comentarii obiective, utile, pertinente si mai ales reale

mi s-a intepenit, in stradania mea, cheia franceza intre ax si partea laterala a rotorului

-
RYOBI
- veteran

Trimte mulineta la unu care stie lasa experimintele daca era daiwa era simplu cu bicicletele de top e mai greu