M-am amuzat si eu putin cu treaba cu echilibratul. Ca idee intr-adevar cu cat e mai aproape centrul de greutate al ansamblului de locul de unde tii lanseta cu atat mai bine. Acum ma gandesc ca din cauza ca folosesc bete lungi care se echilibreaza cu mulinete mai grele (si eu folosesc din alea de 2500) tin batul cu 3 degete peste piciorul mulinetei... Deci aia e.. la un ansamblu usor ar trebui sa fie suficient de grea mulineta incat sa stai cu mana cat mai aproape de centrul de greutate. La un ansamblu greu (de stationar de exemplu) daca o tii p-aia cu echilibratul o sa ajungi sa dai cu mulinete XXL. Si chiar nu are rost.
Ca sa vezi ce mulineta iti trebuie e destul de simplu: du-te cu batul dupa tine la cumparaturi si vezi ce dimensiune de mulineta decenta e cea mai potrivita.
CUM ECHILIBRAM LANSETELE?
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- stefanflorin
- veteran
Caline, scuze ca am facut mistouri pe topicul tau
ideea e in felul urmator: daca dai pe Olt, de pe mal, gramajele sunt in general intre 14-28g. De regula varful se tine sus pe Olt pt ca in principiu se da pe curent, deci treaba cu echilibratul are mai putina importanta, oricum cand o sa pui un jig 14g+ iti garantez ca orice lanseta tinde sa cada in bot, deh, gravitatia isi spune cuvantul. Asa ca nu te mai stresa atat cu echilibratul ca nu are rost. Eu si ceilalti ti-am recomandat niste mulinete bune, care la un astfel de bat ar fi cam ce ai dori tu, acum ramane sa faci alegerea si sa iesi pe baraje sa-i rupi fashu. Spor!

Urasc atarnatorii!
echilibrare lansete
sakura shukan 2,58m 15-40g fastsemlecangheorghe scrie:Pai eu inteleg prin lanseta bine echilibrata,o lanseta care,cu tot cu mulineta sta in echilibru,sustinuta pe un deget acolo unde tii de obicei mina..Ei tin..pardon,tineam piciorul mulinetei intre degetul mic si inelar...astfel aratatorul ajunge sa atinga blancul,daca nu are vreo 15 cm de pluta,in fata..In cazul asta,cind lanseta sta in echilibru,senzatia este confortabila la incheietura si cind lansezi si cind joci naluca din incheietura..La lansetele custom se poate adauga greutate in buttcap si se echilibreaza dupa preferinte si exact dupa mulineta folosita..La lanseta folosita de tine merge o mulineta comparabila cu shimano twin power2500,sau sustain 3000..Ultima are vreo 280gr...cam pe la marimile astea s-ar potrivi cu sakura ta,depinde la ce dai,ce caracteristici are lanseta,ma refer la clasa de putere..
echilibrare lansete
stefanflorin scrie:Caline, scuze ca am facut mistouri pe topicul tauideea e in felul urmator: daca dai pe Olt, de pe mal, gramajele sunt in general intre 14-28g. De regula varful se tine sus pe Olt pt ca in principiu se da pe curent, deci treaba cu echilibratul are mai putina importanta, oricum cand o sa pui un jig 14g+ iti garantez ca orice lanseta tinde sa cada in bot, deh, gravitatia isi spune cuvantul. Asa ca nu te mai stresa atat cu echilibratul ca nu are rost. Eu si ceilalti ti-am recomandat niste mulinete bune, care la un astfel de bat ar fi cam ce ai dori tu, acum ramane sa faci alegerea si sa iesi pe baraje sa-i rupi fashu. Spor!
eu va multumesc pt intelegere....intradevar ati recomandat niste mulinete bune
- semlecangheorghe
- veteran
Si Cabelas Tournament zx,2500,este o mulineta foarte buna ,si are cineva aici pe topic la un pret imbatabil,220ron
http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic.php?t=17734
http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic.php?t=17734
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
echilibrare lansete
mulumesc pt sfaturi. pt moderator se poate inchide...sau nu,cum considerati voi. sarbatori fericite
- andriipopa75
- veteran
shukanul de 2,58 este un bat care "cade in bot" cu mulinete< de 300g, de unde senzatia de inconfort la pescuit, mai ales la jig.
sunt trei variante :
1. se muta mandrina 1 cm mai sus, ramane aceeasi greutate, mai complicat de realizat;
2. se adauga greutate in cotor, pt a echilibra batul cu mulineta folosita;
3. se cumpara alta mulineta mai grea, ceva gen 3500 sau full metal ~ 350g
sunt trei variante :
1. se muta mandrina 1 cm mai sus, ramane aceeasi greutate, mai complicat de realizat;
2. se adauga greutate in cotor, pt a echilibra batul cu mulineta folosita;
3. se cumpara alta mulineta mai grea, ceva gen 3500 sau full metal ~ 350g