Cum pot folosi ata de kevlar la pescuitul stiucii?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Calin Calin
junior
junior

Cum pot folosi ata de kevlar la pescuitul stiucii?

Mesaj de Calin Calin » 28 Ian 2014, 11:56

Sunt curios daca se poate face struna din ata de kevlar pe care o detin? Ata ca si grosime pusa langa un fir textil de 0,19 este vizibil mai groasa ,apreciez un 0,22.

Ar mai fi o intrebare care poate suna rupta din alt film ,pot sa folosesc ata respectiva ca fir principal pe tambur?

viorel.
veteran
veteran

Re: Cum pot folosi ata de kevlar la pescuitul stiucii?

Mesaj de viorel. » 28 Ian 2014, 12:26

o taie instant
am luat kevlar acum vreo 2 veri , cred ca de la ARROW, destul de gros, am facut strune, primul atac primul vobler PA
il mai am si acum prin truse, dar de folosit NU
pescar particular

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 28 Ian 2014, 12:40

Viorel … cred ca ce ai cumparat de la magazin nu era kevlar. Probabil doar ceva fir pe care aparea (pentru deruta) trecut si cuvantul kevlar … cunosc si eu destule fire de genul asta si de fapt erau un fel de fire textile :lol:

Am amici ce pescuiesc la stiuca si inclusiv somn cu inaintas de kevlar si nicicare dintre ei nu se plange ca ar avea rupturi (cu toate ca multi la stiuca prefera titaniu pe post de struna). De altfel, se utilizeaza si pe post de “protectie” in industria auto pentru toata partea de sub a anumitor sasiuri, tot ce este in contact direct cu posibile pietre de pe sosea. E un material extrem de rezistent la abraziune … si nu numai. Deci toretic, daca ai o grosime cat de cat OK cu siguranta nu iti va taia. Find si maleabil se pot face nodurile direct cu el asemeni altor fire.

Nu l-as folosi pe post de fir principal sub nici o forma, de fapt nu il folosesc (si nici nu l-am folosit) nici ca inaintas preferand un mono gros pentru o vizibilitate mai mica.
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

viorel.
veteran
veteran

Mesaj de viorel. » 28 Ian 2014, 13:03

uite asta e rola
Imagine

nu are eticheta ca era in cutie de plastic
si a costat cam 50 de ron

am vazut si fir si tesatura de kevlar la o fabrica de confectii la iasi, faceau veste antiglont , si seamana al dracu de bine
pescar particular

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 28 Ian 2014, 13:28

viorel. scrie:uite asta e rola
Imagine

nu are eticheta ca era in cutie de plastic
si a costat cam 50 de ron

am vazut si fir si tesatura de kevlar la o fabrica de confectii la iasi, faceau veste antiglont , si seamana al dracu de bine
din pacate nu vad poza din motive ce nu tin de nicicare dintre noi .. dar si daca as fi vazut-o nu m-ar fi ajutat cu nimic.

dupa cum spuneam mai sus, eu unul nu am folosit asa ceva dar cunosc cativa oameni care folosesc kevlar-ul ca si inaintas si nicicare dintre ei nu s-a plans. deci habar n-am ce sa spun in privinta lui ... probabil conteaza mult si grosimea folosita.
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 28 Ian 2014, 14:06

Știe cineva vreo marcă anume de fir de kevlar care chiar e kevlar? Că și eu am luat d-astea „kevlar technology designed and engineered in Japan”.

adrian99
veteran
veteran

Mesaj de adrian99 » 28 Ian 2014, 14:14

cea pe care a prezentat-o viorel am folosit-o si eu
nu se taie instant insa dupa 2 pesti(cel mult)trebuie schimbata
am si de la Kamasan(mult mai gros).acesta nu se taie,decat foarte greu
este bun,poti sa faci orice fel de nod,lungime etc
stiuca n-a facut mofturi.
multi folosesc(drept leader)fluorcarbon gros(0.50-0.80)
se gaseste de cumparat.de realizat mai greu(trebuie blidere,cleste de sertizat)

Calin Calin
junior
junior

Mesaj de Calin Calin » 28 Ian 2014, 14:18

Eu l-am primit de la cineva care lucreaza in industria auto ,mai exact cu ata respectiva se coase airbag-urile ..este 100% Kevlar.

Dar nu stiu daca ar rezista ca inaintas de acea va intreb .Deocamdata folosesc inaintas din titanium,intradevar nu au memorie stau drepte perfect ,dar sunt cam scumpe (in jur de 20lei buc).Si avand ata respectiva acasa ma gandesc ca pot sa o folosesc,plus ca fiind un material moale naluca se comporta mai ''natural'' .

Exista vre-o metoda sa o pun ca si struna in 2 sau 3 straturi?

viorel.
veteran
veteran

Mesaj de viorel. » 28 Ian 2014, 16:50

stiu ca e topic separat dar scriu si aici

eu folosesc flourocarbon de 0.495 diametru/ kryston incognito de la totalfishing
il leg cu nod palomar , fara bride
nu a cedat niciodata pana acum
am pescuit si o zi intreaga cu singura struna si nu a cedat
pescar particular

nasolu
veteran
veteran

Mesaj de nasolu » 28 Ian 2014, 19:43

Nu e o regula,depinde mult si de artificiala folosita,spre exemplu,la vobler sau lingura nu prea iti taie fluorocarbonul,ce te faci cand dai pe adancimi la jig, ti-l ia pe cadere direct in gat si cand intepi il treci prin toti cei 1500 de dinti sau cati dracu' o avea :headbash: !Mai depinde si de bulan,adica cum ataca ea,poti foarte bine sa dai afara bucata de 10 kile cu fluoro de 0.24 si sa ai taieturi monumentale pe 0.8!

Scrie răspuns