Cum depistam pori in barci gonflabile?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
aditud
senior
senior

Cum depistam pori in barci gonflabile?

Mesaj de aditud » 10 Iun 2009, 07:11

Am lasat-o umflata peste noapte si acum nu mai am nicio indoiala ca xxx Hunter-ul meu are cel putin un por in camera exterioara. Care ar fi cea mai eficienra cale de depistare? Apoi, solutii?
Multumesc.

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 10 Iun 2009, 08:46

Iti recomand sa umfli barca pana la 1/2 din volumul ei si sa incerci sa o scufunzi in apa mica si lina (fara valuri) ideal intr-un bazin. O intorci pe toate fetele si incerci sa depistezi pe unde iese aerul in apa sub forma de perle foarte fine. Ideal ar fi sa o umfli cu un gaz colorat ca sa iasa mai bine in evidenta. Dupa depistare marchezi zona porului si treci la operatia de lipire, folosind material de rezerva ca si cel din care e confectionata barca si un adeziv elastic. Inainte de aplicarea petecului zona respectiva trebuie curatata f bine , eventual degresata.

charly 33
senior
senior

Mesaj de charly 33 » 10 Iun 2009, 08:58

O speli cu buretele imbibat cu apa si sampon.

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 10 Iun 2009, 09:03

charly 33 scrie:O speli cu buretele imbibat cu apa si sampon.
asta e metoda..shampon, sapun lichid, apa cu sapun solid..ceva de genul... totusi eu umflu barca la maxim a presiune cata pot sa-i bag cu pompa si apoi dau cu burete, carpa, laveta etc..imbibata cu clabuc (plural : clabuci) :D si fiind presiune se va si auzi un FASSAIT :!: pe langa faptul ca face baloane, apoi trebe un lipici elastic, gen prenadez aplicat pe barca si pe petic, lasat sa se zvante..lipiciul si apoi presat, eventual la cald depinde de lipici.

spor!
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

aditud
senior
senior

Mesaj de aditud » 11 Iun 2009, 07:02

Multumesc mult, am folosit clabuc. Am gasit porul: e mic cat un varf de ac, dar ii voi pune totusi petec. In cartea barcii scrie sa folosesc "PVC glue". Este vreo categorie de lipiciuri speciale, numite lipiciuri PVC?

Scrie răspuns